Foto: KK Crvena zvezda
Foto: KK Crvena zvezda

Zvezda odustala od Mirotića i Šengelije, Higins na dodatnoj proveri

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.07.23. | 18:28

Crveno-beli održali sednicu Skupštine kluba na kojoj se govorilo o raznim temama

KK Crvena zvezda održao je sednicu Skupštine kluba, na kojoj se između ostalog govorilo i o formiranju tima za narednu sezonu. Crveno-beli su već angažovali devet pojačanja, produžili ugovore Luki Mitroviću i Stefanu Lazareviću, a delegatima je saopšteno da se odustalo od angažovanja Nikole Mirotića i Tornikea Šengelije.

Kada je u pitanju Gruzin iz Virtus Bolonje, koji je navodno i želja Panatinaikosa, rečeno je da Šengelija želi da se bavi politikom posle igračke karijere, te da mu je zbog toga savetovano da ne dolazi u Srbiju.

Izabrane vesti

Zbog loših odnosa sa Rusijom, predsednica Gruzije Salome Zurabišvili je kritikovala Šengelijim potez da pojača moskovski CSKA.

"Razočaravajuća i neprihatiljva odluka da se kapiten košarkaške reprezentacije Gruzije preseli u Moskvu i CSKA", svojevremeno je pisala Zurabišvili, a iskusni centar je napustio Armejce nakon što je počeo rat u Ukrajini i preselio se u Virtus iz Bolonje.

Sportski žurnal je nedavno preneo da je Zvezda zainteresovana i za iskusnog Amerikanca Korija Higinsa, a na sednici je istaknuto da se proverava fizičko stanje bivšeg šampiona Evrope sa moskovskim CSKA, koji je u maju imao operaciju zbog učestalih problema sa bolovima u leđima. Pored želje da dodatno pojačaju konkurenciju na bekovskim pozicijama, crveno-beli žele da angažuju još jednu "četvorku" i tako kompletiraju ekipu za predstojeću sezonu.

Takođe, napomenuto je i da će budžet za plate igrača za predstojeću sezonu biti 12.000.000 evra.


tagovi

KK Crvena zvezdaNikola MirotićTornike ŠengelijaKori Higins

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara