Rinat Ahmetov oformio fond za borbu protiv korone

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.03.20. | 12:32

Vlasnik Šahtjora na liniji bitke za zdravlje

Jedan od najbogatijih ljudi na svetu, vlasnik donjeckih rudnika, ali i tamošnjeg fudbalskog kluba, Rinat Ahmetov dobro je poznat svakome ko prati sport.

Klasičan postsovjetski tajkun, istina dobro obrazovan što je i karakteristika ruskih i ukrajinskih moćnika (za razliku od ovdašnjih), izgradio je imperiju na leđima opljačkane države i obespravljenih radnika. Rudara u ovom slučaju. Da bi stvorio kakav-takav privid blagostanja strovalio je u Šahtjor desetine milione dolara, napravio respektabilan evropski klub, sagradio mu fantasIičnu arenu koju sada već godinama ne koristi zbog sukoba Ukrajine i Rusije.

Izabrane vesti

Ali, da nije sve crno i belo u svetu i da svako ima dobru stranu pokazuje njegov, vrlo human potez. Ahmetov je, naime napravio poseban fond (ne kaže se koliko težak) za suzbijanje korona virusa. Fond će služiti za kupovinu zaštitne opreme za medicinski personal.

“Korona virus je katastrofa sa kojom se moderni svet verovatno nikada nije susreo! Apsolutno sam siguran da sada svako od nas mora pokušati da pomogne Ukrajini i Ukrajincima. Moja fondacija je prva počela time da se bavi. Pomagali smo, pomažemo i pomagaćemo. Fond je već kupio neophodnu opremu i zaštitu za medicinsko osoblje. Sve se radi u koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja, jer samo ako sarađujemo možemo da se izborimo sa ovim”, stoji u saopštenju prvog čoveka Šahtjora.

Inače, kako sada stvari stoje tamo, očekuje se da i ukrajinska liga, nakon što je danas to odlučila i ruska, prekine šampionat do daljnjeg.

(Foto: AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara