Zvezdin okvirni plan: Od izlaznih transfera za 2024. godinu 44.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.06.24. | 10:55

Čeka se odlazak Hvana, kao i ozbiljan novac od Stefana Lekovića

Tako je od kada je gavran pocrneo, ili od dana kada je Crvena zvezda nastala. Navijači tokom ovog perioda uglavnom razmišlaju o pojačanjima, i na koji način klub sa Marakane da bude još konkurentniji na evropskoj sceni. Crveno-beli su već angažovali trojicu novajlija, dvojica su u čekaonici (Puma i Seul), radi se na dovođenju supertlanetovanog napadača Čukaričkog Mihajla Cvetkovića.

Ali odgovorni sa Marakane moraju da vode računa i o drugoj koloni, odnosno izlaznim transferima potrebnim za solidnu popunjenu kasu crveno-belih. Zvezda je tokom zimskog prelaznog roka napravila iskorak na tržištu i prodala igrače za više od 18 miliona evra. Najviše zaslugom Koste Nedeljkovića i Jovana Mijatovića, čijim transferima je srpski šampion zaradio 17 miliona evra bruto.

Izabrane vesti

Gledajući prolazno vreme, odnosno da letnji prelazni rok još nije počeo, Zvezda je na dobrom putu da premaši tu cifru, i od izlaznih transfera za 2024. godine zaradi oko 44 miliona evra. Uostalom, takav je i okvirni plan najodgovornijih lica na Marakani.

Crvena zvezda je u letnjem prelaznom roku već prodala Osmana Bukarija i Marka Stamenića za 12 miliona evra. Ali pravi udarac odnosno transfer korejskog reprezentativca In Bom Hvana se tek očekuje. Najbolji igrač Mozzart Bet Superlige ima veliku želju da se oproba u nekoj od najjačih evropskih liga i džentlmenski dogovor sa rukovodstvom crveno-belih da mu ne prave probleme u slučaju takve ponude.

Tržište će oživeti posle Prvenstva Evrope u Nemačkoj, kada se očekuje i konkretna ponuda za In Bom Hvana. Očekivanja su da će iskusni vezista napustiti Ljutice Bogdana za sedam miliona evra, mada je, gledajući sve reference, njegova tržižna vrednost veća. Sa tom projektovanom cifrom za Hvana, Crvena zvezda bi prevazišla zaradu u odnosu na zimsku pijacu, kada je pored Nedeljkovića i Mijatova prodat i Stefan Mitrović.

Delovalo je u jednom trenutku da će solidnu svotu novca Crvena zvezda zaraditi od Stefana Lekovića. Mladi štoper je proveo prethodnu sezonu na pozajmici u Viljarealu, i tamo odigrao prilično dobro za drugi tim u Segundi. Međutim, nema nagoveštaja da će nekadašnji učesnik Lige šamapiona sigurno otkupiti ugovor mladog štopera za ugovorenu klauzulu od 4.000.000. Pokušavaju Španci da spuste cenu, Crvena zvezda nije za tu opciju. Kako bilo Španci moraju da se izjasne do kraja juna.

Crvena zvezda je spustila rampu kada su u pitanju odlasci Omrija Glazera, Šerifa Endijaja i Mirka Ivanića. Bar za sada. Procena je da oni imaju ozbiljnu ulogu u timu Vladana Milojevića i da bi njihova prodaja predstavljala veliki rizik. Najviše novca crveno-beli bi mogli da inkasiraju od probuđenog Endijaja i to iz arapskog sveta. Čak i da upišu malu zaradu, s obzirom da su u njega uložili 4,5 miliona evra.

Gledaće ljudi iz Crvene zvezde da zarade na drugoj strani. Kortrijak se ne oglašava kada je u pitanju otkup Kingsa Kangve. Belgijski klub je usmenim putem obećao da bi zadržao reprezentativca Zambije u slučaju da opstane u ligi. Taj preduslov je ispunjen, mada pitanje je ima li Kortrijak finansijske resurse da otkupi Kangvu.

Celje želi da ostavi Rusa Jegora Pruceva, ali po nešto manjoj ceni od dogovorene klauzule od 1.500.000. Sve ide u pravcu transfera.

Pitanje je trenutka kada će Crvena zvezda prodati Žan Filipa Krasoa. Veliki majstor fudbala se nije snašao u Beogradu posle silovitog starta. Iako je jasno da je jedan od najvećih majstora u Mozzart Bet Superligi, reprezentativac Obale Slonovače je imao težak period kod Baraka Bahara, potom i ne baš idealno uklapanje kod Vladana Milojevića. Tržišno vredi mnogo više, ali je realno da Crvena zvezda za njega dobije ponudu od 1.000.000 evra.

ZVEZDINE PRODAJE U 2024. GODINI

Kosta Nedeljković (Aston Vila)  9.000.000

Jovan Mijatović (Nujork)             8.000.000

Osman Bukari (Ostin)    7.000.000

Marko Stamenić (Koventri)        5.000.000

Stefan Mitrović (Verona)             1.300.000

Injaki Ogbu (Al Vahda)  800.000

ČEKAJU SE

In Bom Hvan     7.000.000

Stefan Leković (Viljareal)             4.000.000

Kings Kangva (?)              1.000.000

Jegor Prucev (?)                              1.000.000

Žan Filip Kraso (?)            1.000.000


tagovi

Zvezdan TerzićHvan In BomMarko StamenićKosta Nedeljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara