Komentari na vest

Lebronov uspon - od klinca bez oca do besmrtnosti na tronu NBA lige

Б

Братина

pre preko 1 godinu

Леброн је брат из Акрона за оне који не знају то је велика српска енклава у америци.. није чудо што је тако добар !!
O

Orden

pre preko 1 godinu

20 godina covek igra kosarku i 20 godina je medju najboljim igracima sveta. Postace prvi covek koji je presao granicu i od 40k poena, vec ima preko 10k skokova i asistenica. Osvojio 4 titule sa 3 razlicita tima, 4 puta najbolji igrac finalnih serija zvanicno, a i kad je gubio bio je najbolji igrac na parketu. Samo lud covek moze njemu nesto da spocitava. Kad zavrsi karijeru tek tad ce neki shvatiti ko je Lebron
F

Frenk

pre preko 1 godinu

Jednostavno je... da Dzordan sada igra kosarku, sa ovim odbranama kako se igraju imao bi prosek 60 poena, duplo veci ugovor od trenutno najveceg, osvajao bi titule i smejao se celoj ligi.. To ne znaju samo oni koji tada nisu pratili kosarku.
Š

Škrabotina

pre preko 1 godinu

Ceo sport je promenjen da bi mu se olakšalo. Forsiraju ga medije nonstop od kad je bio gimnazijalac. Čovek koji pravi korake pet puta po utakmici bez kazne. Igračima se solira da ga prate. Glumi sve od filantropa da intelektualca a zapravo ga uzdižu i ameri i kinezi radi pljačkaškog sniker biznisa. Nije imao herca da se bori protiv svojih rivala, pa ih je po redom regrutovao. Atleta za olimp ali mu je kvalitet igre prilično pešački. Velik je igrač ali sa malim 'v'.
M

Magnus

pre preko 1 godinu

LeBron je postavio standarde. 20 godina, najbolji strelac, 4 titule od cega su neke sa Klivlendom! Ali da li je najbolji? Upitno. To je bar u NBA-u tesko reci. Ako se gledaju titule, mnogi su ispred njega, uticaj na igru, opet su mnogi ispred njega... Da je legenda igre jeste, da je u samom vrhu sporta apsolutno jeste. A da li je GOAT... Tu se ljudi nikad nece sloziti.
l

lopta je okrugla

pre preko 1 godinu

dončić će da obori njegov rekord ako ostane u toj ligi još 10 godina
m

miljan1990

pre preko 1 godinu

Lebron sigurno nije najbolji košarkaš svih vremena. Najbolji strelac jeste. To stoji, brojke ne lažu. Al isto tako stoji da se sada mnogo lako u NBA te iste brojke budže. Dokaz vam je i naš Nikola Jokić gde se čovek pošteno ne oznoji a već na poluvremenu ima trip-dabl. Ne možeš ti nikad nikome od ovih mlađih da dokažeš to. Jer nisu pratili NBA devedesetih gde je svaki tim imao najmanje po 2 superstara i gde se igrala odbrana u današnjim okvirima za zatvor. Zamislite Lebrona da ga bed bojsi iz Detroita uhvate u mašinu... Ili da ima svog arhi neprijatelja kao što je Dzordan imao onog beka iz Niksa koji je živeo za utakmice protiv Čikaga da bi tukao Džordana. I to je isto bio vid cirkusa jer su se ljudilo ložili na tuču i NBA je to dopuštao. A sada se lože na brojke i tripl-dablove i to se maksimalno gura. Odbrana ne postoji.
m

miljan1990

pre preko 1 godinu

Inače sada sam se setio malog beka iz Niksa... To je bio Starks a pre njega to je bio Ajzea Tomas iz Pistonsa. Sada da neko igra takvu odbranu nad najboljim igračem NBA bio bi proteran iz lige.
C

CL16

pre preko 1 godinu

Sve si napisao! Ne mozes objasniti ljudima koji ne zele da vide! Ja ne gledam NBA utakmice vec 10ak godina... pogledam nekada higlightse Jokica i Doncica i to je to! Pa zamisli slave se poeni, a ne ne juri se pobjeda! Po nekad se covjek pita sta je svrha svake igre, pa i kosarke danas!? Statistika pojedinaca, ili pobjeda na utakmici i osvajanje prstenova!? Sve se okrenulo naglavacke kad je ovaj mali prosjek od Westbruka poceo da kiti statistiku prije 7-8 godina! :) od tada NBA nije ista liga!
Š

Škrabotina

pre preko 1 godinu

Lebrona bi Entoni Mejson i Čarkz Oukli kidnapovali. Ovo danas je rekreativa. Ono 90ih je bilo na život i smrt.
M

Makks

pre preko 1 godinu

Pa da, LeBron bi bio fizicki inferioran u odnosu na Ajzeu Tomasa. Tomas bi ga pojeo za dorucak. Dzejms bi sam napustio ligu zbog sramote i dosao da igra Aba 2.
m

miljan1990

pre preko 1 godinu

Ej ako ćemo pošteno još jedan dokaz cirkusa je i naš Nikola. Koliko ga volim i koliko se oduševljavam njegovim košarkaškim iq-om toliko sam ubedjen da ni pola od toga ne bi bio da igra u devedesetim. Zamisli da ga dohvate Rodman, Juing, Alonzo Morning, Šek, Olejdžuvon,Barkli i ostala ekipa. Nisam hejter ni malo i svaka čast Lebronu, on je dokaz pravog profesionalca kad u 39 godina uopšte i može da igra a ne da i dalje bude jedan od dominantnijih igrača i od juče najbolji strelac svih vremena. Jeste, svaka čast na podvizi al nije najbolji igrač ikada i tačka. Jer sve ovo ne bi uradio da je igrao kad je NBA bio stvarno najjača liga a to je devedesetih. I ove Drim timove što prave, pa mi ih iz zezanje raskantasmo u Japanu zar ne? Pravi i jedini Drim tim je bio devedesetih.
t

testnimail

pre preko 1 godinu

Top
S

Sone3281

pre preko 1 godinu

Cirkus, da kos i prekinu utakmicu da slave..

Lemi

pre preko 1 godinu

Sve govori koliki je Lebron kada na svaki tekst o njemu trce nostalgicari da probaju da te ubede da kako je Dzordan bolji... Ove koji ubacuju Kobija u pricu ne treba ni komentarisati. Tu se ogleda njegova velicina i strah koji evo vec 20 godina uteruje ljudima u kosti. Covek je pojava, legenda, ikona (ovo poslednje crncima u Americi) i upravo je postavio rekord koji ce nadziveti sve nas i nasu decu verovatno. Neka uziva u njemu i zelim mu i da dodje do 40 hiljada. Zaista fantastican igrac i covek. Ziveo 100 godina!
l

lopta je okrugla

pre preko 1 godinu

kako je krenulo, za 15 godina će barem trojica da obore njegov rekord... mašina je, ali najbolji svih vremena?! ne
V

VRANjANAC DS 1989

pre preko 1 godinu

Ovaj samozvani kralj, koji je morao da siluje loptu do 39-e godine samo da bi oborio rekord koji je uopšte nebitan a pritom koji će biti oboren kad-tad. Zna se u NBA da je tata košarke Majkl Džordan MJ, kada se MJ definitivno povukao u penziju, tada je umro NBA, jer se tada igrala prava košarka sa jakim odbranama, a sada se NBA takmičenje pretvorilo u putujući cirkus i šou Globtrotersa. Bilo je pravo uživanje ustajati u 3h noću i gledati slavne dane Čikago Bulsa.
D

DarkoZakanj

pre preko 1 godinu

Da su Dzordan i Dzabar igrali tolko kolko on nebi Lebron jos ni blizu bio obaranja rekorda
M

Makks

pre preko 1 godinu

Dzejms siluje loptu? Ko sve ima pristup internetu
D

Darko55

pre preko 1 godinu

Stvarno ce ovaj njegov rekord biti oboren kad tad? Jesi li to sam zakljucio ili ti je neko pomogao?
@

@Zaki

pre preko 1 godinu

Zbog cega nisu igrali?
e

ej

pre preko 1 godinu

Tron moze da gleda samo iz daljine...

Debata

pre preko 1 godinu

Ako pricamo o goat debati svi kazu Dzordan jer je 6 puta osvojio prsten, to je jedini argument, dobro ako cemo tako da pricamo onda je Bil Russell goat ima 11 titula. Treba da se prica o tome ko je najbolji kosarkas.Lebron belezi od Dzordana vise Asistencija, ukradenih lopti,skokova,blokada,sutira bolji procenat za dva, bolji procenat za 3, moze da igra sve pozicije od 1 do 5 i moze da cuva sve pozicije od 1 do 5, poseduje najveci kosarkaski iq svih vremena.Svi spominju njegova izgubljena finala a niko ne shvata koliko je zapravo nestvaran uspeh igrati 10 finala za redom da je neko toliko dominantan godinama. Kada je usao u nba ligu 2003 niko nije imao veci pritisak od njega. Do 2005 je vec bio najbolji igrac na svetu, a i danas sa 20 sezonanu nogama je trenutno sigurno medju najboljima ako ne i najbolji, uvodio je u finala ekipe koje u aba ligi ne bi mogle da se takmice bez njega, pripredio je najveci povratak u finalima ikada sa 3:1 na 4:3 i doneo svom rodnom gradu titulu posle 50 godina. GOAT
O

OU

pre preko 1 godinu

Sve je u redu. Poštujem mišljenje da je Lebron bolji od MJ. Ne slažem se, ali ok, svako ima svoje. Ali da neko poredi statistiku iz devedesetih sa statistikom iz današnjeg vremena i da to uzima kao činjenicu, to mi nikako ne ide u glavu.
K

Kobe

pre preko 1 godinu

Iznio si gomilu neistina, kao prvo. Ima daleko manje ukradenih lopti po mecu, i u decimalama manje blokada, iako je on trojka, a Dzordan dvojka. Samim tim sto igra trojku i cetvorku, doprinosi da ima vise skokova, skokovi nisu posao dvojke. Dalje, pricas o nekih 10 finala zaredom, ni to nije tacno, nego 8. A ajde evo da uzmemo da je 8 finala zaredom. Kakav je on imao roster, a kakav protivnici? Njemu je najveci protivnik na istoku bio klinac Pol Dzordz i Lens Stivenson. Atlanta sa Tigom, Milsapom i Horfordom. Dok je on igrao sa Vejdom(bio treci najbolji na svijetu iza Kobija i Dankana), Bosom(top 10 igrac tog vremena), Rej Alenom, Sejn Batijeom, Rasard Luisom... u Majamiju. Irving(top 15 igrac), Lav(top 10 igrac, bio 7 u trci za mvp godinu prije nego sto je dosao), Vejd, Rouz, Dzej Ar Smit (sesti igrac godine), Korver, Sampert, Dzeferson... Znaci ne malo jaci od bilo kog protivnickog tima u svojoj konferenciji, nego jaci nekoliko puta. Spominjes i finale protiv Golden Stejta, pa Klivlend je imao jaci roster, Lav, Irving, Dzejms (sva trojica iz top 15 igraca lige), Kari (Top 10), Tompson (top 30), Grin (Top 50), samo sto je golden stejt imao dobro uspostavljen sistem, i igrace koji se u to uklapaju, a klivlend je imao daleko jaci tim. I onda ovaj zadnji prsten sto je osvojio, tako sto su Denver sudije krale, i tako sto su se povrijedila dva od tri najbolja igraca Majamija u finalu. I da, on je najgori saigrac u istoriji, mnogim igracima je upropastio karijere (Vejd, Bos, Lav, Vestbruk, Dejvis...), i to konstantno kukanje kako mu treba pomoc. Jer ako ne igra na daleko najjacem rosteru, zna da nema sanse, jer je prevara od igraca. I reci kako je on bio najbolji igrac od 2005e je van svake pameti. Dok Brajant nije pokidao tetivu, bio je bog otac u nba ligi. Kad je pokidao, najbolji je bio Djurent. Po meni, ne postoji trenutak u kom je on bio najbolji igrac u ligi, a kamoli od 2005.
@

@ssss

pre preko 1 godinu

U trci za najboljeg svih vremena se ne gledaju titule.Ne znam odakle ti to da neko meri ko je najbolji svih vremena po broju titula koje je osvojio.Najbolji svih vremena je Džordan.Niko nikada nije imao takvu dominaciju kakvu je imao on.Imam dovoljno godina pa sam gledao i jednog i drugog.Jednostavno nisu za poredjenje.Džordan pa pet mesta prazno pa svi ostali.Nisam čak siguran da je Lebron bolji i od Brajanta.Nije sve u statistici.
i

iz 1 u x

pre preko 1 godinu

@Kobe bukvalno sve sto si rekao si slagao, cuj Atlanta slaba a imali rekord 60:22 te sezone i 4 All-Star igraca, imao si Boston sa Alenom, Garnetom i Pirsom, imao je ovaj mladi Boston, pa je imao Toronto koji je bio uvek dobar, samo sto ih je Lebron unistavak...i te price ne bi on u 90-im, pa on bi razgrnuo i Starksa i Pistonse i sve zivo koliko je mocan
@

@OU

pre preko 1 godinu

Sta da poredi? Duzinu sorca? Boju patika?
O

OkosBokos

pre preko 1 godinu

Istrajnost. Kristijano i Lebron. Poprilicno i lice, fizicke zveri, sve su postigli radom i disciplinom, uz to ide i da budu egocentrici iz razloga sto znaju da su morali da rade vise nego talentovaniji od njih. Na sve ovo, dokaz i nauk raznima iz siromasnih sredina (ubrajam i nase) da kada dodju do nekih para kao mladi mogu i moraju da nastave da guraju jos jace, a ne odmah “kafane, diskoteke, zurke, splavovi”. Nadjite jos nekog mladog, da mu se posveti iole neka paznja, a kamoli u meri koja je posvecena tada mladom Lebronu, a da je napravio ogromnu karijeru.
D

Dejan.cz

pre preko 1 godinu

Svaka čast, ali Džordan je Džordan
S

Skopje

pre preko 1 godinu

Ovako sportski fakt je da MJ je najveci svih vremena ovog sporta….al svidelo se ili ne vecini fanova Lebron je odma iza njega i mora ae malo vise postovati..nastvarna karijera nestvarne brojke i rezultate, nijedan skandal izvan terena, jedina i najveca “mrlja” ako se to moze tako nazvati je onaj prelazak u Miami, i pre i nakon njega su to mnogu uradili pa nisu bili onako lincovani.(Karl Malone u superteam Lakersa pa ona velika trojka Bostona, KD Harden Irving). Zatoa braco uzivajte uz kralja i PUT SOME RESPECT ON HIS NAME!!
C

CL16

pre preko 1 godinu

Ne moze on prije Kobea koji je bio odlična kopija MJa i koji je u svom vrhuncu bio mnogo bolji igrac od ovog bildera! :)
C

CL16

pre preko 1 godinu

Prica o najboljem kosarkasu svih vremena je zavrsena jos krajem 90ih godina proslog vijeka! Ko je gledao Majkla u vrijeme kad se igrala ozbiljna NBA, sa takvim asovima i ekipama! Ne znam zasto se uopste i razgovara o tome. Sto se tice ovih poena, pa onda je Karim do jutros bio najbolji... smijurija od lige postala odavno! Igraci se sele iz ekipe u ekipu, sastavljaju neke "dreamteamove" da bi uzeli jednu titulu! :) Sto se tice LeBrona, moze u TOP5 ili TOP10, nece ga tu za dugo niko ugroziti! :)