Foto: twitter.com/FCBbasket
Foto: twitter.com/FCBbasket

Zvanično: Sertač Šanli potpisao za Barselonu

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.07.21. | 12:52

Prvak Španije angažovao prvo pojačanje za narednu sezonu

Turski reprezentativac Sertač Šanli novi je košarkaš Barselone. To je sada i zvanično povrđeno od strane katalonskog kluba. Sa španskim šampionom je dogovorio dvogodišnju saradnju.

Šanli je posle tri godine u Efesu odlučio da promeni sredinu. U sezoni na izmaku je sa klubom iz Istanbula postao i prvak Evrope, a uz Vasilija Micića je bio jedan od najboljih igrača Pivara na Fajnal foru Evrolige. Protiv Barse je u finalu postigao 12 poena, dok je protiv CSKA u polufinalu brojao do 19 (osam skokova).

Izabrane vesti

U Evroligi je prosečno upisivao 7,8 poena po nastupu, dok je na 25 odigranih mečeva u turskom šampionatu u proseku beležio 8,5 poena i 4,1 skokova.

Na početku karijere je proveo pet godina u Galatasaraju, mada je u tri navrata odlazio na pozajmice (Tofaš, Gazijantep i Ušak). Igrao je potom sezonu u Trabzonu i dve u Bešiktašu, pre nego što je stigao u Efes.

Pored titule u Evroligi, 29-godišnji košarkaš je sa Efesom u dva navrata bio i šampion Turske, a osvojio je i dva trofeja u Kupu.

Postigao je dogovor sa Kataloncima za dve sezone, a paraf na saradnju će staviti nakon što prođe lekarske preglede.

Šanli je prva Barsina akvizicija pred nastupajuću sezonu. Klub su napustili Pau Gasol i Artem Pustovoj, dok su nove ugovore potpisali Serhi Martinez (dve godine) i Aleks Abrines (pet godina).



tagovi

KK BarselonaSertač SanliAnadolu Efes

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara