Zvezdinih 211 pasova i dve lopte u Bajernovom šesnaestercu, samo je Dinamo bio “gori“ u Mančesteru

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.11.19. | 10:54

Poražavajuća statistika sa utakmice petog kola Lige šampiona

Najprostija analiza svakako bi se svela na jednostavnu konstataciju da je Bajern vasionski brod za Crvenu zvezdu. U svakom smislu. Ali bio je to i Liverpul, pa su crveno-beli priredili čudo. I neka bude da je to izuzetak koji potvrđuje pravilo – verovatno i jeste – ali u tom meču je ekipa Vladana Milojevića, da manemo na stranu i golove, bila ravnopravan takmac kasnijem evropskom šampiona. A ni u jednom drugom, čak ni u onom debaklu na Parku prinčeva, Milojevićeva ekipa nije izgledala toliko nemoćno kao sinoć protiv Bajerna.

Jasno je to bilo i svakom ko je laički pogledao barem koji minut utakmice, a statistika samo potvrđuje očigledno. Crvena zvezda je u porazu od 0:6 imala samo 211 tačnih dodavanja, ubedljivo najmanje u sinoćnjim utakmicama petog kola Lige šampiona. U stvari, prvi do Zvezde bio je Galatasaraj, koji je u remiju sa Klub Brižom imao 261 preciznih pasova, dok je zagrebački Dinamo upisao 262 u porazu od Atalante.

Izabrane vesti

Dinamo je, uostalom, jedini primer koji smo pronašli da je u ovoj sezoni Lige šampiona imao manje pasova od Crvene zvezde. Na gostovanju kod Mančester Sitija, bilo je 2:0 za Engleze, Modri su imali samo 122 tačna dodavanja uz 58 odsto uspešnosti. Rezultatski su ipak mnogo bolje prošli.

Poređenja radi, u jednoj egal utakmici na vrhunskom nivou, kakav je recimo bio duel Real Madrida i Pari Sen Žermena (2:2) tim sa manje pasova, sinoć su to bili Francuzi, dobaci i do 546 pasova. I još jedan pozitivan primer, kad je praška Slavija odnela bod sa stadiona Kamp Nou jasno je da je Barselona bila dominantna, ali su Česi svejedno upisali 329 pasa uz 82 odsto preciznosti. Čak je i Galatasaraj u debaklu od 0:6 protiv Reala u Madridu imao 319 preciznih pasova.

Imala je i Zvezda u svim ostalim utakmicama značajno bolji učinak, u Minhenu 261 pas, u pobedi nad Olimpijakosom 365, protiv Totenhema u Londonu 397, a u Beogradu 268.

Bajern od sinoć ipak je bio prevelik zalogaj. Rastrčan, brz toliko da ni očima nisu mogli da ga uhvate crveno-beli, a kamoli da zadrže loptu u nogama duže od sekunda. A na to su se onda samo nadovezivali ostali problemi, pa je tako prema Uefinoj statistici Crvena zvezda uspela da pasovima ili solo prodorima dopremi samo dve lopte do protivničkog kaznenog prostora. Bajern je u Zvezdinom šesnaestercu bio – 30 puta. Što je doduše negde u rangu njegovog ovosezonskog proseka.

Ali Zvezda – bezopasna.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara