Zvezdina prolećna audicija u Kruševcu: Bez Borjana, Kataija, Kange, Rodića...

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.03.23. | 08:57

Crveno-beli sa kombinovanim timom i tandemom napadača gostuju Napretku (17 časova, TV Arena)

Odbrojavaju na Marakani sitno do zvaničnog osvajanja šeste uzastopne titule. Teoretski i dalje je realno da crveno-beli pre plej-ofa obezbede zvanje šampiona Srbije, mada ogromna prednost u odnosu na večitog rivala ima i nus pojave. Teško je timu Miloša Milojevića da se motiviše i na predstojeće duele gleda kao na takmičarske mečeve.

Mada i duel u Kruševcu (17 časova, TV Arena) predstavlja nastavak prolećne audicija. Probanje novih igrača, novih sistema, i funkcionisanje tima bez dugogodišnjih Senatora. Nije bilo mnogo takvih prilika u poslednje vreme, i biće zanimljivo videti kako će srpski šampion u Lazarevom gradu izgledati bez kapitena Borjana, zatim Milana Rodića, Aleksandra Kataija, Gelora Kange, verovatno Srđana Mijailovića i Kingsa Kangve.

Izabrane vesti

Nekima od njih Miloš Milojević je odlučio da da voljno uoči reprezentativnih pauze i dugih putovanja na mečeve nacionalnih timova. Beograd je već napustio Gelora Kanga koga očekuju dueli sa Sudanom u okviru afričkih kvalifikacija, ozbiljnu kilometražu preći će i Milan Borjan, koji će uskoro oboriti rekord Ratomira Dujkovića po broju zvaničnih mečeva u Zvezdinom dresu. Bez obzira što se rve sa Rikardom za zvanje najboljeg strelca Mozzart Bet Superlige, gostovanje Napretku preskočiće i Aleksandar Katai. Možda šansu dobije u drugom poluvremenu.

Vrlo zanimljiv tim trebalo bi da izvede Miloš Milojević. Mladi napadač Marko Rakonjac kupio je status sa tri gola u mreži Novog Pazara i Radničkog iz Sremske Mitroviće. Dobro je nekadašnji član Čukaričkog pre sedam dana sarađivao sa Pešićem, pa će njih dvojica ponovo igrati u tandemu.

Za razliku od Novog Pazara Crvena zvezda će ponovo igrati sa četvoricom igrača u poslednjoj liniji. I što je još zanimljivije bez klasičnog zadnjeg veznog. Tu ulogu u Kruševcu trebalo bi da pokriva Veljko Nikolić, ispred njega će igrati Stefan Mitrović, Mirko Ivanić i Osman Bukari. Prilično ofanzivna postava kojom očigledno Miloš Milojević želi da časti navijače i pokuša da brzo slomi otpor Napretka.

U postavu se vraća Aleks Vigo, dok bi na suprtonom boku trebalo da deluje sve bolji i opušteniji Irakli Azarov.

Mučio se srpski šampion u prvom duelu sa Napretkom. Pobedila je tek golom Pešića sredinom drugog poluvremena. Zanimljivo je da Napredak nije dao gol crveno-belima na poslednja četiri međusobna susreta. Na sva četiri okršaja došlo je 0-2 gola.

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Vasiljević – Vigo, Eraković, Dragović, Azarov – Nikolić, Bukari, Mitrović, Ivanić – Rakonjac, Pešić.

MOZZART BET SUPERLIGA – 27. KOLO

Petak

Partizan - Radnik 1:2 (0:2)

/Rikardo 82 - Radulović 13, Jokić 45/

Mladost GAT - Radnički 1923 1:2 (0:1)

/Maksimović pen 50 - Zorić 30, Vidosavljević 62/

Subota

Novi Pazar - Kolubara 0:1 (0:0)

/Đuranović 50/

Javor - Vojvodina 1:1 (0:1)

/Gigić 77 - U. Nikolić 39/

TSC - Mladost Lučani 2:1 (2:0)

/Cvetković 15, Jovanović 36 - Tomić pen 87/

Nedelja

15.00 (2.45) Spartak (3.15) Radnički Niš (3.05)

17.00 (9.50) Napredak (4.90) Crvena zvezda (1.35)

19.00 (1.35) Čukarički (4.70) Voždovac (10.0)



tagovi

Marko RakonjacAleksandar PešićMilan BorjanMiloš Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara