Komentari na vest

Pritisak plej-ofa najviše prija Ledeju i Panteru, probleme stvara Egzumu, Naneliju i Lesoru

D

Dejan A

pre oko 1 godinu

Panter, Le Dej, Madar, Papapetru, Smailagic. To je dobitna kombinacija za Real jer to je 5 igraca koje pritisak nije slomio vec odigrali na izuzetno visokom nivou. Ako se resetuju Lesor, Naneli i Exum ili makar dvojica od njih trojice, pobedjujemo u sredu.
r

realnost

pre oko 1 godinu

"Zašto toliko kukaš? Partizan će osvojiti Aba ligu ove godine. A sa Realom igrati majstoricu za F4 je fantastičan uspeh u Evropi, s obzirom da Partizan nije nikako igrao Evroligu 8 godina. Smiri se, prošetaj malo, lep je dan, proleće, smanji tu nervozu". _________________ Sto bi ja bio nervozan? Nisam ja potrosio milione za roster. Nisam ja u dugovima zarad rezultata. Nisam ja ostao bez svih trofeja u do sada zavrsenim takmicenjma. Ja samo pratim kosarku. I konstatujem da bi sa takvim trenerom i rosterom druga sezona bez trofeja bila - katastrofa. I za Zvezdu ce biti nesupeh ako pukne u ABA ligi kao sto je u EL. Mada oni maju bar kup, ma koliko to bilo neatraktivno takmicenje. Znaci, ako uzmes veliku lovu od drzave ili koga vec - od tebe se ocekuju rezultati. Niko nece placati za "lepu igru". To moze da se vidi i na nekon ulicnom basketu. Partizan i Zvezda imaju SKUPO PLACENE timove i moraju isporuciti rezlutate . Partizan pogotovo jer ni prosle godine nije uzeo nista. Da li ce uzeti ABA ligu? Nemam pojma. I prosle godine se tako pricalo. Pozz
i

igor978

pre oko 1 godinu

Ulaskom u Top 8 Partizan je ostvario cilj za ovu godinu, razumeš li ti to!? Sa budžetom kakav KKP ima, niko normalan ne očekuje da igramo F4, iako se navijači tome nadaju, ali navijači su potpuno nerealni i ostašćeni kao uvek. Ako i Partizan i Zvezda dobiju Wildcard, titula u ABA je samo broj na papiru, ne kažem da je nevažna ali ono što donosi novac i punu halu je EL. Za neupućene, titula u ABA više ne garantuje mesto u EL od 2021 godine!!! Većina ima problem da razume svhu modernog sportskog kluba danas - svrha je puna hala, nula incidenata, dobra atmosfera (ne divljanje, već zabava u hali), a sa time dolazi i novac i rezultati.
r

realnost

pre oko 1 godinu

Ja ne ocekujem nista niti prognoziram, ja samo navodim CINJENICE. Da li KK Partizan vec dve godine ima veliki budzet za nase regionalne uslove? Ima. Da li je ista ovojio prosle godine? Nije. Da li je pukao ove godine u kupu vec? Jeste. Da li bi ostajanje bez trofeja u Aba ligi recimo bio neuspeh? Da, bilo bi. To su samo cinjenice. Ili neko misli da je sa ovakvim budzetom za roster i druge troskove "lepa igra" dovoljno pokrice? Partizanovci sakupljaju lovu da pomognu klubu koji je velikim dugovima, a bez trofeja oni samo rastu? Da ne pominjem kako su trofeji izgubljeni. Setimo se poraza u kupu od Zvezde prosle godine. Ove godine prokockano je skoro 20 razlike u finalu. Setimo se laganog poraza u finalu Aba lige prosle godine. Setimo je ispadanja u cetvrtfinalu Kupa Evrope u Areni od Alimpijeviceve Burse...Ove godine imas 2:0 u seriji prtiv Reala i dozivljavas mentalni slom minut i 40 sekudi pre kraja na plus 15 i loptu sa strane?! Ljudi, nismo svi bez secanja. Nemoj da se foliramo. Niko ne prica da je titula pravaka Evrope obavezna, ali neki drugi trofeji jesu. A nema ih jos. Sta je ovde netacno?
G

Gost200

pre oko 1 godinu

Zašto toliko kukaš? Partizan će osvojiti Aba ligu ove godine. A sa Realom igrati majstoricu za F4 je fantastičan uspeh u Evropi, s obzirom da Partizan nije nikako igrao Evroligu 8 godina. Smiri se, prošetaj malo, lep je dan, proleće, smanji tu nervozu.
s

srka

pre oko 1 godinu

Partizan je već otpisan i tu leži njegova najveća šansa. Odigrati utakmicu potpuno rasterećeno i opušteno. Nema razloga stvarati bilo kakav pritisak na tim. Pritiska je bilo u Beogradu, zbog tih velikih očekivanja da se serija završi u Areni. Taj plan je propao. Sad pritiska nikakvog ne treba da bude. Oni će sigurno ponovo stati u zonu. Nema razloga da menjaju odbranu, jer im je ona donela rezultat u prethodne dve utakmice. Odmarali su sve najbitnije igrače na poslednjoj utakmici protiv Unikahe. Partizan ima šansu, ako ga krene šut spolja. Naneli mora da proradi. Panter da bude na svom nivou. Ako budemo imali dobar procenat šuta za tri poena, imamo šanse. U suprotnom, nemamo šta da tražimo.
l

ledena kocka

pre oko 1 godinu

Zar vi stvarno mislite da ona kljusina Mateo moze zeljka da dobije 3x za redom? Ne bi ga dobio ni ovih 2x da je Partizan bio kompletan u bar jednoj od ove dve utakmice koje su se igrale u Beogradu.
6

6687

pre oko 1 godinu

da je tavares igrao u madridu vi bi vec ispali
s

srka

pre oko 1 godinu

Nažalost, taj Ćus Mateo je nadmudrio Obradovića u obe utakmice u Beogradu. Ne vidim zašto ne bi i u trećoj. Stali su nam u zonu u obe utakmice i nismo imali nikakva rešenja. Čak i protiv zone, gde obično imaš više prostora za otvorene šuteve, mi ih nismo imali puno, a i one koje smo imali nismo pogadjali. Biće podvig nad podvizima, da ne kažem čudo, pobediti treći put uzastopno u Madridu. Ali ajde da verujemo u čuda. Od početka krenuti sa petorkom Egzum, Panter, Naneli, Ledej i Lesor. Probati od samog početka dobrim šutem i agresivnom odbranom, sa što manje glupo izgubljenih lopti, što duže održavati egal. Ne promašivati slobodna bacanja. Kako bude odmicala utakmica, a rezultat bude u egalu, ili daj Bože na našoj strani, oni će ulaziti u nervozu i veći pritisak će biti na njima. Njih svi već vide na finalfour-u, to je naša šansa. Ova utakmica i psihologija oko nje, mnogo me podseća na utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona 2003. godine u Njukaslu, kada smo ušli u grupnu fazu tog takmičenja, a niko nam pre meča nije davao ni primil šanse. Ništa lepše nema za jednog sportistu, kada ga svi otpišu, a on veruje da može da napravi dobar rezultat, naravno, ukoliko ima kvalitet. Taj Partizan iz 2003. ga je imao, ima ga i ovaj. Šanse su male, ali predaje nema.
G

Gostdemo

pre oko 1 godinu

1984 ja cu biti realan faul je bio na zemlji nije bio na sutu nisu trebala da budu slobodna, a sad sigurno mogu da ti nabrojim dvadeset situacija na stetu reala. kazes drzi ruke u visini glave a gde da drzi covek ako je visi od exuma 35 cm, al aj da krenemo gde je tehnicka partizanu za 6 igraca na terenu? kazes oni da dobiju tehnicku pa sta onda zeljko treba da dobije ili andjusic i smajlagic sto se bune za svaki faul??? budi ti realan i priznaj da navlace za vas, mislim nek navlace boli me uvo ali budite realni, jednu krstenu akciju nemate sve na silu igrate i ogroman broj bacanja, ja kazem da vi imate kampaca osvojili bi lagano, samo nemoj sad price nemamo mi para za njega imali ste ove godine imacete i sledece, nemoj da se lazemo 5 igraca koji su vec igrali fajnlfor evrolige od toga samo panter jednom i to bio najbolji strelac, samo u vasim glavama je vildosa bio skuplji od exuma ( vildosa vrhunac baskonija u nba odigrao 10 utakmica za dve godine doveden kad se zona vec pocela) ( exum igrac barse, gde sarunas kaze nisu imali sanse posle ponude partizana, 5 pik preko 100 utakmica nba bitan igrac barse prosle godine) paneter i ledej dosli sa fajnlfora da igraju evrokup i vi pricate o budzetu uostalom marka je objavila, to sto vama odgovara da ne verujete to he drugo partizan 23 miliona zveda 12 ( aj da tu dodamo i da preteramo al nek vam bude ( ivanovic 1 vildosa 1 i kampazo 2 miliona) to je opet 15 i ekipa nije sastavljena na leto ko vasa. zako da vi nista nerealno niste uradili kolko ste imali skupu ekipu i iskusnu tu vam je i mesto. jedina iznenadjenja su ovde makabi i zalgiris. podbacili milano i efes.
1

1984

pre oko 1 godinu

Kako smo od tavaresa dosli do budžeta..uključi mozak isključi čovića druže
z

zadnja sansa

pre oko 1 godinu

Ali od "fantazije od igre" nema nikakve koristi. Samo je jedan kriterij kada su u pitanju ekipe sa vecim budzetom /a za nase uslove Partizan ga i te kako ima/ - TROFEJI. Ako pukne u EL , a vec je pukao i u kupu, ostaje samo Aba liga...Sta ce biti prica ako i drugu godinu zaredom od 6 mogucih trofeja /ne racunam srpsku ligu nazalost/ najskuplji timovi Partizana ne uzmu nista? Ako bude 0 trofeja. To je uspeh? Ne, to je tezak neuspeh i kluba i trenera i igraca. Bajke o "lepom utisku" su idotizam. One ne donose veci budzet i samo nagomilavaju dugove klubu. Samo rezultatai i trofeji opravdavaju ulozeni novac i trud pri ovom budzetu. Zato je mec u Madridu mnogo znacajniji za Partizan. U moru trofeja Real nekada i moze da ne uzme nista, ali Partizan to vise sebi ne moze da priusti ako zeli da bude ozbiljan klub, igra LE i bude konkurentan u Aba ligi. Prevelike su pare date da bi ucesce u EL bio jedini uspeh. Ili ce opet biti - treca sreca, i prica- daj jos love. To lici na kockara koji stalno gubi, a sve vise se zaduzuje.
G

Gost200

pre oko 1 godinu

Znači ti očekuješ da Partizan glatko osvoji Evroligu u svojoj prvoj povratničkoj godini, a verovatno i svake naredne godine? Inače katastrofa? Pa prilično su ti visoka očekivanja, ni Real Madrid to ne može, ni Barselona. Nije mi ni jasno zašto kukaš na Aba ligu u napred?? Partizan je završio 1. na tabeli u regularnom delu, ima prednost domaćeg terena, šta hoćeš u ovom trenutku više od njih? Ne mrači, opusti se, gledaj košarku i uživaj, biće sve dobro.
g

golst

pre oko 1 godinu

Njima ne igra Dek a ovima dolazi Panter, partizan je FAVORIT u 5 meču ako to ne dobije bruka!
6

6687

pre oko 1 godinu

tavares je razlika, kakav panter, dek i ostali... prve 2 nije igrao, a druge 2 jeste i... vidi se po rezultatu
D

Djuradj

pre oko 1 godinu

Kladionica se ne bi slozila sa tobom. 1.5 Real, 3 Partizan.
G

Gost123456

pre oko 1 godinu

Lesoru svaka ozbiljna utakmica sa ozbiljnim timom stvara problem...,precijenjen kosarkas u Partizanu...,kosarkas koji dje god je igrao nije imao ni priblizne minute...,o (ne)znanju kosarkaskom necu da komentarisem vise uopste...,Naneli oscilira dosta...,u jednoj ubija kako igra u drugoj samoubistvo izvrsava...Panter...promasi 20 suteva da bi pogodio jedan za pobjedu...
G

Gost200

pre oko 1 godinu

Opušteno ljudi, ovo je fantazija kako igra Partizan ove sezone, nije ga bilo 8 godina u Evroligi, uspeo je odmah da se plasira u četvrtfinale, jedan meč odlučuje hoće li otići na F4 protiv Reala koji je najtrofejniji klub Evrolige, to su sve pozitivne stvari. Nemam šta da zamerim igračima i da ne odu na F4, ako prođu, priča se nastavlja. Željko je tu pa je tu, podigao je klub, nastavlja da ga diže i sledeće sezone. Smanjite malo pljuvanje, potcenjivanje, bes, koji vam je k....? To je ta slika našeg društva, svi nezadovoljni i kada je dobro i kada je onako i kada je loše, stalno nezadovoljni. Ajde bre koju sliku dajete vašoj deci? Da i oni budu agresivni i nezadovoljni, kao što vidimo i da jesu. Nema potrebe za tim, navijaj za svoj klub, raduj se utakmicama, tuđi klub možeš da izviždiš, da navijaš protiv njega ali to je to, poštuj ga.
m

matoriekspert

pre oko 1 godinu

Śto se mene tiče kao da smo osvojili EL.Ako bude još radosti ove godine super , ako ne, sezona je više nego uspešna!Napred Partizan!
N

Nesto se cudno dogadja

pre oko 1 godinu

Olenjio nam se Boki nakon 2:2
S

Suma

pre oko 1 godinu

Okreće se kolo sreće. Možda opet zaigraju momci, za i pobede moćni Real, kao dva puta već što su uradili. Imaju kvalitet, i imaju Željka naravno. Sreća dođe kada se najmanje nadaš
Z

Zelimjr

pre oko 1 godinu

Resava mec na poziciji 4, Rendolf i Corneli nece moci da odbrane Ledeja, Smailagica i Papapetrua. Tu je Deck bio jako bitan, uz sve to Panter je opet na parketu.
v

vi ste seljaci

pre oko 1 godinu

Igrali su i trecu bez ijedne cetvorke. I tada je na 4 igrao Hezonja, ne Rendolf. I igrao je 36 minuta.
n

neka igra opet

pre oko 1 godinu

Hezonja, Leday je dao 25 poena :)
v

vi ste seljaci

pre oko 1 godinu

Sta pricas keve ti? To je cetvrta. Hezonja je igrao cetvorku u trecoj kada nije igrao Dek. Lidej je imao 15 poena i 8 skokova, Hezonja 12 poena i 14 skokova. Nije ga bas razbio. Bas sam pogledao na sajtu EL. I to je igrao 37 minuta, a Rendolf 5 minuta i to sve na 5 kad je menjao Tavaresa. Onih nepunih 3 minuta je Hezonju menjao Korneli.
@

@vi ste seljaci

pre oko 1 godinu

Nije sve vreme Leday igrao na 4 u trecoj utakmici, igrao je i 5 jer nije tu bio Lesor, prava slika je 4. utakmica, gde ga je cuvao Dek, a naravno da je Dek bolji defanzivac nego Hezonja
v

vi ste seljaci

pre oko 1 godinu

ali upravo pricamo o tome sta ce biti kada ne bude igrao Dek. Covek kaze da ce Lidej razbiti Kornelija i Rendolfa, ja kazem da ce igrati tu Hezonja kao u trrecoj i da Lidej nije bas toliko dominantan kako se misli. Tu su negde visinski, pa iako je Lidej jaci, moze Hezonja da ga brani. A ko zna, mozda i Abalde malo pomogne tu.
@

@vi ste seljaci

pre oko 1 godinu

tako je, pricamo o 3. utakmici, ali to je utakmica bez Lesora, gde Leday nije smeo da igra toliko agresivno jer jedino on uz Smailagica moze da igra na 5, kao sto je i igrao u nekim trenucima, ne kazem da se Hezonja lose snasao na 4, ali mislim da sad kad je tu Lesor kada ga budu opteretili maksimalno ova trojica Hezonja nema sanse
G

Gostdemo

pre oko 1 godinu

1984 kazes ima odlicno sudjenje za 3 sek ok to je tacno, a to sto je covek fauliran svaki napad a svira se svaki deseti to nikom nista exum ga cuva tako sto ga sve vreme vuce i drzi se za njega, o ostatku navlacenja za partizan to niko da spomene od vas realnih, kako se pusta partizanu da igra odbarnu cvrsto sto je ok dok se na drugoj strani svira svaki pogled pogotovo u prve dve utakmice, u dve u beogradu bilo je iznivelisank, sem prve cetvrtine prve utakmice, tako svako moze da dobija, partizan ima dosta praznog hoda po utakmicama, ali bas tad eto slobodnih bacanja da se to pregura dok ne krene sut i ja bi razumeo veliki broj slobodnih da partizan ima neku unutrasnju igru al nemaju ne spustaju loptu dole nerealan broj slobodnih po 30 pa daj bilo kome 30 poena u startu i imace dobre sanse da dobije
1

1984

pre oko 1 godinu

Druže o čemu pišeš ti...o preuzimanjima, gde ostane mis meč u reketu, gde on čeka loptu po 4 sekunde, gde njegov lakat uvek u predelu lica odbrambenog igrača..a što se navlačenja za partizan, tu misliš verovatno na onaj faul nad ljuljem na kraju druge četvrtine za tri bacanja, ili o onim tehničkim greškama za njihovog trenera, a da...budi manje ostrašćen, uživaj u top 8 evrolige, ne igra tvoj klub budi objektivan ako možeš
s

stankelitza

pre oko 1 godinu

O sudijskom kriterijumu govori dovoljno to što si za 4 utakmice uspeo da nadješ samo faul na Ljulju za kraj četvrtine. Pominješ tehničke za njihovog trenera (bez blama), a Želimira ne pominješ? U ovom komentaru je sve od reči do reči tačno, i ne može biti opovrgnuto. Jedino što bi te opravdalo jeste da se ne razumeš u košarku, što je vrlo verovatno.
1

1984

pre oko 1 godinu

Vrlo moguće da se ne razumem, priznajem, ipak ja ne pratim kosarku od 2010-e, nije mi reper branko lazić i čović
s

stankelitza

pre oko 1 godinu

Ovim odgovorom si pokazao da imaš 12 godina, tako da sve okej. Sportski pozdrav.
a

ajmooo

pre oko 1 godinu

napred Real..
s

svasta...

pre oko 1 godinu

Pa oni rade za milione kakav crni pritisak
N

Nba

pre oko 1 godinu

Isto Kao i vaši za bombone igraju.
i

ivan3333

pre oko 1 godinu

Ovi sto igraju za Kiki bombone nemaju pritisak jer igraju rekreatvino
6

611a

pre oko 1 godinu

Objektivno,.Partizan je favorit u Madridu jer je Real uništen povredama i suspenzijom Jabuselea. Niko nikada nije prokockao 2:0 i tako će i ostati
q

qnde

pre oko 1 godinu

A kako pritisak lezi nasim srpskim igracima? Jel oni imaju neku ulogu u ekipi?
G

Gost007

pre oko 1 godinu

Šta god brojke rekle jedno je evidentno. Tavarez kad se oporavio sve se okrenulo naopačke. Nema Partizan rešenje za njega. Bar nije imao u Beogradu
1

1984

pre oko 1 godinu

Tako je, okrenuo je seriju. Sa tim da treba naglasiti da ima odlicno sudjenje, 3 sekunde mu se ne sviraju, i ima u proseku po 2 faula za 35 minuta u igri !? I pored njega zona, dve stvari za koje partizan nije imao resenje u dve utakmice u Beogradu.
r

rea

pre oko 1 godinu

Da je Panter igrao dve u Beogradu, odnosno Lesor prvu, bez obzira što bi njima u protokolu bio Dek, ovo bi bila metla. Obe u Beogradu su bile na loptu, a Partizan igrao bez čoveka koji je motor, srce i duša tima.
@

@ssss

pre oko 1 godinu

Tavares je igrao i prve dve utakmice.Partizan je treću izgubio jer je igrao bez dva najbolja igrača.Četvrta utakmica je odigrana u mučnoj atmosferi zbog masakra koji se desio i bez Pantera.Obe utakmice smo i pored toga izgubili na loptu.Realno ne vidim kako Real može da dobije petu utakmicu.Nema Real ništa novo da ponudi.Mi smo kompletni,a oni su oslabljeni i to na pozicijama gde su jedino bili dominantniji od nas.Partizan bi ovo trebao da reši bez problema.Ako ne reši to znači da nismo ni zaslužili da uđemo u četiri ekipe.
@

@rea

pre oko 1 godinu

Jači ste vi tim kad vam je Panter duša tima. Pri tom ovo "da je"... znaš onu priču o babi i muškosti? A kad smo več kod tog "da je"... da duša vašeg tima ima nešto u glavi, nasmejala bi se Ljulju i nastavila dalje. Ovako vas je baš ta duša vratila u Madrid.
e

efde

pre oko 1 godinu

Tavares je prvu igrao samo pola, a drugu nije igrao uopste
s

stankelitza

pre oko 1 godinu

Čuj ima dobro sudjenje.. Ubili Boga u njemu, partizan ne može da izadje iz bonusa ni jednu četvrtinu, ništa se ne svira na čoveku samo zato što je ogroman.