""
""

A sad po medalju! Česi probudili “zver“ u Zoranu Ercegu, Srbija čeka rivala u polufinalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.09.15. | 20:14

Srbija je na ovoj utakmici definitivno “dobila“ Zorana Ercega koji je bio najzaslužniji što je u drugom poluvremenu slomila otpor izuzetnog nezgodnog i žilavog rivala

Srbija je u polufinalu prvenstva Evrope! Orlovi su u četvrtfinalu na “svemirskom“ stadionu Pjer Moro u Lilu pobedili Češku sa 89:75 i nastavili put ka vrhu Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Iako totalni autsajderi, Česi su propisno namučili svetske vicešampione i pokazali da se nisu slučajno našli među osam najboljih ekipa u Evropi. Ipak, kada je bilo najvažnije, kvalitet je isplivao na površinu, a srpski košarkaši pokazali su zašto sa pravom razmišljaju o zlatnoj medalji.

Srbija je na ovoj utakmici definitivno “dobila“ Zorana Ercega koji je bio najzaslužniji što je u drugom poluvremenu slomila otpor izuzetnog nezgodnog i žilavog rivala.

Sjajno je igrao Erceg tokom cele utakmice, pogađao je trojke, ali i ispod koša, dao je celoj ekipi potrebnu sigurnost u napadu dok su se Česi trudili da zaustave neke druge igrače Srbije.

Uz Ercega, odličnu partiju, pružio je Miloš Teodosić nešto manje poenima (12), a mnogo više asistencijama kojih je imao 14.

Upravo je Satoranski, uz Jana Veselija i Blejka Šilba najviše mučio odbranu Srbije, ali su oni, kako je vreme prolazilo, polako gubili snagu, a Orlovi su imali i relativno raspoloženog Miroslava Raduljicu ispod koša.

Utisak je, međutim, da ima još nekih stvari u igri koje će Đorđević morati da popravi u hodu jer će u polufinalu ipak imati još ozbiljnijeg rivala – Italiju ili Litvaniju.

Orlovi su put ka pobedi trasirali kvalitetnom odbranom tokom većeg dela treće četvrtine, odbili su nalet Čeha na startu poslednjeg perioda, da bi na kraju došli i do ubedljivog trijumfa.

Srbija je nervozno počela utakmicu, a Česi su jasno pokazali da najave Jana Veselija nisu bile pucanj u prazno. On i Blejk Šilb, dva bivša igrača beogradskih večitih zadali su mnogo problema Đorđevićevoj ekipi na startu utakmice.

Plus sedam za Češku bila je dovoljna opomena selektoru Srbije, ali i igračima da nešto mora da se menja. Zoran Erceg je ulaskom na parket baš dobro prodrmao ekipu, “opalio“ je par trojki i doneo preokret.

Evidentno je, međutim, bilo da neće Srbija u prvom poluvremenu, ma koliko dodala gas, da izađe na kraj sa Češkom lako kao sa Finskom u osmini finala.

Košarkaši Srbije sada imaju dan pauze do polufinala, koje se igra 18. septembra takođe u Lilu.

SRBIJA – ČEŠKA 89:75 (21:21, 24:21, 22:19, 22:12)

SRBIJA: Teodosić 12p, 14as, Simonović, Kuzmić, Bogdanović, Bjelica 14, Marković 11, Kalinić 2, Nedović 8, Milosavljević, Raduljica 16p, 5sk, Erceg 20p, 3sk, Milutinov.

ČEŠKA: Benda 2, Auda, Pumprla 5, Hruban 5, Satoranski 20p, 4sk, 4as, Velš 4, Houška 5, Barton, Jelinek, Sirina, Šilb 11, Veseli 23.

(FOTO: Starsport)

 


tagovi

Zoran ErcegSrbijaNemanja Bjelicakošarkaška reprezentacija SrbijeKošarkaška reprezentacija ČeškeJan VeseliEvropaEvrobasket 2015ČeškaBlejk Šilb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara