Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Zvezdina frka s bonusima, ni Milojević ne zna kako će mu izgledati odbrana u derbiju

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.09.24. | 10:01

Mesto u startnoj postavi traže Leković, Maksimović, Šljivić, Jovanović, Prucev, Sremčević...

Povreda štopera Ognjena Mimovića nanela je višestruke gubitke na stadionu Rajko Mitić. Prvo one lične, s obzirom na to da je mladi desni bek bio u ogromnom usponu karijere, što je potvrdio i na otvaranju meča sa Benfikom, kada je hrabro ulazio u okršaje sa protivnicima ozbiljnog evropskog nivoa, a ozbiljne komplikacije imaće i stručni štab Vladana Milojevića. Iako još uvek nije poznat stepen Mimovićeve povrede, očekivanja uoči snimka magnetnom rezonancom nisu optimistična.

Čak i ako ne bude višemesečne pauze, crveno-beli će imati ozbiljne komplikacije u kratkom periodu, s obzirom na to da ih do 5. oktobra očekuju četiri utakmice, počevši od 174. večitog derbija koji je na programu već u ponedeljak od 19 časova u Humskoj. Vladan Milojević u ovom trenutku ima samo jednog bonusa u startnoj postavi, a to je Naser Điga, što znači da će šef struke crveno-belih morati da se odrekne jednog od igrača iz startne postave.

Izabrane vesti

Prirodna zamena u ovom trenutku ne postoji, s obzrom da Milojević od bekova na raspolaganju ima samo Seola, dok će Milan Rodić biti van stroja još dve nedelje zbog operacije sinusa. Dakle, ako bi Seol otišao na desni bok, onda bi ostala praznina na levom, pa bi neko poput Timija Maks Elšnika morao da improvizuje. Druga je opcija da na desni bok stane Vanja Drkušić, koji je bio pošteđen napora protiv Benfike i trebalo bi da bude spreman za derbi, a da ostale pozicije ostanu nepromenjene.

Pitanje bonusa u derbiju bi moglo da bude rešeno tako da tandem štopera u Humskoj čine Naser Điga i Stefan Leković, što bi značio da je Milojević spreman za ogroman rizik u poslednjoj liniji, ali da se odrekne usluga kapitena Uroša Spajića. Rešenje za odbranu mogla bi da bude i promena formacije na onu sa trojicom štopera, pa da crveno-beli zaigraju sa takozvanim "vingbekovima". U tom slučaju bi Seol bio na jednoj strani, a na drugoj neko od krila, poput Pitera Olajinke. Tada bi mesto drugog bonusa moglo da se reši tako što bi Spajić igrao u trojci sa Đigom i Lekovićem, mada bi mnogo logičniji izbor predstavljao slovenački reprezentativac, kao neko ko odlično otvara akcije svoje ekipe.

MOŽDA JE TRENUTAK DA SE NAGRADI ZVEZDIN MESI

Foto: FK Crvena zvezdaFoto: FK Crvena zvezda

Ako se Milojević odluči da mu Điga bude jedni bonus iz odbrane, onda bi do pomeranja moralo da dođe u veznom redu ili napadu. Možda je došao trenutak da za ozbiljan razvoj, ali i odličnu partiju protiv mladog tima Benfike, bude nagrađen Andrija Maksimović, ali to znači da bi "Zvezdinom Mesiju" poziciju morao da ustupi nekom od trojice standardnih vezista Maks Elšnik, Rade Krunić ili Mirko Ivanić. Naravno, sve će zavisiti i od fizičkog stanja u kom se budu nalazili igrači srpskog šampiona nakon okršaja sa vicešampionom Portugalije.

Ako ni tu ne bude promene, onda bi ona morala da se dogodi na krilu, gde je najveća ponuda bonus igrača. Ipak, Milojević bi u tom slučaju morao da se odrekne Silasa ili Pitera Olajinke, a da mesto od starta u 174. večitom derbiju potraže Jovan Šljivić, Lazar Jovanović ili Jegor Prucev. U napadu će ponovo postojati dilema da li se odlučiti za Bruna Duartea ili Šerifa Endijajea, koji je ostavio bolji utisak protiv Benfike, mada i tu kao opcija postoji Uroš Sremčević, ali on u ovom trenutku deluje predaleko od startnih 11.

Što se tiče preostalih mogućnosti za bonuse, tu je i mladi golman Ivan Guteša i najmlađi među štoperima Veljko Milosavljević.

Slede mukotrpni dani za stručni štab Vladana Milojevića, mada bi Zvezda iz narednog perioda mogla da izvuče i ogroman benefit, ako dobije trećeg bonusa, spremnog da iznese teret crveno-belog dresa u ovoj sezoni.


tagovi

Vladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara