Danilo Anđušić (© ABA liga)
Danilo Anđušić (© ABA liga)

Split pokazao zube, ali Partizan Mozzart Bet na kraju rutinski rešio meč

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.11.22. | 20:41

Crno-beli upisali i sedmu pobedu u ABA ligi ove sezone

Morao je Partizan Mozzart Bet da se oznoji da bi nastavio da niže pobede u ABA ligi. Splićani su došli rasterećeni željni nadmetanja, u tome su u uspeli u prvom poluvremenu kada su pogađali šuteve, ali čim su crno-beli stegli odbranu, razlika je ekspresno porasla i bilo kakva rezultatska drama je izbegnuta 89:70.

Svesno je Obradović odlučio da promeša karte i raspodeli minutažu. Sve zbog velikih izazova koji tek slede. Crno-beli već sutra kreću na turneju po Španiji. Prvo u utorak protiv Barselone, a onda u četvrtak protiv Real Madrida. Upravo iz tog razloga na ovom meču nije bilo Kevina Pantera. Kapiten je propratio meč porek klupe u civilu.

Izabrane vesti

U njegovom odsustvu, najefikasniji je bio Zek Ledej sa 14 poena i četiri skoka, ponovo je morao da ponese veliki teret, baš kao protiv Makabija u petak. Pratio ga je Džejms Naneli sa 13, Uroš Trifunović i Danilo Anđušić su dodali po 11.

Treba napomenuti da je na ovom meču debitovao i Vladimir Brodzijanski. Centar koji je došao posle povrede Balše Koprivice. On je za 19 minuta ubacio četiri poena, amao je i problema sa faulovima, jasno je da će mu biti potrebno vreme kako bi se uklopio u novi sistem rada.

Izgledali su izabranici Željka Obradovića izduvano posle velike pobede nad Makabijem. Nije bilo ni gromoglasne podrške kao protiv Izraelaca, pa je sveukupno blagu atmosferu iskoristio Split koji je došao bez ikakvog pritiska što se odmah videlo kod gostiju zbog načina na koji su šutirali.

Malo ko je uopšte razmišljao o ekstra pasu, čim bi se otvorio minimalan prostor usledila bi dalekomentna paljba i to je sjajno izgledalo u prvom poluvremenu za goste. Ubacili su šest trojki iz 11 pokušaja, a posebno je prednjačio Šorter sa 16 poena i četiri trojke.

Splićani su u nekoliko navrata imali i prednost, dok je Partizan Mozzart Bet preko Danila Anđušića i Alena Smailagića održavao blagu prednost.

Crno-beli su uvek tražili prednost u reketu preko već pomenutog Smailagića koji je igrao tek drugi meč ove sezone, a pomagao mu je i Zek Ledej, dok su poeni Matijasa Lesora izostali. Za dalekometne poene zadužen je bio Anđušić koji je ubacio tri trojke iz isto toliko pokušaja.

Drama je rešena sredinom treće deonice. Posle solidnog početka gostiju u trećoj četvrtini kada su ponovo na kratko došli do prednosti, Partizan je odlučio da ubaci u višu brzinu i tada sve prelomi u svoju korist. Nizali su se poeni Nanelija, Ledeja, Madara, Papapetrua, uglavnom posle pravovremenih dodavanja koja su pronalazila igrače u najboljim pozicijama. Nije trebalo puno crno-belima da dođu i do dvocifrene prednosti. Kada se to dogodilo, jasno je bilo i gostima da je meč rešen.

Poslednjih 10 minuta je bilo rutinsko odrađivanje posle kada su svi igrači kluba iz Humske dobili priliku da zaigraju.

----------------

Partizan Mozzart Bet - Spli 89:70 (20:19, 19:19, 29:15, 21:17)

Partizna: Vukčević, Ledej 14, Smailagić 8, Papapetru 10, Egzum 6, Brodzijanski 4, Naneli 13, Glas, Trifunović 11, Anđušić 11, Madar 10.

Split: Sulivan 2, Gizdavčić 2, Balajžić, Runjić 6, Šorter 23, Jukić, Perkušić 3, Dubravčić 2, Nelson 10, Mavra 18, Šarić 4.

----------------


ABA LIGA - 7. KOLO

Petak

FMP Železnik - MZT Skoplje 101:97

/Valinskas 19 - Mićović 18/

Studentski centar - Borac Mozzart 93:84

/Džekson 21 - Lešić 17/

Subota

Crvena zvezda - Cibona 92:53

/Nedović 24 - Aranitović 10/

Zadar - Budućnost 103:104

/Božić 34 - Bel Hajns 28/

Igokea - Cedevita Olimpija 74:85

/Kraford 22 - Farel 20/

Nedelja

Mornar - Mega 101:85

/Mihailović 24 - Milosavljević 20/

Partizan Mozzart Bet - Split 89:70

/Ledej 14 - Šorter 23/



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara