Zvezdinih 7/7 uz gol razliku 20:2: Motika položio prijemni za Kataijevog naslednika, Rodićeva strela prelomila meč

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.03.22. | 20:21

Ubedljivih 3:0 za crveno-bele

Nije bilo lako sakriti fizički umor i emotivnu istrošenost posle onakog tempa iz utakmice sa Glazgov Rendžersom, ali je konačni cilj, a to je zadržavanje pol pozicije pred reprezentativnu pauzu, predstavljao dovoljan motiv za izabranike Dejana Stankovića da iz sebe izvuku poslednji atom snage i dođu do tri vredna boda protiv Kolubare - 3:0 (2:0). Crveno-beli su tako na reprezentativnu pauzu odišli sa svih sedam prolećnih pobeda, uz impozantnu gol-razliku 20:2.

Srpski šampion je do te prevage došao na čist kvalitet i iskustvo. Na vreme je postizao pogotke, već na poluvremenu imao dva gola prednosti, što mu je omogućilo da u drugom poluvremenu uspori tempo i rutinski posao privede kraju. U prvom poluvremenu mrežu Balše Popovića pogađali su El Fardu Ben i Milan Rodić, dok je tačku na slavlje domaćina u 70. minutu stavio talični Ohi Omojidžuanfo.

Izabrane vesti

Supertalentovani Nemanja Motika u potpunosti je iskoristio šansu, usled izostanka Aleksandra Katija zbog povrede primicača. Odlični krilni igrač nije dozvolio da se u velikoj meri oseti izostanak majstora iz Srbobrana. Bio je najagiliniji igrač domaćina, konstatno je tražio loptu i tražio situacije jedan na jedan sa protivničkim igračima, tako da je Crvena zvezda ponovo protivnika slomila preko tog levog boka, gde su se vrlo dobro dopunjavali Mirko Ivanić i Milan Rodić. Ipak, dragocen posao sa druge strane odradio je i Milan Gajić, koji je ostvario čak dve asistencije. Prvo Rodiću u 45. minutu, a potom i Ohiju za postavljanje konačnog rezultata. Nekadašnji mladi reprezentativac ovog proleća vrlo dobro koristi svaki minut koji dobija usled izostanaka Kristijana Pičinija, čime je jasno pokazao Stankoviću da može da se osloni na njega u ovakvim situacijama.

Rodićev pogodak iz 45. minuta jedan je od najlepših koje je postigao u dresu Crvene zvezde. Nekadašnji reprezentativac Srbije našao se na pravom mestu kod presečene lopte Gajića, a onda iz naleta, iskosa sa leve strane poslao snažan udarac u bliži ugao Popovićevog gola. Rodić je odradio i vrlo važan posao kod vodećeg gola El Fardu Bena u 29. minutu. Ponovo se našao visoko u protivničkom šesnaestrcu, zahvatio je loptu na volej, a ona se odbila tačno na drugu stativu gde se dobro snašao napadač sa Komorskih Ostrva.

Ohi je u 70. minutu još jednom demostrirao koliko ga hoće gol. Našao se na pravom mestu kod prodora i dodavanja Gajića, nije najbolje zahvatio loptu, ali je ona ipak pronašla put do mreže Lazarevčana. Stanković je poslednjih dvadeset minuta iskoristio da pruži šansu najtalentovanijim igračima, pa su tako od 71. minuta zaigrali Petar Stanić i Nikola Stanković, dok je u samom finišu zaigrao i Andrej Đurić. U samom finišu u dobroj šansi se našao mladi Stanković, koji je dobio loptu od Filipa Falka, ali je njegov pokušaj izblokiran u odlučujućem trenutku.

Crveno-bele nakon pauze očekuje gostovanje Radničkom iz Niša, potom i četvrtfinale Kupa sa TSC-om na Marakani, dok će u poslednjem kolu ovog dela sezone 10. aprila dočekati Radnički Kragujevac. Sve to će biti uvertira za novi večiti derbi, koji će biti odigran 16. ili 17. aprila, a domaćin će biti bolje plasirani tim nakon 30. odigranog kola.

CRVENA ZVEZDA – KOLUBARA 3:0 (2:0)

/Ben 29, Rodić 45, Ohi 70/

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Momčilo Marković

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Eraković, Dragović, Rodić (85. Radulović) – Krstičić, Kanga (85. Đurić) – Ben, Ivanić (71. Stanković), Motika (71. Falko) – Ohi (71. Stanić).

KOLUBARA (3-4-2-1): Popović - Kočović (85. Antić), Uzelac, Radovanović - Mladenović (67. Andrić), Lončar (67. Filipović), Zečević (67. Simić), Stojanović - Bojić, Petronijević - Tumbas (88. Vranešević).

SUPERLIGA SRBIJE – 28. KOLO

Petak

TSC - Proleter 2:1 (1:0)

/Vukić 29, 76 - Ilić 78/

Subota

Radnički Kragujevac - Radnički Niš 0:0

Napredak - Voždovac 1:3 (0:1)

/Melunović 51 - Lasickas 20, Ćirković 47, Pantović 85/

Vojvodina - Čukarički 1:2 (1:0)

/Matić 27 pen - Ndijaje 51, Rakonjac 78/

Nedelja

Spartak Subotica - Novi Pazar 1:2 (1:1)

/Nikolić 12 - Mujezinović 42, Zimonjić 87/

Mladost Lučani - Metalac 3:3 (2:1)

/Tumbasević 28, Gordić 36, 90+2 - Bačkulja 19, Stojanović 76, Milićević 90+4/

Crvena zvezda - Kolubara 3:0 (2:0)

/Ben 29, Rodić 45, Ohi 70/

Ponedeljak

17.00: (20,0) Radnik Surdulica (9,00) Partizan (1,12)

***Kvote su podložne promenama



Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara