Zvezdin zalog za budućnost iz Irana: Hoseinedžad dolazi u Srbiju, ali ide na pozajmicu

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.06.24. | 13:55

Mladi vezista pred dogovorom sa crveno-belima

Marko Stamenić odlazi sa Marakane, Naser Điga ostaje, a Crvena zvezda ima u planu još jednog mladog internacionalca koji bi u budućnosti mogao da joj se isplati. Po saznanjima Mozzart Sporta crveno-beli su jako blizu dogovora o dolasku 20-godišnjeg veziste Mohamađavada Hoseinedžada iz Sepahana, koji bi u narednoj sezoni probao da se nametne na pozajmici u nekom od domaćih superligaša.

Mladi fudbaler se već neko vreme nalazi na radaru crveno-belih. Reč je o seniorskom reprezentativcu Irana, pošto je prošle godine sakupio dva nastupa, protiv Katara u prijateljskom meču i Hong Konga u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026.

Izabrane vesti

Hoseinedžad je ponikao u Sepahanu, poznatom po razvoju mladih igrača, a za prvi tim je dosad odigrao 27 utakmica u kojima je dao dva i asistirao za pet golova. Standardan prvotimac postao je prošlog leta.

Prošlu sezonu njegov klub je završio na trećem mestu iranskog prvenstva, te će se takmičiti u Azijskom kupu, drugom po važnosti kontinentalnom takmičenju. Sa 20 nastupa Hoseinedžad je bio jedan od najstandardnijih igrača u ekipi portugalskog trenera Žozea Moraisa.

S obzirom na to da Mohamađavad Hoseinedžad, koji će 26. juna napuniti 21 godinu, ima ugovor sa Sepahanom na još tri godine, jasno je da će Crvena zvezda morati da plati određeno obeštećenje za njegov transfer. Nije poznato koliko, ali iranski mediji podsećaju da je dve godine stariji defanzivac Mohamad Gorbani u februaru prešao iz Sepahana u ruski Orenburg za 1.000.000 evra.



tagovi

FK Crvena zvezdaLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara