STATISTIKA: Deset skokova manje i sedam promašenih bacanja - previše

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 22:23

A na kraju su odlučivali detalji

Porazom u Berlinu Crvena zvezda je sebi maksimalno zakomplikovala put do četvrtfinala koji sada ostaje samo u domenu teorije. Utakmica sa Bajernom naredne sedmice pokazaće u velikoj meri da li Zvezda ima snage da bude među osam najboljih ili ne, mada je i večeras mogla do trijumfa u Berlinu, samo da je bilo više koncentracije i svežine. A, pre svega mira u glavi.

Utakmicu su rešila dva ofanzivna skoka Maltea Delova i Bena Lamersa, iako je statistički utakmica u gotovo svim parametrima išla u korist domaćina. Alba je večeras nadskočila Zvezdu (36-26) uz čak 13 ofanzivnih skokova, dok Beograđanima nije mnogo značilo to što su rivala naterali na 15 izgubljenih poseda iz kojih su izvukli dobru porciju koševa. U prvom poluvremenu čak 16 iz 11 grešaka. A, eto, u nastavku ih je Alba svela na samo četiri. Ekipa Izraela Gonzaleza je dobro kontrolisala oba reketa, a i pored toga detalji su rešavali pobednika.

Izabrane vesti

Subota, 19.00: (1,30) FMP (16,0) Borac (3,90)

Neverovatno zvuči da je Crvena zvezda i u Berlinu imala ozbiljan broj neiskorišćenih slobodnih bacanja – čak sedam! Za celu utakmicu 12/19, gde je prednjačio Luka Mitrović sa pet propuštenih lopti (3/8). Zvezdi su takođe mnogo falili njegovi i poeni Nikole Ivanovića. Zajedno su ih imali sedam, a crnogorski plejmejker nije ubacio nijedan šut iz igre, a imao je i tri izgubljena poseda.

Alba je posle 4/7 za tri u prvoj deonici do kraja utakmice pogodila još četiri šuta (8/20). Zvezda ih je imala šest iz 22 pokušaja, a četiri ispravna hica zabeležila je u drugoj četvrtini. Dakle, do kraja još samo dve trojke.

Timski indeks takođe je išao u korist domaćina – 84. Zvezda je imala koeficijent 67 od čega je trećinu doneo Volters – 20! Ivanović i Lazarević bili su na po -2, a samo su još Kalinić (12) i Davidovac (15) bili dvocifreni u ovom segmentu. Ostali ni blizu te granice...


tagovi

KK Crvena zvezdaEvroligaLuka MitrovićAlba Berlin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara