Kristijano Pičini (©MN Press)
Kristijano Pičini (©MN Press)

Zvezdin promašaj postaje globtroter, sad će kod Andresa Inijestre u Meksiko

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 10:31

Nije greška, novi poslodavac Kristijana Pičinija ima u svojim redovima i verziju maestra sa "Ali Ekspresa"

Nije ostavio Kristijano Pičini dubok trag na beogradskoj Marakani. Samo šest meseci i 13 utakmica na najvećem srpskom stadionu nisu učinile Italijana pravim pojačanjem za Crvenu zvezdu. Konačno je u prvom delu prethodne sezone 32-godišnji defanzivac počeo da koliko-toliko podseća na nekada redovnog člana "liga petica", a partije Italijana u u dresu nemačkog drugoligaša Magdeburga bile su u jednom momentu okarakterisane u tamošnjim renomiranim medijima kao jedne od najboljih u jesenjem delu Cvajte. Kada je došao januarski prelazni rok, vratio se Pičini u Italliju, potpisao za Sampdoriju i pomogao velikanu sa Luiđi Ferarisa da bez većih poteškoća izbori opstanak u Seriju B.

Došlo je vreme za novu selidbu iskusnog defanzivca, a posle Nemačke, Portugala, Španije, Italije i Srbije, oprobaće se Pičini i u Meksiku, pošto je potpisao ugovor do 2027. godine sa tamošnjim prvoligašem Atletiko San Luisom. Sada već može da se pohvali da je pravi fudbalski globtroter. Ima doduše mnogo većih, ali se sada bar svrstava među njih. Posebno je interesantno da će saigrač nekadašnjeg beka Valensije, Sportinga, Fjorentine, Atalante, Betisa biti Andres Inijestra. Samo što vezista San Luisa nije izdanak La Masije, nego Gvadalahare , prema zvaničnim podacima ima 28 godina (mada bi se reklo da ima bar šest, sedam više) i očigledno predstavlja meksičku verziju Andresa Inijeste sa "Ali Ekspresa".

Izabrane vesti

Pičini se tokom prethodne sezone preorijentisao sa pozicije desnog beka na štopera, pa je San Luis rešio da angažuje igrača bogate biografije i tako pokuša da predupredi katastrofalan učinak zadnje linije iz prethodne sezone. Statistika govori da je San Luis primio najviše golova u Klausuri. Prošlu sezonu Rohiblankosi su završili na 13. mestu sa samo pet pobeda, jednim remijem i sedam poraza.

Nije možda u svim klubovima bio previše koristan Kristijano Pičini, ali je nakupio pozamašan broj trofeja. Osvojio je Liga kup Portugala sa Sportingom, Kup Kralja sa Valensijom, duplu krunu s Crvenom zvezdom. Igrao je čak i za seniorsku reprezentaciju Italije, kada je kod Roberta Mančinija upisao nastupe u Ligi nacija i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ipak, bilo je to još 2018. i 2019. godine. Sada je Pičini prvi put potpisao ugovor sa klubom izvan Evrope, a ukupno petim izvan domovine.


tagovi

Kristijano PičiniFK Crvena zvezdaAtletiko San Luis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara