Igrači Burgosa (Printscreen YouTube / ACB.com)
Igrači Burgosa (Printscreen YouTube / ACB.com)

Sramotan potez predsednika Burgosa: Tražio izvinjenje od igrača, izazvao njihovo poniženje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.05.22. | 12:57

Prvi čovek španskog tima naterao košarkaše da kleknu pred navijačima

Poslednje dve sezone navijači Burgosa završavali su suzama radosnicama jer su njihovi ljubimci osvajali FIBA Ligu šampiona. Ali aktuelna takmičarska godina oblivena je suzama tuge. Burgos se posle pet sezona uspona ACB ligi vraća u niži španski rang (LEB gold) gde ih je poslao poraz kod kuće od Fuenlabrade u poslednjem kolu ligaškog dela.

Ovakav rasplet razljutio je predsednika kluba Feliksa Sanča, koji je po završetku meča izašao na teren i dok su navijači plakali, on je kleknuo u znak izvinjenja, ali je primorao i svoje igrače da isto urade.

Izabrane vesti

U prvom trenutku svi su bili iznenađeni. I navijalči i igrači. Nisu verovali šta se događa, ali košarkaši su ipak ispoštovali Sančovu naredbu i kleknuli su na skoro minut.

Ovakav potez Sanča nezadovoljnog što se ovosezonska ulaganja nisu isplatila, izazvao je kontraefekat. Mnogobrojni ljubitelji košarke su ga odmah osudili, reagujući na društvenim mrežama da se želja za izvinjenjem igrača pretvorila u njihovo ponižavanje, te da je u pitanju velika sramota i kluba i njegovog predsednika.

"Nikada neću da zažalim što sam došao ovde. Ovo je veliki projekat. Mlad smo klub koji je živeo od uspeha i pehasra. Trenutak patnje je bio težak. Imamo nasleđe - naše navijače i našu dvoranu", nemušto je posle meča trener Burgosa Pako Olmos pokušao da skrene pažnju sa klečanja.

Nije uspeo, kao što to nije uspeo i kapiten Ćavi Rabaseda koji je uputio izvinjenje svim navijačima i građanima Burgosa.

"Nismo igrali prema očekivanjima cele godine, ni u jednoj utakmici. Propustili smo mnogo prilika da sprečimo da se ovo desi. Igrači su veoma krivi za ono što se dogodilo", rekao je nekadašnji trofejni prvotimac Barselone i reprezentacije Španije, a od leta 2020. igrač Burgiosa.


tagovi

BurgosFIBA Liga šampionaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara