Karlos iz Portugalije došao u Sombor da u Jokićevom gradu dočeka NBA titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 01:31

“Navijač sam Denvera još i pre nego što je Nikola došao, a on je pravi blagoslov za franšizu, morao sam da dođem“, kaže naš sagovornik

 (Od izveštača Mozzart Sporta iz Sombora)

Sombor nestrpljivo cupka i čeka Nikolu Jokića da u sitne sate donese Somboru i Srbiji NBA titulu!

Izabrane vesti

Sokolski dom u Somboru ponovo je mesto okupljanja, sve je više dresova sa brojem “15“, a već dva sata pre utakmice svoje mesto zauzelo je na desetine obožavalaca Jokićevog lika i dela, uz njegove prijatelje i one koji prosto ne mogu da dočekaju da se srpski as okiti šampionskim prstenom.

Među njima je i jedan navijač Denvera iz Portugalije! Karlos dolazi iz Aveira, a kako je zbog posla na relaciji sa Suboticom, morao je da dođe u Jokićev rodni grad na žurku i pogleda direktan prenos utakmice zajedno sa ostalima...

“Kada sam čuo da se organizuje zabava i da će biti veliko platno na kojem će ići utakmica, morao sam da dođem“, priča nam Karlos.

A, otkud konekcija sa Suboticom?

“Sve je počelo prošlog leta kada sam došao u Suboticu kroz jedan volonterski program. Mnogo mi se dopala Srbija, baš sam uživao i ljudi su me prihvatili. Tada sam odlučio da ostanem, da potražim posao“.

Iako bi čovek pomislio da je navijač Denver Nagetsa postao zbog Nikole Jokića, to nije slučaj, već...

“Za Denver sam navijao još i pre nego što je Nikola došao“, smeje se Karlos i nastavlja:

“Nikola je bio naše čudo, mnogo sam srećan što je došao u Denver. A kada sam shvatio da je Nikola iz Sombora, a da sam ja u Subotici shvatio sam koliko sam blizu, morao sam da dođem“.

Sombor je, kaže, obišao nekoliko puta...

“Da, bio sam u Jokićevoj srednjoj školi, fotografisao se ispred njegovog murala. Od tada sam se povezao sa nekim ljudima i kada sam čuo da se ovo sprema, morao sam da dođem. Nadam se da ćemo moći da proslavimo svi zajedno titulu“.

Iz Portugalije je nazad u Srbiju stigao prošle sedmice...

“Bio sam u Aveiru, vratio sam se prošle sedmice u Suboticu, a danas seo u autobus za Sombor zbog utakmice. Jako mi se dopada atmosfera, ljudi, sve u vezi Srbije. Svi su uvek jako dobri prema meni, zato sam odlučio da ostanem. Čak i danas kada sam došao, bilo mi je sjajno“.

Upravo zato mu nije bilo teško da dođe sam u Sombor...

“Moji prijatelji sutra rade, pa nije bilo lako za njih da dođu. Ali, upoznao sam neke ljude u jednom obližnjem restoranu i sa njima se družim, zajedno ćemo nadam se da proslavimo titulu“, kaže Karlos i na čistom srpskom nam se zahvaljuje za priliku da podeli svoje iskustvo.



tagovi

Nikola JokićDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara