Zvezdina zamena za Nedeljkovića je Ognjen Mimović

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 17:34

Crveno-beli pripremaju novog desnog beka za prvi tim

Crvena zvezda je ekspresno reagovala nakon završenog posla oko prodaje Koste Nedeljkovića u Aston Vilu, pa je ugovor sa crveno-belima do 2028. godine produžio desni bek Ognjen Mimović, koji je u prethodnih godinu dana skupljao dragocene minute u dresu OFK Beograda.

Mimović je na Marakanu stigao pre sedam godina iz Metalca, nosio je dres kadetskog i omladinskog tima crveno-belih, a u februaru prošle godine priključio se prvom timu kluba sa Karaburme.

Izabrane vesti

U dosadašnjem toku Mozzart Bet Prve lige Srbije odigrao je 13 utakmica, a tokom proleća će biti na dvojnoj registraciji i pripremati se ono što ga očekuje od naredne sezone.

"Veoma sam srećan povodom produžetka ugovora sa Crvenom zvezdom. Korak sam bliže ostvarenju dečačkog sna, odnosno da zaigram za prvi tim na Marakani i osvojim titulu u crveno-belom dresu. Zahvalio bih se čelnim ljudima u klubu, koji su imali poverenja u mene. Nadam se da ću ispuniti očekivanja u narednom periodu. Nema dileme da su mi prijale partije u redovima OFK Beograda, tako da i njima dugujem zahvalnost. Svakako da je brzina jedna od mojih karakteristika, ali ne volim da pričam mnogo o sebi. Ogromnu podršku dobijam od porodice, naročito oca, koji mi je prvi čestitao produžetak ugovora", rekao je Mimović.

Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela veruje u potencijal momka rođenog 2004. godine.

"Ognjen Mimović je dete Crvene zvezde. Iza sebe ima odličnu polusezonu u dresu OFK Beograda, gde je pokazao veliki kvalitet. Redovno smo pratili njegove nastupe, te uočili ogroman potencijal. Mimović igra na poziciji desnog beka, koja se danas smatra deficitarnom u modernom fudbalu, a rođen je 2004. godine i veoma je mlad. Može mnogo da pruži na terenu, konstantan je i igra u oba pravca, što je jedan od primarnih zahteva za bočne fudbalere. Imamo poverenje u našu decu, a Ognjen Mimović definitivno spada u grupu fudbalera koji su projekti kluba", poručio je Mrkela.


tagovi

Ognjen Mimović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara