Kahvić slavi prvi gol
Kahvić slavi prvi gol

Zvezdina deca prave dar-mar u Mozzart Bet Prvoj lige Srbije: Kahvićev het-trik, OFK uz Grafičar

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 19:46

Asistencije Kneževića, Mituljikića, pa i Ognjena Ilića…

Jeste da su tek dva kola prošla, ali na čelu Mozzart Bet Prve lige Srbije – dva kluba u prijateljskim odnosima sa šampionima iz Crvene zvezde. I dva kluba koja su suštinski zavisni od crveno-bele dece. Grafičaru se na poziciji broj jedan danas pridružio i OFK Beograd, koji je na krilima igrača na pozajmici iz Zvezde deklasirao Metalac sa 4:1.

Apsolutno najzaslužniji za to bio je 192 centimetara visoki centarfor Aleksandar Kahvić, momak koji je proteklu sezonu proveo na pozajmici u Makabiju iz Haife, ali se u Izraelu nije probio, pa se vratio u Ljutice Bogdana i zatim po minute otišao na Karaburmu. Izgleda da će se ispostaviti kao odlična odluka, jer posle gola u prvom kolu protiv Slobode danas prvi het-trik 19-godišnjeg momka iz Doboja.

Izabrane vesti

Uzalud gostima iz Gornjeg Milanovca inicijalno vođstvo posle velike greške Dušana Plavšića, koju je kaznio Bojan Aleksić. Romantičari su se posle tog gola rastrčali i samo je bilo pitanje koliko će lopti završiti u mreži Metalca.

Kahvić je bio egzekutor, a u vezi su blistali Nikola Knežević, namestio prvi gol centaršutem iz kornera, te Ognjen Ilić, koji je letos iz Vršca došao OFK, ali opet preko – Crvene zvezde. I videlo se danas da pravi ozbiljnu razliku, bar u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. Posle Ilićevog duplog pasa sa Kneževićem je Kahvić postigao drugi gol, dok je treći bio delo Srđana Nikolića, momka koji za OFK igra kao pozajmljeni fudbaler Grafičara, opet posle akcije dvojice pomenutih. S tim da tada nije bilo asistencije, jer je Nikolić naleteo na odbitak posle Kneževićevog šuta.

Konačnih 4:1 postavio je opet Kahvić, sada na asistenciju Nikole Mituljikića, pogađate, još jednog Zvezdinog deteta na kaljenju na Karaburmi.

Može biti da je svi njih motivisalo i to što su ih sa tribina Omladinskog trenera posmatrali i šef stručnog štaba crveno-belih Barak Bahar i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

U drugom meču u istom terminu RFK Novi Sad i Radnički sa Novog Beograda su podelili plen pošto su u remiju od 1:1 oba gola pala sa penala. Prvi je skrivio Vladimir Nedeljković fauliravši Nikolu TedićaNikola Furtula je bio precizan za vođstvo Kanarinaca – dok je drugi sviran posle igranja rukom Mihaila Ilića u sudijskoj nadoknadi. Strelac za goste bio je kapiten Nemanja Đokić.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 2. KOLO


Petak

Grafičar - Jedinstvo Ub 3:0 (1:0)

/Stojanović 27, Milanović 49ag, Maksimović 70/

Subota

Radnički SM - OFK Vršac 0:0

Inđija - Dubočica 2:2 (2:1)

/Grbović 14, Stojanović 34 - Đokić 8, Zdravković 64/

Smederevo - Mladost 1:1 (1:0)

/Ivić 19 - Pavlica 86/

Tekstilac - Sloboda 3:1 (1:0)

/Ukačukvu 6, Davidović 56, Zekić 80 - Gajić 62/

Nedelja

OFK Beograd – Metalac 4:1 (1:1)

/Kahvić 36, 52, 77, Nikolić 65 - Aleksić 20/

RFK Novi Sad – Radnički Novi Beograd 1:1 (1:0)

/Furtula 18pen – Đokiž 93pen/  

20.00: Kolubara - Mačva



tagovi

RFK Novi SadRadnički Novi Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara