Zvezdino prestrojavanje na srpske livade i šansa za tandem Mitrović-Bukari

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.10.22. | 10:04

Crveno-beli nemaju mnogo izbora u 15. kolu Mozzart Bet Superlige protiv Radničkog iz Kragujevca (14.00, TV Arena)

Posledice poraza u Budimpešti se sigurno osećaju u taboru srpskog šampiona, ali Crvena zvezda nema prava na kiks na današnjem gostovanju u Kragujevcu (14.00) ukoliko želi da zadrži značajnu prednost u odnosu na večitog rivala.. Okršaj sa Kragujevčanima stiže u prilično nezgodnom trenutku za Beograđane, s obzirom da je domaćin vezao tri pobede i učiniće sve da makar izbegne poraz na svom terenu, ali je jasno da su gosti veliki favoriti za osvajanje bodova na Čika Dači.

Crvena zvezda je igrački izgledala solidno u Mađarskoj, ali je ponovo napravila korak nazad u borbi za evropsko proleće. Atmosfera u Ljutice Bogdana je daleko od idealne, ali u Zvezdi ponavljaju da im je prvenstvo ove godine apsolutni favorit.

Izabrane vesti

Kada govorimo o izboru Miloša Milojevića, moguće je da će mladi stručnjak na krilima upariti mladog Mitrovića i Osmana Bukarija. Ponovo će Srđan Mijailović zameniti Seku Sanoga.

“Vreme je kratko, nemamo mnogo vremena za radovanje, a tako ni za plakanje. Nismo zadovoljni rezultatom. Ima puno segmenata igre u kojima smo bili zadovoljni, ali ta dva trenutka nepažnje su nas skupo koštala. Sa tog aspekta smo analizirali utakmicu i probaćemo to da ispravimo, da učimo na najteži način - na našim greškama. Atmosfera je dobra. Znamo da nam je prvenstvo najbitnije, najvažnija nam je sledeća utakmica, a to je Kragujevac. Ekipa koja je u dobroj formi, igra dosta moderno, tako da se spremamo za njih. Okrenuti smo jednoj dobroj predstavi i rezultatu u Kragujevcu”, poručio je trener crveno-belih Miloš Milojević.

Crvena zvezda je vezala četiri pobede u Mozzart Bet Superligi, od čega na poslednje tri nije vadila loptu iz svoje mreže, uz gol razliku 8:0. Crveno-beli su prilično lagano savladali Kragujevčane u oba meča prošle sezone (3:0 i 4:1) pa je jasno da su i ovoga daleko bliži pobedi od domaćina, bez obzira na to što su ranijih godina imali problema na ovom gostovanju.

Radnički je u poslednja tri meča postigao čak osam golova, ali verujemo da će Crvena zvezda uspeti značajno da umanji njegovu efikasnost. Crvena zvezda je umorna, pa ne verujemo da će i ona biti previše efikasna.

RADNIČKI – CRVENA ZVEZDA (14.00)

Kragujevac

Stadion: Čika Dača

Sudija: Lazar Lukić (Beograd)

RADNIČKI (4-2-3-1): Raičević – Vlajković, Ivanović, Cvetinović, Zorić – M.Vidović, Krajišnik – Čolović, Vidosavljević, Evandro – Ubiparip.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Milunović, Eraković, Rodić – Mijailović, Kanga – Bukari, Ivanić, Mitrović (Katai), Pešić.  

SUPERLIGA, 15. KOLO:

Petak

Mladost GAT - Mladost Lučani 1:1 (1:0)

/Maksimović 28pen - Mirić 78/

Novi Pazar - Vojvodina 1:1 (1:0)

/Nikčević 11pen - Busnić 59/

TSC - Voždovac 3:0 (1:0)

/Ilić 39, Mirčevski 79, Đakovac 88/

Subota

Spartak - Kolubara 2:1 (0:1)

/Bijelović 59, Tanasin 62 - Đuričković 18/

Javor - Radnički Niš 0:2 (0:1)

/Cvetković 25, 62/

Napredak - Radnik 1:0 (0:0)

/Putinčanin 74/

Nedelja

14.00: (14,0) Radnički 1923 (6,75) Crvena zvezda (1,20)

18.30: (1,50) Partizan (4,20) Čukarički (6,75)



tagovi

Miloš MilojevićStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara