"Zvezdin šampionski tim"
"Zvezdin šampionski tim"

Zvezdin plan pred prelazni rok: Ne želimo nikog da prodamo do kraja leta! Trojica se vraćaju s pozajmica, četvorica stižu iz škole

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.05.16. | 12:30

„Velika bi stvar za nas bila i Liga Evrope“, stišava euforiju Blažo Raosavljević, sportski direktor crveno-belih

Zvezdin šampionski timMarko Grujić odlazi u Liverpul, s tim što je taj posao zaključen još zimus, a ispred svih ostalih fudbalera Crvene zvezde rampa za odlazak sa Marakane je spuštena. Neće se podići makar do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona. Teško i posle toga. Bar je takav plan novog prvaka Srbije, čiji sportski direktor Blažo Raosavljević ističe da klub ne zanimaju transferi u inostranstvo. Iako od njih praktično živi. Već - pojačanja.

U intervjuu Večernjim novostima, Raosaljević se dotakao i igrača koji su imali skromniju minutažu, onih kojima ističe ugovor, kao i želje Delija da se njihov tim prvi put u istoriji plasira u grupnu fazu elitnog evropskog kupa.

Izabrane vesti

Na pitanje da li je, za razliku od minulog leta, kad su pojačanja stizala mahom posle dvomeča sa Kairatom, sad spreman za Evropu, uzvraća isto tako - spremno:
Trebalo bi. Radili smo unazad mesecima na skautingu pojačanja, ušli smo u realizaciju s nekima od njih. Neću o imenima, plan je da ih sve dovedemo do početka priprema, da tamo odemo kompletni i budemo spremni za Evropu“.

Prvi cilj je Liga šampiona, što bi popravilo najpre finansijsku, potom i svaku drugu situaciju u klubu.
Velika bi stvar za nas bila i Liga Evrope. Ne obećavamo ništa, nadamo se. Daćemo sve od sebe da bude sve to kako treba. Mi ne želimo samo da se plasiramo u neku od liga i budemo rival za poboljšanje gol-razlike. Imamo plan, ali ne idemo preko reda. Daj bože da se prvo plasiramo i obradujemo navijače. Koliko god da je poljuljana, Zvezda je uvek Zvezda, i ostaće Zvezda. Magnet za mnoge igrače“.

Blažo RaosavljevićUzdržan je Raosavljević i posle konstatacije da bi prvi strelac Superlige Aleksandar Katai dobre igre i golove mogao da naplati inostranim angažmanom. Deluje da bi na sličan način mogao da profitira i Luis Ibanjez, potom Ugo Vijeira...
Medije zanima prelazni rok, mnogo toga nema veze sa istinom. Naš stav je da ne prodajemo nikog, da nam ostane baza i da nadogradimo tim. Ako baš dođe neka ponuda koju ne možemo da odbijemo, onda ćemo o tome razmišljati, ali tek krajem avgusta“.

Predragu Sikimiću je istekao ugovor. A šta će biti sa igračima koji nisu bili prvotimci?
„Imamo neke nedoumice, još ih nismo razrešili. Neke ćemo zadržati, druge poslati na pozajmicu. Nekima ćemo se zahvaliti, rastati se na najbolji način. Kad ste pomenuli Sikimića, on je bio došao da svojim iskustvom pomogne, postigao je dva ključna gola, ispunio je misiju. Svakog smo doveli zbog nekog segmenta u kojem bi trebalo da nam pomogne u nekom momentu. Da svi oni nisu odigrao svoju rolu, možda ne bismo danas bili prvi“.

Da li svi ostaju na Marakani?Zvezda će kvalitet crpiti iz dva resursa. Svoje škole i inostranstva, odakle bi mogao da dođe Fibel Tomas, štoper Mordovije.
Stranci donose kvalitet, potrebni su nam za Evropu, a s druge strane imamo problem s budžetom. Svi smo mi pametni kad imamo novca, znamo šta valja. Ovako, gledamo da igrač nema obeštećenja, da se uklopimo u visinu ugovora... Dovodimo mi kvalitetne fudbalere, ali iznad njih ima boljih koji koštaju mnogo više. Škola nam se vraća na stare staze, osnovu ekipe trebalo bi da čine naši igrači. Oni znaju šta je Zvezda, sreća što smo pogodili sa strancima koji su osetili klub, a dobri su ljudi. Mnogo očekujemo od Adžića, Luke Ilića, Račića, Joveljića. Sa pozajmica nam se vraćaju Manojlović, Stojanović i Jovović. Imamo potencijal“.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaprelazni rok leto 2016FK Crvena zvezdaBlažo Raosavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara