Jago dos Santos i Kevin Panter (©Starsport)
Jago dos Santos i Kevin Panter (©Starsport)

ABA liga slabo koga zanima, osim Grobara: Prosečna poseta – tek 2.824 navijača

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.05.24. | 15:13

Partizan Mozzart Bet ubedljivo prvi, statistiku popravlja i Crvena zvezda. Interesovanje u ostalim sredinama na minimumu, sa izuzetkom Podgorice

Finalna serija ABA lige prvi put je posle osam godina ekspresno završena. Crvena zvezda je počistila Partizan Mozzart Bet, završila je kompletan posao u tri utakmice i sedmi put postala prvak regiona, po čemu se izjednačila sa večitim rivalom. Utakmica u Areni, poslednja u sezoni, odigrana je pred 19.760 navijača, no daleko je to od prave slike.

Zapravo, ta iz najveće dvorane na Balkanu je iskrivljena. Činjeničnon stanje je takvo da ABA liga slabo koga zanima, osim Grobara. Po broju pristalica na tribinama, sveukupno gledano, može se reći i Crvene zvezde. Jer, prosečna poseta u regionalnom takmičenju je, najblaže rečeno, baš skromna – tek 2.824 navijača.

Izabrane vesti

Ove sezone je u ABA ligi odigrano 198 utakmica i na njima je zavedeno 559.225 navijača. Od toga najveći deo otpada na finaliste, večite rivale. Partizan Mozzart Bet je ubedljivo prvi po tom statističkom parametru, na svim utakmicama gledalo ga je 264.897 navijača, što je u proseku 7.791.

Druga na listi je Crvena zvezda sa zbirnom posetom 184.213, a prosečnom – 5.582. Istina, crveno-beli su upisali jedan meč manje od najvećeg rivala na putu do sedme krune. Sve ostale klubove u ligi nije gledalo ljudi sa tribina koliko učesnike Evrolige?

Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda – 449.110. Svi ostali – ni blizu.

Tačno je da nisu svi odigali jedna broj utakmica, da je za mnoge sezona završena pre plej-ofa, ali nije kao da bi se bogzna koliko statistika popravila. Budućnost je jedini klub koji je makar približno brojkama večitih rivala, na 31 utakmici 109.972. Niko od drugih nije probio stotku.

(©ABA league)(©ABA league)




tagovi

ABA ligaKK PartizanKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara