Crvena zvezda (©Starsport)
Crvena zvezda (©Starsport)

Zvezdin spisak za Ligu šampiona: Tu su Radonjić, Krunić, Silas, Lučić, nema Pume...

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.09.24. | 15:47

Očekivana imena licencirana za takmičenje na međunarodnoj sceni

Rok za dostavljanje spiskova igrača koje će klubovi licencirati za grupnu fazu Lige šampiona bio je u utorak do ponoći, a dan kasnije na sajtu UEFA saopšteni su sastavi ekipa koje će se takmičiti u novom formatu elitnog takmičenja. Među njima je i Crvena zvezda.

Na listi fudbalera koju su crveno-beli poslali nema iznenađenja. Poslednji dan pred licenciranje bio je prilično buran na stadionu Rajko Mitić. Došli su Rade Krunić, Nemanja Radonjić i Silas, a otišao Puma Rodrigez. Pre njega Nemanja Stojić i In Bom Hvan, kada je reč o periodu nakoj plej-ofa kvalifikacije i eliminacije Bode Glimta.

Izabrane vesti

S obzirom na to da je sastav ekipe očekivan, kao eventualna zanimljivost može se izdvojiti ime Vladimira Lučića, koji se još oporavlja od povrede kolena iz prošle sezone i neizvesno je kada će nazad na teren, dok opet (kao i za dvomeč sa Bode Glimtom) nema Miloša Degeneka i mladog štopera Andreja Đurića.

Vladan Milojević će na raspolaganju imati 32 fudbalera:

golmani - Marko Ilić, Omri Glazer, Vuk Draškić*, Ivan Guteša;

odbrana - Uroš Spajić, Milan Rodić, Naser Điga, Stefan Leković*, Vanja Drkušić, Jong Vu Seol, Ognjen Mimović*;

vezni red - Mirko Ivanić, Rade Krunić, Jovan Šljivić*, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Timi Maks Elšnik, Dalsio, Felisio Milson, Luka Ilić, Vladimir Lučić, Nikola Knežević*, Veljko Milosavljević*, Nemanja Radonjić, Jegor Prucev, Lazar Jovanović;

napad: Šerif Endijaje, Piter Olajinka, Silas, Bruno Duarte, Uroš Sremčević, Andrija Maksimović.

Igrači sa zvezdicom su oni koji se nalaze na B listi, ponikli u omladinskoj školi kluba.

Podsetimo, Crvena zvezda će za rivale imati Barselonu, Benfiku, PSV i Štutgart kod kuće, a Inter, Milan, Monako i Jang Bojs u gostima. Prvu utakmicu srpski šampion igraće 19. septembra od 18.45 u Beogradu protiv Benfike.

Na jedinstvenoj tabeli biće 36 timova. Prvih osam plasiraće se direktno u osminu finale, oni koji budu od devete do 24. pozicije ići će u doigravanje, dok ostali završavaju sa takmičenjem na međunarodnoj sceni za ovu sezonu.



tagovi

FK Crvena zvezdaLiga šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara