©Reuters
©Reuters

Zvezdina bomba stiže iz Rivera: Počeli pregovori oko Aleksa Viga!

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.01.23. | 17:11

Na stolu jednogodišnja pozajmica, plus otkup za 2.800.000 dolara

Zvezdina bomba ove zime mogla bi da stigne sa Monumentala! Kako javljaju argentinski mediji, Crvena zvezda je započela zvanične pregovore oko transfera desnog beka River Plejta Aleksa Viga (23).

Isti izvori navode da se pregovara oko opcije jednogodišnje pozajice i opcije otkupa za 2.800.000 dolara, što je oko 2.600.000 evra. Interesovanje za igrača prethodnih dana su pokazali Atletiko Taljares, Atletiko Tukuman i bugarski Ludogored, ali je u poslednjih nekoliko sati u igru uskočila Crvena zvezda, koja je otpičela pregovore sa klubom na čijem je čelu Horhe Brito.

Izabrane vesti

Crveno-beli su očigledno više nego odlučni da nadjačaju konkurenciju za igrača koji je prošle sezone odigrao čak 42 utakmice na pozajmici u redovima još jednog tamošnjeg velikana, Independijentea.

Independijente je imao opciju otkupa igrača za 2.500.000 dolara i 50 odsto od naredne prodaje, ali je nije iskoristio, posle čega mu je trener Milionera Martin Demikelis rekao da ne računaju na njega i da može da krene u potragu za novim klubom. Vigo sa Riverom ima ugovor do decembra 2023. godine.

Argentinci pišu da je Ludogorec bio taj koji je prvi bacio oko na igrača, međutim, nije bilo pomaka, ali i da to nije bio jedini tim iz ovog dela sveta koji ga je primetio i sada je odličan da ga dovede u svoje redove.

Vigo je rođen u okolini Santa Fea i ponikao je u lokalnom Kolonu, za koji je potom nastupao i dve i po godine kao senior. River ga je doveo u februaru 2021. godine za obeštećenje od 1.750.000 evra, a u prvoj sezoni je odigrao 19 utakmica u svim takmičenjima i zabeležio jednu asistenciju. Prošle sezone je bio starter u svim mečevima Independijentea, osim u 26. kolu protiv Banfilda, koji je morao da propusti zbog kartona. Zamenjen je samo jednom, u 24. kolu protiv Tigrea, kada ga je u 82. minutu umesto njega ušao Gonzalo Asis.

Ovaj potez Crvene zvezde usledio je nakon što je postalo jasno da bi mogao uspešno da se završi posao oko Džošue Breneta, koji je još uvek neodlučan po pitanju dolaska u redove srpskog šampiona. Ipak, Vigo bi vrlo lako mogao da se ispostavi i kao bolja opcija, s obzirom na da već sad ima ozbiljan staž u ozbiljnom takmičenju kao što je argentinska Profesionalna liga.



tagovi

Aleks Vigo

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara