©Star Sport
©Star Sport

Zvezdin rok ističe u ponoć

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.09.24. | 09:05

Poslednji dan za registraciju igrača za Ligu šampiona, čekaju se krilo i zamena za In Bom Hvana

Rok za registraciju igrača u Ligi šampiona ističe večeras u ponoć, tako da Crvena zvezda ima prilično malo vremena da reši goruća pitanja u timu, kako bi znatno konkurentnija dočekala predstojeće učešće u elitnom takmičenju. Crveno-beli intenzivno rade na angažovanju desnog krila i centralnog veziste, a do danas u prvom planu su bili Silas Vamangituka iz Štutgarta, odnosno Eduar Mišu, koji je slobodan u izboru nove sredine nakon raskida saradnje sa Adanom Demir. Ostaje da se vidi da li će se u toku dana pojaviti neka nova imena na stolu Zvezdinog sportskog sektora.

Nakon sinoćnih informacija do kojih je došao Mozzart Sport, šanse da se Crvena zvezda domogne Štutgartovog krila su bile manje nego tokom prepodneva, iako je Crvena zvezda bila spremna da ide i preko 10.000.000 evra obeštećenja ili čak i sa pozajmicom uz obavezan otkup. Juče ujutru igrač je bio otvoren za ideju o dolasku na Marakanu, ali se se nakon popodnevnog sastanka malo ohladio. Kompletan uticaj nemaju samo samo fudbalski razlozi, već i porodični. Sinoć su šanse bile smanjene, ali knjiga još uvek nije zatvorena i postoji prostor da se kompletna situacija promeni u korist Crvene zvezde. Ipak, srpski šampion nema mnogo vremena za čekanje, pa bi mogao da se okrene drugim rešenjima.

Izabrane vesti

Potrebu za traženjem krilnog fudbalera, koji bi mogao da napravi razliku i u mečevima elitnog takmičenja, nastala je nakon što Puma Rodrigez nije uspeo da ubedi stručni štab i rukovodstvo srpskog šampiona da bi mogli da budu adekvatna zamena za Osmana Bukarija. Sa druge strane, ni Felisio Milson nije oduševio, tako da je fudbaler iz Angole u ovom trenutku alternativa za Pitera Olajinku na levom krilu.

Na stadionu Rajko Mitić je procenjeno da bi Eduar Mišu mogao da bude adekvatna zamena za nezamenjivog In Bom Hvana. Igrač je zbog kašnjenja plata raskinuo ugovor sa turskim klubom pre, a Crvena zvezda je krenula u ofanzivu sa ozbiljnim adutom u rukama kao što je Liga šampiona. Ipak, L'Ekip je još juče izvestio da su konkurencija crveno-belih klubovi iz Belgije i Holandije, što znači da ni u ovom slučaju neće biti nimalo lako odneti pobedu na fudbalskom tržištu.

Mišu je đak fudbalske škole Pari Sen Žermena, pravi je plejmejker i neko ko je u stanju da razigrava kompletan tim. Iako se od njega mnogo očekivalo u ranim igračkim danima, omaleni vezista nije uspeo da se nametne u dresu Svetaca, pa je išao na pozajmice u Sanderlend i Adanu, a turski klub ga je početkom jula doveo kao slobodnog igrača. Ipak, nastale su komplikacije ubrzo nakon dolaska, pa je usledio prevremeni raskid saradnje. Francuz je prošle sezone odigrao 25 utakmica za Adanu, postigao jedan gol i ostvario tri asistencije.

Pravila UEFA nalažu da svaki učesnik Lige šampiona može da registruje najviše 25 igrača na A listu, od kojih najmanje dvojica moraju biti golmani. Među njima mora biti najmanje osam domaćih igrača, od čega četvorica "stasalih" u samom klubu. To znači da su između 15. i 21. godine najmanje 36 meseci proveli u klubu. Druga četvorica moraju da budu igrači koji su u istom starosnom dobu proveli najmanje 36 mesecu u domaćim takmičenjima. Tu je i B lista, na kojoj mogu biti registrovani igrači rođeni posle 1. januara 2003. godine. Broj igrača na B listi je neograničen, a spisak treba dostaviti najkasnije na dan pre utakmice.

Klubovi koji prođu u nokaut fazu takmičenja novi rok će imati do 6. febuara u ponoć, kada će moći da registruju najviše tri nova igrača, ali maksimalan broj i dalje ostaje 25.



tagovi

Silas MvumpaEduar Mišu

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara