Zvezdin prelazni rok: Otpisani će koštati 120.000 evra mesečno

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.02.20. | 11:08

Crveno-beli nisu uspeli da se oslobode igrača koji će, barem do juna, opterećivati klupsku kasu

Od dolaska ove uprave, na čelu sa predsednikom Svetozarom Mijailovićem i prvi operativcem Zvezdanom Terzićem, navijači srpskog šampiona nisu bili svedoci mirnijeg prelaznog roka. Još pre angažovanja novog trenera Dejana Stankovića pričalo se o punjenju magacina mladim igračima iz Superlige (Veljko Birmančević, Mirko Topić, Milutin Vidosavljević), ali mladi stručnjak odlučio se da, na početku mandata, u potpunosti iskoristi zaostavštinu Vladana Milojevića. Crvenu zvezdu je pojačao samo jedan igrač, Seku Sanogo, koji se povredio I pitanje je kada će moći da se stavi na raspolaganje novom stručnom štabu….

Prelazni rok u Srbiji je završen, ali za Zvezdine čelnike posao još nije obavljen. I dalje se pregovara oko produžetka saradnje sa El Fardu Benom, čeka se neki izlazni transfer u azijski svet, a od ishoda ta dva posla zavisiće konačna ocena urađenog.

Izabrane vesti

Veliki zaokret napravljen je u odnosu na prošlu godinu, kad je Crvena zvezda u pojačanja investirala blizu 7.000.000 evra i dodirnula finansijski plafon. Sad nije bilo potrebe za takvim poduhvatima, niti novčanih mogućnosti, pošto je evidentno da Dejan Stanković ima u rosteru i viška igrača. To je najveća zamerka  zimske pijace, kao i činjenica da crveno-beli nisu uspeli da se oslobode otpisanih legionara, dovedenih pre šest meseci da pomognu u ulasku u Ligu šampiona. Velike plate ostavile su u Ljutice Bogdana Žandera, Kanjasa i Van La Paru, koji će na mesečnom  nivou koštati Crvenu zvezdu 120.000 evra. Mnogo ako se zna da ih Dejan Stanković ne vidi kao članove takmičarskog tima i da će čekati prvi u mesecu trenirajući samostalno. Još kad se tome doda da će se grčevito za minute boriti Mateo Garsija i Portugalac Tomane, jasno je zbog čega Crvena zvezda nije smela ponovo da se razmeće milionskim obeštećenjima.

Između redova, tokom priprema u Beleku, generalni direktor Zvezdan Terzić je priznao greške iz prethodnog perioda. Istina, Crvena zvezda je imala rezultat, što je donekle kompenzovalo blago nezadovoljstvo javnosti.
Za moj ukus imamo malo matoru ekipu. Moramo da napravimo tržišno vredniji tim, pošto klubovi iz Evrope ovde prepoznaju samo mlade igrače. Verovatno je da smo zakasnili sa podmalđivanjem šest meseci, možda i više”, poručio je Terzić.

Seku Sanogo na Marakani

Šansu su konačno dobili Veljko Nikolić i Željko Gavrić, od kojih se očekuje da igrama postanu Zvezdini kapitalici, igrači koji će crveno-belima, zajedno sa Njegošem Petrovićem, garantovati, sigurnu zaradu i interesovanje inostranih klubova. Takvih više nema u Ljutice Bogdana, bez obzira na dva uzastopna učešća u Ligi šampiona. Samo je Marko Marin uspeo da donese – i to ne baš veliku – zaradu. Prodat je Al Ahliju iz Džede za 1.700.000 evra. Nadali su se na Marakani da će prodati još nekog od startera na Daleki ili Bliski istok, ali ih je korona virus u Kini udaljio od tog nastojanja. Najveće interesovanje vlada za Miloša Degeneka, nije nemoguće da do polovine februara reprezentativac Australje završi u Šangaju u transferu teškom oko 3.000.000 evra. Šanse za transfere Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova su male, gotovo nikakve.

Trener Dejan Stanković je nekoliko puta pričao kako je zadovoljan igračkim kadrom, da želi šansu da pruži Zvezdinoj deci. Fokusirao se na sopstveno dvorište, ali je lagano počeo da priprema teren za ono što sledi. Nezvanično se može čuti da je Stanković opipao puls Slobodanu Rajkoviću, čak i napadaču Al Itihada Aleksandru Prijoviću rečima da je jako potreban Crvenoj zvezdi. Moguće je da će početkom leta Stanković pokušati da autoritetom igrača visoke klase dovede na Marakanu, kao i zadnjeg veznog iz Italije koga je utefterisao. Videćemo i na koji način će novi trener sarađivati sa Mitrom Mrkelom, čovekom čije želje su se uglavnom poklapale sa vizijom bivšeg šefa stručnog štaba, Vladana Milojevića.

Kada se sve sabere Crvena zvezda je zimski prelazni rok završila u finansijskom plusu, ali ne tako “jakom” kao u prethodne dve godine. Posebno što se nije oslobodila stranaca, mada je, bar privremeno, ostala bez Erika Jirke, Nikole Vasiljevića, Aleksandra Stankovića, Nikole Krstovića i Milana Jevtovića.

CRVENA ZVEZDA – ZIMA 2020.

Došao: Seku Sanogo (Al Itihad, pozajmica)

Otišli: Marko Marin (Al Ahli), Milan Jevtović (APOEL, pozajmica), Erik Jirka (Gornjik, pozajmica), Nikola Vasiljević (Radnik, pozajmica), Aleksandar Stanković (Napredak, pozajmica), Nikola Krstović (Grafičar, pozajmica).

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara