Zvezdina deca nemoćna u Londonu: Brži i jači Totenhem brojao do devet

Vreme čitanja: 4min | uto. 22.10.19. | 17:44

Težak poraz tima Slavoljuba Đorđeviđa u trećem kolu Lige šampiona za mlade

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Londona)

Zvezdini omladinci bodove vredne plasmana u narednu rundu Lige šampiona moraće da potraže na nekom drugom mestu. Ono što je tim Slavoljuba Đorđevića dobro radio u prva dva kola protiv Bajerna i Olimpijakosa Totenhem je danas poništio. Nisu bili disciplinovani crveno-beli kao u Minhenu, u jednom trenutku se učinilo da će zahvaljujući pogotku Burmaza i autogolu Volkota uspeti da izbegnu katastrofu, ali na kraju brodolom i više nego ubedljivih 9:2 za domaćina koji je se na taj način bodovno izjednačio sa crveno-belima na tabeli, a igračima beogradskog kluba uručio lekciju koju će pamtiti za života.

Izabrane vesti

Defanziva, kao zaštitni znak ove generacije, pala je pred naletima brzog krilnog igrača Totenhema Beneta, kao i snalažljivog napadača Perota. Zvezda je bila bez adekvatnog učinka udarnih ilgi Babića i Radulovića, dok je u odbrani, stamenoj u Minhenu i beogradskom duelu sa Olimpijakosom, stalno negde curilo. Kad bi se zapušila jedna rupa, pojavljivala bi se druga. Prosto i jednostavno: utakmica u londonskom predgrađu delovala je kao neravnopravni duel petaka i osmaka. Zvezda nije mogla da pronađe način kako da se suprotstavi bržem i fizički jačem rivalu, željnog da se iskupi za težak poraz od Bajerna (1:4) i neubedljivu igru u sudaru sa Totenhemom. Šansu za popravni imaće za dve sedmice u Beogradu.

Trener Crvene zvezde Slavoljub Đorđević postrojio je svoj tim u formaciju 4-4-2, uparivši u vrhu napada tandem Burmaz - Babić. Slutilo je to na ofanzivu i pokušaj da se već u akademiji Totenhema možda nagoveti plasman u narednu rundu Lige šampiona za mlade. Međutim, problemi za crveno-bele počeli su od prvog sekunde meča. Fizički dominantni domaćin stalno je imao višak na sredini terena i igrom iz prve ubijao defanzivni blok tima sa Marakane.

Nisu mogli crveno-beli (danas u plavim dresovima) da se pohvataju, a njihovo krhko samopouzdanje je skroz iščezlo posle odličnog šuta krilnog igrača Pevaca Beneta u trećem minutu. Totenhem je jednostavno bio brži, jači i bolji. Nisu vredeli ni prekori trenera Slavoljuba Đorđevića, niti saveti sa tribina vrhuške omladinske škole da treba da se igra jednostavnije. Zadnji vezni Totenhema Bouden je bio apsolutni gospodar manevra odigravao je savršeno precizno, posebno prema raspoloženom napadaču Perotu. Sa druge strane zakazali su oni od kojih se najviše očekivalo. Napadač crveno-belih Babić bio je suviše mekan u duelima, nije mogao da zadrži loptu posle nasrtaja domaćih štopera. Zvezdine linije tima pucale su u sredini, kratkim odigravanjima Totenhem je lako pravio višak. Upravo na takav način Perot je dobio odličnu loptu iz dubine i udarcem sa deset metara lako savladao Katića. Hrabrili su se gosti, ali prosto ništa nije vredelo.Kola su krenula nizbrdo i niko nije imao sposobnosti da ih zaustavi. Treći gol pao je prilično jeftino. Posle degažmana golmana Totenhema nisu se najbolje razumeli golman Katić i desn bek Mitrović. Nešto jača povratna lopta glavom, dovela je do toga da Benet dobije na poklon situaciju iz koje nije mogao da promaši.

Od Zvezde smo samo videli polušansu Babića posle vodećeg gola domaćina i malu minijaturu kapitena Burmaza. Njegov udarac sa 18 metara završio je u mreži domaćina i pružio nadu našem timu da može da izbegne katastrofu.

Avaj...

Totenhem je i nastavak počeo kao prvo poluvreme. Opet je to bila precizna akcija koja je tačno gađala Zvezdine slabosti. Na kraju je napravljen višak na boku, a posle centaršuta Robsonu je ostao samo lakši deo posla. Zvezda je odgovorila odmah. Pobegao je Pantović po desnom krilu centrirao, a u pokušaju da izbaci loptu nespretno je reagovao štoper Robson i pogodio sopstvenu mrežu.

Nije vredelo, danas baš nije bio dan za crveno-bele, iako je ulaskom visokog Ilića na poziciju centralnog veznog Zvezda donekle uspostavila ravnotežu. Pokušavala da kroz pas dođe do bar opipljive šanse. Promašivao je na drugoj strani Totenhem, ali je Burmaz imao idealnu prilku da zakoplikuje utakmicu. Kazna je brzo stigla. I bila je surova. Bespotreban penal posle uklizavanja Pantovića i sigurne realizacije Perota bio je samo uvod u potpuni kolaps u poslednjim minutima meča. 

Dugo će se pamtiti ovo londonsko veče u crveno-beloj omladinskoj školi. Baš skupa škola.


TOTENHEM – CRVENA ZVEZDA 9:2 (3:1)
/Benet 3, Perot 30 , 32, 74. iz penala, 86, Robson 48, Etete 83, Vajt 91, Magoma 93 – Burmaz 43, Volkot 49 ag/

London
Stadion
: Akademija Totenhem
Gledalaca: 500
Sudija: Grifif (Vels)

TOTENHEM (4-2-3-1): De Bie – Ejoma, Volkot, Bings, Kirken (od 85. Lusala) – Benet (od 79. Poketino), Bouden (od 84. Džon), Vajt, Markendej (od 79. Etete) – Robson (od 64. Magoma), Parot
CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Katić – Mitrović, Lukić, Milikić (od 46. Pisar), Blagojević – Pantović (od 86. Dedijer), Novaković (od 51. Ilić), Matić, Radulović (od 62. Piplića) – Burmaz (od 85. Pešović), Babić.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara