Ivanović citirao Duška Radovića: Hteli bismo, a ne možemo, kada bismo hteli više, onda bismo mogli

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.11.22. | 19:28

"Utakmica je bila proba da vidimo da li možemo da igramo 40 minuta koncentrisano, ozbiljno. Nismo mogli...", priča trener Crvene zvezde posle ubedljive pobede nad Cibonom

Debitovao je Duško Ivanović na klupi Crvene zvezde pobedom nad Asvelom u Evroligi, a danas je prvi put vodio tim u regionalnom prvenstvu. Njegovi izabranici su oduvali Cibonu u sedmom kolu ABA lige i upisali najubedljiviju pobedu u sezoni - 92:53.

Posle susreta je istakao da nije u potpunosti zadovoljan nastupom.

Izabrane vesti

"Utakmica je bila jedna proba, da vidimo da li možemo da igramo 40 minuta koncentrisano, ozbiljno. Nismo mogli. Bilo je momenata kada smo igrali sa dobrom koncentracijom odbrano, dobrim i logičnim napadom, odličnim rešenjima, ali imali smo praznog hoda, loše odbrane i to moramo da popravimo jer će svaka sledeća utakmica će biti puno teža protiv ekipa sa većim kvalitetom", rekao je Duško Ivanović.

Od igrača zahteva da maksimalno pristupe svakoj utakmici.

"Za mene je svaka utakmica fešta, mora da joj se pristupi sa najvećom mogućom koncentracijom i da se odigra što bolje. Hoću takve igrače. Ja tako pristupam svakoj utakmici i to tražim od svojih igrača. Danas nije bilo 40 minuta, mora da bude 40. Imali smo takav pristup u određenim momentima, ali ne tokom čitave utakmice. To je potrebno da bi nešto postigli ove sezone".

Na pitanje novinara o tome koliko je zadovoljan fizičkom spremom odgovorio je citiranjem Duška Radovića.

"To je što je. Što kaže Duško Radović, hteli bismo, ali ne možemo, kada bi hteli više onda bismo mogli, ali obično želimo taman toliko da ne možemo", ističe Ivanović i dodaje:

"Svaki igrač mora da bude svestan da smo svi profesionalci i da moramo da damo 100 odsto. Nezavisno protiv koga igraš, u kom minutu... To je stvar koju igrači moraju da imaju, da budu na 100 odsto. Prvo će biti 5 minuta, pa sedam u takvom ritmu, pa 10, 15... Pa ćemo doći. Sad me ne interesuje fizička sprema, već da svaki igrač daje 100 odsto".

Ognjen Dobrić je dugo tražio šut, ali je na kraju postigao trojku na oduševljenje publike.

"Ognjen je napravio dve velike greške u odbrani, ali inače igrao dobro. Znam da je teško dati koš i to nije merilo. Ima toliko aspekata koji ti govore da li si igrao dobro ili nisi".

Sledi duplo kolo Evrolige i dueli sa Albom na strani i Makabijem kod kuće.

"Da se odmorimo. Želim da imam skup igrača koji moraju da su sigruni da svaku utakmicu koju igramo možemo da dobijemo, a onda ćemo da vidimo", zaključio je Ivanović.


tagovi

Duško Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara