(©AFP)
(©AFP)

Zvezdo, pazi se Ermedina i udava Undava! Bonifejs lomio kičme i skidao šorts (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sub. 14.09.24. | 17:23

Štutgart iz trećeg pokušaja najzad do pobede u Bundesligi

Rano je, isuviše rano, tek za dva meseca i kusur će Štutgart sleteti i Beogradu i strčati na travu Marakane, međutim, već sada u Crvenoj zvezdi mogu da prave skice, da vide gde duva i gde može da traži šansu, ali i od čega da se pazi. Napadački, atraktivno, na gol više – tako su Švabe igrale prošle godine, a igraju i ove. Samo su se na pobedu načekale.

Izvršio je Štutgart remont poslednje linije, i dalje je klimava, i danas je škripala. Biće potrebno Sebastijanu Henesu da sve namesti, da stvari legnu na svoje mesto, ali napad može da ga raduje. Sve fercera kao i lani. Nema više Serua Girasija, ali Štutgart ima ubitačan tandem. Najveća pretnja po rivale u Bundesligi su Deniz Undav i Ermedin Demirović, a biće i po – srpskog šampiona. I šta su sve kadri da načine suparniku, mogli su sa Topčiderskog brda da vide u Menhengladbahu – 1:3 (1:1).

Izabrane vesti

Deniz Undav je pravi udav! Pre koji dan je počastio Holandiju golom i asistencijom, a protiv Borusije se neprekidno šunjao iza leđa defanzivaca, tražio je trenutak kada da protrči, da se iskrade… Jedanput mu je švajcarski čuvar mreže Jonas Omlin ukrotio udarac, ali je nekoliko minuta kasnije bio nemoćan. Šut sa distance je zaustavio, međutim, natrčao je nemački reprezentativac i smestio loptu u mrežu.

Načeo je Deniz Undav domaćina, no čitavo prvo poluvreme Borusija Menhengladbah davala je znake života i – bila konkretnija. Aleksander Nibel je u više navrata prstima čupao loptu, skretao je, ili pak hvatao u naručje. Pretili su Tim Klajndinst i Alasan Plea, koji je dobio poklon sredinom prvog dela i – iskoristio ga. Da se videti da su Džef Šabo i Anri Čejs neuigrani, da je renovirana Štutgartova odbrana nesigurna.

Valdemar Anton prešao je u Borusiju Dortmund, dok se Dan Aksel Zagadu tek vratio u protokol posle dužeg odsustva. I desni bek Džoš Vogman se tek ustalio, te je praktično jedino Maksimilijan Mitelštat na levom boku bio jedini standardni iz prošlogodišnje poslednje linije tima. I ta nesinhronizovanost i nesigurnost došla je do izražaja kada se Alasan Plea poklonio na drugoj stativi.

Ipak, moćan je Štutgart ofanzivno, ritmom melje protivnika i početkom drugog poluvremena je blickrigom presudio Borusiji Menhengladbah. Ermedin Demirović dva puta za tri minuta! Domaćin je bio na kolenima…

Prvo je Fabijan Rider, dugogodišnji prvotimac Jang Bojsa, izvukao loptu, spasao je da ne završi u gol-autu, da bi potom Ermedina Demirovića pronašao u kaznenom prostoru i spojio ga sa golom. A, zatim je napadača iz Bosne i Hercegovine poslužio iz prekida. Izveo je korner sa desne strane, poslao loptu na drugu stativu, a letnje pojačanje Štutgarta smestilo ju je u suprotan ugao.

Jednom je i taj Bajer Leverkuzen pod Ćabijem Alonsom morao da padne, RB Lajpcig mu je došao glave u prošlom kolu, a onda – zatrokirao. Prvi put se okliznuo ove sezone u Bundesligi, i to na domaćem terenu protiv Union Berlina. Imao je šanse, nije da nije, stvarao ih, iznudio i penal, no promašio ga je Lois Openda. Mreže su ostale mirne – 0:0. Zato u Zinshajmu – spektakl! Drugačije ne može da bude kad igra šampion Nemačke.

Bajer Leverkuzen se vratio na stara podešavanja, duel sa RB Lajpcigom bio je pokazatelj samo da ima slabosti i da nije nedodirljiv, ali za odabrane klubove, one koji forsiraju stil nalik njegovom. Hofenhajm je pokušao da se nadigrava i doživeo je težak poraz kod kuće – 1:4 (1:2).

Pravio je šou Viktor Bonifejs u Zinshajmu, pa i više od toga… Kao da mu nije bilo dovoljno to što je čuvarima lomio kičme, što ih je obilazio kao čunjeve, nego je i asistirao, ali i specifično slavio. Poslužio je Martina Terijea, otvorili su Hofenhajm, da bi zatim nigerijski napadač fenomenalnu dubinsku loptu Granita Džake pretvorio u pogodak. Promena pravca, lopta u mreži, trk do tribine sa navijačima Bajer Leverkuzena, a onda i skinut šorts ispred kamere?!

Nešto slično ponovio je i u drugom poluvremenu kod proslave. Nijednom nije dobio žuti kartom. Skidanje dresa – ne može, ali blago spuštanje šortsa nije problem…

Viktor Bonifejs je imao još jednu kolosalnu šansu u prvom poluvremenu, tada je izvrsno odreagovao Hofenhajmov golman Oliver Bauman. Nije hteo gol Alehandra Grimalda, pucali su gosti iz svih oružja, bili knstantna pretnja, te definitivno slomili otpor domaćina, koji je nakratko uzvratio preko Mergima Beriše, zahvaljujući pogotku Florijana Virca sa bele tačke i već pomenutog drugog preciznog hica Viktora Bonifejsa.

BUNDESLIGA – 3. KOLO

Petak

Dortmund - Hajdenhajm 4:2 (3:1)

/Malen 12, Adejemi 17, 41, Džan 90+3 - Pjeringer 39, Brejnig 74/

Subota

Borusija Menhengladbah - Štutgart 1:3 (1:1)

/Plea 27 - Undav 21, Demirović 58, 61/

Frajburg - Bohum 2:1 (0:1)

/Adamu 58, 61 - Boadu 45/

Hofenhajm - Bajer Levekuzen 1:4 (1:2)

/Beriša 37 - Terije 17, Bonifejs 30, 75, Virc 72pen/

RB Lajpcig - Union Berlin 0:0

Volfzburg - Ajntraht Frankfurt 1:2 (0:1)

/Baku 76 - Marmuš 30, 82pen/

18.30: (11,0) Holštajn Kil (6,75) Bajern (1,23)

Nedelja

15.30: (2,05) Augzburg (3,45) Sankt Pauli (3,60)

17.30: (2,10) Majnc (3,50) Verder (3,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Ajntraht FrankfurtVolfzburgBohumFrajburgUnion BerlinRB LajpcigHofenhajmBajer LeverkuzenBorusija MenhengladbahŠtutgartBundesligaViktor BonifejsDeniz UndavErmedin DemirovićFlorijan VircMartin TerijeĆabi AlonsoSebastijan Henes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara