Nikola Milutinov na treningu Srbije (©Mozzart Sport / Dragana Stjepanović)
Nikola Milutinov na treningu Srbije (©Mozzart Sport / Dragana Stjepanović)

Milutinov spreman za tuču sa Kanađanima: Ne idemo ni mi na prijateljsku

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 11:28

“Treba da pomognemo Bogdanoviću, da mu damo više prostora da igra”, dodaje srpski centar

Srbija protiv Kanade za finale Mundobasketa. Sama završnica turnira, ulog na stolu već je ozbiljno narastao. Toliko da je u četvrtfinalu slomio i jednog Luku Dončića, koji nije mogao da istrpi sve niske udarce koje su mu Kanađani pripremili. Centar srpske reprezentacije Nikola Milutinov kaže ipak da su Orlovi spremni da se porvaju sa sutrašnjim rivalom, čak i ako dođe do, žargonski rečeno, košarkaške tuče.

Svesni su u srpskom timu da je ona sasvim moguća, kao i da će primarna meta Kanađana biti naš kapiten Bogdan Bogdanović.

Izabrane vesti

Spremni smo. Znamo da će oni probati istu odbranu da odigraju na Bogdanoviću. Moramo da odgovorimo na to, da mu pomognemo, svi igrači moraju da odgovore na tu njihovu agresivnost”, rekao je Milutinov izveštačima srpskih medija na Filipinima.

Uveren je da Srbi neće nasesti na bilo kakve provokacije, kao što je juče naseo Dončić. Iako su svesni da Kanađani neče biti milosrdni. Posebno prema Bogdanoviću.

Moramo da pomognemo, da mu obezbedimo više prostora da igra, a i da neki drugi igrači u bitnim trenucima preuzimaju odgovornost… Ali ne, ne mislim da će sa naše strane biti neke posebne nervoze, usredsređeni smo na sebe”.

Pogodi oba meča Mundobasketa za deo nagradnog fonda od 200.000 dinara

Uostalom, sve je lakše sada kada je obezbeđen plasman na Olimpijske igre? Samo delimično…

Plasman na Olimpijske igre je bio primaran cilj, ali nećemo sigurno ući u utakmicu kao da je prijateljska. Želja nam je svima da osvojimo medalju”.

Dobra stvar je što je kalendar takmičenja dao Srbiji dodatan dan odmora.

Prvi put smo imali malo veću pauzu između dve utakmice, za malo veću rehabilitaciju. Ulazimo sutra sa dosta više energije nego što smo igrali ove prethodne mečeve… Čeka nas vrlo zahtevna utakmica sutra, oni igraju fizički dosta jako, u tranziciji su stvarno neverovatni, treba to sve zaustaviti i odigrati još bolje nego do sada”.

Odlična igra u četvrtfinalnoj utakmici sa Litvanijom već je zaboravljena.

Odmah posle utakmice smo se se dogovorili da slavimo samo to jedno veče, bili smo svi zajedno, razgovarali… Već od sledećeg jutra razmišljali smo samo o narednom protivniku”.

Sam Milutinov je protiv Litvanije bio fantastičan, u potpunosti je limitirao učinak Jonasa Valančijunasa, a sada opet protiv NBA centara, sasvim različitih.

Radili smo skauting. Ja sam fizički i psihički spreman za sve”, miran je Milutinov.



tagovi

Nikola Milutinovkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara