Filip Petrušev (©Starsport)
Filip Petrušev (©Starsport)

Makabi ponudio Ledeju 1.000.000 i izgubio bitku, pa se okrenuo Petruševu

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.23. | 12:43

Velikan iz Tel Aviva nastavlja u Beogradu da traži pojačanje u reketu

Igrači večitih rivala vruća su roba na letnjem tržištu. Makabi Tel Aviv bio je zagrejan da angažuje Zeka Ledeja, uspostavio je kontakte sa američkom košarkašem i njegovim zastupnicima, ponudio mu 1.000.000 dolara, piše Izrael Hajom, i – izgubio bitku. Krilni centar je potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Partizan Mozzart Betom, a evroligaš se okrenuo drugim opcijama.

Velikan iz Tel Aviva nije daleko odmakao, nastavio je da pojačanje u reketu traži u Beogradu. Posle zavirivanja u dvorište crno-belih na red je došla i Crvena zvezda. Kako Makabi nije mogao do krilnog centra Partizan Mozzart Beta, odlučio je da se “raspita za zdravlje” srpskog reprezentativca Filipa Petruševa!

Izabrane vesti

U petak su rukovodeći ljudi “Ponosa Izraela” i sportski sektor obavili niz razgovora i sva je prilika već tada znali da, ipak, neće moći do Zeka Ledeja na čiji ostanak u crno-belom taboru je uticao i odlazak Dantea Egzuma u NBA ligu. Tada su crno-beli odlučili da daju bolju ponudu košarkašu iz Teksasa, javlja Izrael Hajom, a Makabi da otpočne ofanzivu na krilnog centra Crvene zvezde.

Konkretnih detalja za sada nema, ali potencijalni prelazak Filipa Petruševa u Makabi iz Tel Aviva kosio bi se sa rečima Miška Ražnatovića, koji je pre no što je krilni centar otišao da igra Letnju ligu za Filadelfiju istakao da ovog leta postoje isključivo dve mogućnosti: da srpski krilni centar ostane na Malom Kalemegdanu ili da napravi iskorak i ode u najjaču ligu na svetu.

Ako Filip Petrušev i agent Miško Ražnatović ne promene planove, male su šanse da će Makabi tokom trajanja letnje pijace igrača u reketu pazariti u Beogradu…

Svakako, nije Petrušev jedina opcija Makabija. Ali se visoko kotira. Klub iz Tel Aviva radi na više strana, međutim, za sada ne napreduje. Naciljao je Džordana Mikija iz Virtus Bolonje i on je pri samom vrhu liste želja. Gledali su Izraelci i ka Baskoniji, priupitali su za Meta Kostela i dobili odgovor koji im se nije svideo. Otkup je previsok. A, pregovori su vođeni i sa Piterom Kornelijem. Napustiće krilni centar Real Madrid, tu obeštećenje ne bi bio problem, ali jesu finansijski zahtevi igrača.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK Makabi Tel AvivFilip PetruševEvroligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara