Komentari na vest

Srbija posle Atine: Nikola Jović otkrovenje, Nedovića moramo da razigramo

n

novi info

pre oko 1 godinu

Nedović otpao sa spiska @meridian
y

y77

pre oko 1 godinu

nemoj da ga razogravamo molim te, neka ga skinu sa spiska, pa nek se razigrava sam.
o

opet ja

pre oko 1 godinu

sve zajedno jedna velika nula
N

NN3

pre oko 1 godinu

Jović nije otkrovenje nikako, pa igrao nam je pred očima u Megi i dominirao je, kao i sad u letnjoj ligi. Kad prođeš sistem pod Rajlijem i Spolstrom u Majamiju i iskusiš igranje NBA finala, od tebe se i očekuje da pružaš ovakve partije. On je sledeća velika stvar srpske košarke, mali kida
m

matoriekspert

pre oko 1 godinu

Nedoviću se treba zahvaliti a ne razigravati ga. Neverovatno je ali njegov košarkaški IQ je sve manji što viśe iskustva ( godina igranja) ima. Sve više je nervozan, pogubljen i rastrojen.Samo kad vidiš dotrčavanje u odbranu par sekundi kasnije nego što treba a onda izgubljeni pogled gde li treba da se postavi? Tužno jer delovao je kao veliki potencijal onomad
D

Djape45

pre oko 1 godinu

Vi sto gledate ko je Zvezdas a ko Grobar imate problema i nemate potrebu da gledate repku. Avramovic odlican pogotovo u odbrani. Bogdan zna da ciglari ali jedan od retkih, pa mozda i jedini koji ima 20+ poena u rukama tako da mora da ima potpunu slobodu a kad bude trebalo uce u kos. Gudura i Milutinov takodje bitne opcije. Jovic sa energijom koja nam je preko potrebna, i stariji Jovic nam je potreban za odredjene minute na pleju. Suteri samo nek sutaju a kad bude bilo potrebno uce u kos. Jasno je da nam fale 3,4 jako bitna igraca ali bas zbog toga sto smo van glavnog kruga favorita igraci mogu da igraju rasterecenije. Nedovic los ali jedan od nasih najboljih strelaca ako dovede glavu na mesto moze da bude bitan faktor sa klupe.
S

ShoneGrobar

pre oko 1 godinu

Sta reci. Bogdana nije islo ali bas se vidi da ima iskustva igranja na pleju I mora igrati uz Jovica ( stefana ) na pleju. Guduric ocajan u organizaciji, mora ici vise na ulaz kad ga ne ide sut jer ima dobar ulaz kao I Avramovic Koji donosi mnogo energije I u odbrani. Na centru smo sasvim ok. Simanic ne moze okean da ubode a secam se kad nam ne znao dati 3-4 trojke kao od sale na derbiju. Dobric toplo-hladno, kao I Nedovic. Marinkovic I Jovic odlicne fizikalije I sasvim korektan sut. mogli bi biti x factor. Jaramaz I trifunovic ne verujem da bi doprineli nesto mnogo vise ovom timu osim u odbrani mozda. voleo bih da se Smailagic oporavi na vreme, mislim da moze biti odlican dodatak timu. Momke treba svakako bodriti maksimalno I verujem da ce oni zapeti I pruziti svoje najbolje. Uz prekaljene Bogdana, Milutinova I Jovica I sa verom u mlade snage do medalje !!!
o

odbrani se ili pakuj

pre oko 1 godinu

"Nedović nije plej i nisu mu konkurencije Mićić, a pogotovu Jaramaz". __________________ Prvo, sve manje je klasičnih plejova i od vecine bekova ocekuje se da kreiraju igru. Ali, da su ta dvojica tu, umesto koga bi uleteo Nedovic? Umesto Avramovica? Bogdanovica? Gudurica? U cemu je on boli od Marinkovica (koji je i sam prosecan bek) - taj bar pokusava da igra odbranu, a i pogodi ponekad. Ili Dobrica? Igrac kome treba da se "sklope zvezde" da bi proigrao ne treba reprezentaciji. Ma ko da je u pitanju.
n

nedovicu visiš!

pre oko 1 godinu

Nedovic izgleda misli da mu je sigurno mesto u timu. U tom slucaju se grdno vara. Kari ne voli grace poput njega, one koji odbranu igraju samo na video igricima, a u napadu previse soliraju. Dobio je sansu prosli i ovaj put jer je situacija takva da mi nemamo ne znam kakve vanjske igrace. Ali, za mesto u timu mora da se bori. Da su Micic i Jaramaz tu - Nedovic bi jos bio na nekoj plazi. Evo, u sta cemo da nece biti u rosteru. Ako ima neki kvalitet, a valjda ima kad ga vec placaju, mora to da pokaze i u reprezentaciji. Bar nesto. Juce ga je Kari zakucao na klupu nakon prvog poluvremena.
d

d. g.

pre oko 1 godinu

Nedović nije plej i nisu mu konkurencije Mićić, a pogotovu Jaramaz.
o

odbrani se ili pakuj!

pre oko 1 godinu

Gedža Srbijanac | "Nema sta, verujem da ima mesta za tebe u reprezentaciji, da budeš makar stručni saradnik, ili savetnik, pa nekad, ko zna, možda i selektor!!! Iz komentara ne može uopšte da se vidi za koga navijas i jasno je da u reprezentaciji ne deliš igrače u odnosu na boje kluba, a to je još jedan uslov za uspešnog selektora! Srećno legendo, Srbija je uz tebe!!!" ________________ Vidi buraz, boli me k..ac i za Partizan i za Zvezdu. Ti klubovi zajedno unistavaju srpski sport vec godinama. Ja ovde pisem o IGRACIMA i REPREZENTACIJI. I mislim sve sto sam napisao, i da je Nedovic nesposoban da igra dobru odbranu i da Guduric ne moze i ne sme da igra pleja celi mec, i da je Jovic jos daleko od buduceg nosioca igre reprezentacije i da moramo imati ozbiljnu odbranu. Paspalja sam pomenu jer je imao 208 cm kao i Jovic, a i slicne godine, ali je vec tada bio klasa za Jovica. Ne interesuje me ko gde igra, ja nisam sje..an u glavu ko mladi navijaci Zvezde i Partizana koji ni na utakmice reprezentacija ne idu, jer ima vise ovih ili onih u timu. Dosadni ste sa tim prebrojavanjiam. A o kosarci "znate sve" , ali u zadnjih deset/petnaest godina. Propustili ste najbolju kosarku, ali vam za to niko nije kriv. Sacekajte da pocne Evroliga, pa se vi Zvezdasi i Partiazanovci dobro pomakljajte zbog milionski placenih igraca koji samo protrce koji mesec kroz Beograd... Procitaj dva puta ako ti nije jasno.
G

Gedža Srbijanac

pre oko 1 godinu

Nisam klinac, a znam i da citam, pa i dva puta. Samo ne vidim smisao komnetarisanja i iznosenja svog misljenja i stručnih komentara po portalima, jer ako veruješ da to čita neko ko na bilo koji način odlučuje o timu, onda si blizi tim klincima nego što misliš. Jovic igra u NBA, nesporno je da ima kvalitet, da li ce da ga iskoristi u punom potencijalu, pitanje je. Guduric je u Feneru bio dobar (licno ga ne volim, jer za Srbiju nikad nista nije odigrao), ali je iznudjeno resenje na pleju u reprezentaciji. Nedović pre ima problem u glavi, nego u rukama, isto i Vanja. Meni je ovde samo Simanic upitan, pojedini mogu i moraju bolje (Petrusev, Nedovic, Vanja, jer ce njihov doprinos biti kljuc za medslje). I nadam se da S. Jovic krene da igra. Nije mi namera rasprava, vec podrška momcima koji igraju za reprezentaciju! I da, verujem da mozemo do medalje, a najviše me "plaše" Kanadjani i naravno, Španci. Verujem da mozemo sve da dobijemo. Slazem se za odbranu, odatle sve kreće

Mile Stručnjak

pre oko 1 godinu

Šteta što Bogdanović nije dostigao "očekivani" maksimum. Naravno da nam treba i da je dobar igrač ali iskreno, odlučujući šut bih prepustio nekom drugom...
G

Gost1232

pre oko 1 godinu

Kome bi ga prepustio "stručnjače"? Dobriću možda? Ili Davidovcu?
c

coki976

pre oko 1 godinu

ulaz pod kos je mozda bila najbolja varijanta
o

odbrani ili se pakuj!

pre oko 1 godinu

Ovakvoj srpskoj kosarci i mahac peskira u Majamiju je svetski potencijal! Jer, decko tamo dve godine sedi na klupi. U njegovim godinama jedan Zarko Paspalj, iste visine kao i Jovic, igrao je fajnal for Evrolige sa Partiyanom i uveliko kucao na vrata prve postave u ondasnjoj esktra jakoj reprezentaciji. Ovaj momak Jovic ima jos mnogo da uci. Npr. kako se vodi lopta, kada vec zeli da zapocinje akcije...Na stranu napad, ali odbrana je stvar VOLJE. A Srbija, izgleda, nema previse voljnih da se trose na to. Ne znam kako onda misle da dobijaju, jer mi tim za 90 koseva po utakmici - nemamo. Italijani igraju jednostavno na pas "viska". Jedno 15 puta su sutnili trojke, a da im neki srpski igrac nije bio ni na dva metra blizine. Kod nas, Guduric drzi loptu ko da je Bodiroga (a nije) ne hajuci sto je ta kosarka sve vise stvar proslosti. U napadu se trazi PROTOK LOPTE, par dodira, i egzekucia na slobodnog igraca vani ili na liniji. Plus cuvena trazicija iz odbrane u napad. Tim koji ne moze da zabije desetak trica - adios amigos! Prosto to je američki trend (koji se meni ne dopada). Mi tako ne mozemo.. Srpska skola kosarke pocinje od odbrane i jos je tako. Ne bude li je - donji smo. O tome pisite, to nas jedino moze dovesti do nekog neocekivanog rezultata. Jaka odbrana. A nje nema ni na vidiku... I na kraju - Nedovic. Tipican primjer igraca koji je u odbrani -propuh. Sinoc su ga Italijani zaobilazili kao da je neki zalutali pesak u saobracaju. I vec to je dovoljno za - hvala i dovidjenja. A to sto su mu ulazi "strava", a sut po principu "pogledaj u solju od kafe", to je manje bitno. Odbrana dakle. Jer mi, nazalost, nemamo vise mocne skorere.
G

Gedža Srbijanac

pre oko 1 godinu

Stvarno se divim tvom stručnom objašnjenju i košarkaškom znanju! Nema sta, verujem da ima mesta za tebe u reprezentaciji, da budeš makar stručni saradnik, ili savetnik, pa nekad, ko zna, možda i selektor!!! Iz komentara ne može uopšte da se vidi za koga navijas i jasno je da u reprezentaciji ne deliš igrače u odnosu na boje kluba, a to je još jedan uslov za uspešnog selektora! Srećno legendo, Srbija je uz tebe!!!
O

Ovaj jedan

pre oko 1 godinu

Te isti gledam juče ostavio je 50 komentara, Bogi ciglar ovo ono, druže ako gledaš na to u reprezentaciji ko je grobar a ko zvezdaš, onda sa tobom nešta nije u redu.
А

Александар1

pre oko 1 godinu

Јовић је откровење само за неупућене, исто као што би Покушевски био "откровење".
b

bas

pre oko 1 godinu

tako. I onda kažu ljudi, gde će u Nba tako mlad... Da je npr otišao u Zvezdu ili Partizan, pitanje je da li bi imao više minuta nego što je imao u Hitu, koliko god da je talentovan. Pritom je zaista imao sreće da ode u Majami kod Rajlija, tamo jednostavno moraš da radiš duplo jače nego u bilo kojoj drugoj nba franšizi. Kod nas kao da se boje da ubace mlađe igrače, u svakom sportu. Jović stvarno deluje da bi mogao da bude fenomenalan igrač,već je daleko ispred svojih vršnjaka, a pritom deluje i kao sjajan momak što je dodatan plus. Naravno to je čista pretpostavka, ali meni deluje tako. Puno sreće Nikoli, a pre svega reprezentaciji, koja meni lično deluje sjajno i možda bi baš i trebalo da probamo da igramo izuzetno brzo.
C

CIGLAR.BOGI

pre oko 1 godinu

I to je to?!
N

No.1

pre oko 1 godinu

Korektna analiza za ovaj deo priprema. Sve u svemu ako "moramo" da nešto da bi Neda igrao kako valja onda bolje da ide neko ko će bez teranja da da maksimum. Nema turnira gde je odigrao dve u nizu a ne ceo turnir kako valja ili bez povreda. Ako treba da se bira izmedju igrača koji su svako malo povredjeni pre bih poveo Jovića i Avramovića a treći bi bio već previše. Živi bili pa videli da ide Jović pre Nedovića. G: Jović-Avramović-Bogranović-Gudurić-Marinković F: Davidovac-Dobrić-Jović C: Milutinov, Ristić, Petrušev, Smailagić
M

Marko kao gost

pre oko 1 godinu

Šta će nam četiri centra, čoveče??
L

Lijaner

pre oko 1 godinu

Ristić out. Spor je i drven, prototip centra iz osamdesetih godina.
k

komentar

pre oko 1 godinu

Nikola Jovic se mora maksimalno forsirati na ovom prvenstvu. U ovom sastavu on moze iskociti kao pojedinac, a Srbija moze dobiti top igraca za narednih 10-15 godina. PS... samo da ne zavoli konje xD.
s

slažem se

pre oko 1 godinu

Tako je,valjda će mu se sad usaditi kult neki reprezentacije valjda, vidim da se jako trudi i ceni minute, kao što je bilo pre 25 godina. "Samo da ne pošalju nekog stručnjaka iz Amerike, da prevrće gume celog leta, pa da mora da preskoči jedno leto, ali ćemo ga imati narednih 10"...
a

ako su ruze, procvetace...

pre oko 1 godinu

nedovica moramo da otpisemo, kakvo crno razigravanje