Voša prodala kapitena, Stiv Neš odveo Ranka Veselinovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.02.20. | 14:50

U Kanadu…

Prelazni rok u Srbiji završen u petak veče, superligaši više ne mogu da dovode igrače, ali i dalje mogu da prodaju. Tu opciju neočekivano je iskoristila Vojvodina, koja je prodala kapitena Ranka Veselinovića. Mladi štoper (20) karijeru nastavlja u MLS ligi pošto će potpisati ugovor sa Vankuver Vajtkepsima čiji je jedan od vlasnika i legendarni košarkaš Stiv Neš, inače strastveni ljubitelj fudbala.

Informaciju je prvi objavio portal MONDO, a kasnije je potvrđena i MOZZART Sportu. MONDO dodaje i da će Veselinović isprva potpisati na pozajmicu do kraja 2020, koja će se automatski pretvoriti u četvorogodišnji ugovor kada Ranko odigra 12 utakmica za Vajtkapse.

Izabrane vesti

Pitanje je koliko će para vredeti transfer? Veselinović je naime imao važeći ugovor sa Vojvodinom do 2021. pa su Lale sigurno nešto zaradile. Još pre godinu i po dana, kada ga je htela prvo Crvena zvezda, a potom i bukureštanski FCSB spekulisalo se da se u Novom Sadu nadaju obeštećenju od 2.000.000 evra.

Nije to nedostižna suma za MLS ligaše, naprotiv, baš Vankuver je ove zime na pojačanja već potrošio 8.640.000 evra, uključujući tu i za klub rekordnih 4.500.000 evra za dovođenje napadača meksičke Pueble Lukasa Kavalinija. Koliko su tačno Novosađani izvukli na Veselinovića ostaće misterija još neko vreme.

Što se tiće samog terena, trener Vojvodine Nenad Lalatović od ranije na štoperu ima i Sinišu Saničanina i Đorđa Đurića, dok su januaru stigli i Lazar Stojsavljević i Slavko Bralić.  Kapitensku traku, završava MONDO, preuzeće iskusni Nikola Drinčić.

Podsetimo, klub su od bitnijih igrača iz jesenje polusezone napustili i Bojan Matić (Partizan) i Vinsent Eze (Čukarički) i tako u klub uneli oko 200.000 evra zbirno. Saradnja je okončana i sa iskusnim Nikolom Petkovićem, nekadašnji mladi reprezentativac Nikola Vučić - mada on nije bio u prvom planu kod Lalatovića - prešao je kao slobodan igrač u Voždovac...

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara