Bačanin i Cvetičanin (©Star Sport)
Bačanin i Cvetičanin (©Star Sport)

Zvezdin "plavokosi Mesi" i "Geret Bejl" sa Voždovca, srpska deca među 60 najtalentovanijih na planeti

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.10.20. | 10:56

Priznanje za mlade srpske talente

Ugledni britanski Gardijan napravio je sad već tradicionalnu listu najtalentovanijih igrača na planeti, a ovoga puta u prvom planu je bila generacija igrača rođenih 2003. godine. Među najtalentovanijom decom u svetu fudbala svoje mesto zauzela su i dvojica srpskih igrača. U pitanju su Mateja Bačanin iz Crvene zvezde i Luka Cvetičanin iz Voždovca.

Mateja Bačanin je ofanzivni vezista, nosi desetku na leđima i postiže veliki broj golova, zbog čega je prošle sezone iz kadeta prekomandovan u omladinsku selekciju, a Crvena zvezda je reagovala pre dve nedelje i sa njim potpisala novi ugovor. Gardijan piše o tome da ga na Marakani jedni zbog boje kose zbovu "plavokosi Mesi", a drugi više vole da porede sa legendom kluba Robertom Prosinečkim. Ugledni list navodi da Bačanin ostavlja utisak kako svojim imidžom tako i eleganciojom na terenu. U pitanju je dinamičan vezni igrač koji je potpisao prvi profesionalni ugovor sa 15 godina uprkos interesovanjima Barselone i Pari Sen Žermena. Navodi se i da se vraća da preuzme loptu na svojoj polovini i vrlo dobro se distancira od svojih čuvara. Izuzetan je u stvaranju šansi pred proptivničkim golom, kako zbog veštih driblinga, tako i ubilačkih dodavanja.

Izabrane vesti

Luka Cvetićanin pažnju na prvi pogled privlači svojoj brzinom. Gardijan navodi da u Voždovcu tvrde kako je izmereno da može da trči 35,2 kilometara na čas i to tokom takmičarskog meča što bi ga već sa 17 godina učinilo jednim od najbržih fudbalera na svetu. Takođe, navodi se i izjava kondicionog trenera Zmajeva Marka Kuridže, koji smatra da sa dodatnim treningom još uvek može da poboljša svoju brzinu. Ali nije tempo jedina zanimljiva stvar kod brzonogog levog krila, koji podseća na Gereta Bejla i Ivana Perišića, zbog čega je privukao interesovanje Juventusa i Benfike. U pitanju je tehnički potkovan igrač, koji koristi obe noge i posebno je dobar u prodorima. Takođe, s obzirom na svoju snagu i kvalitet, po potrebi može da igra i u sredinini.

Među 60 najvećih talenata na planeti nalazi se još igrača iz naše okoline. Tu je dvojac Dinama Bartol Barišić - Tomislav Duvnjak i Ivan Ćubelić iz Hajduka. Bugarsku predstavlja vezista Dimo Krastev, koji već igra za Fjorentinu.


tagovi

Mateja BačaninLuka Cvetićanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara