Jovan Milošević (©Rastko Šurdić/Mozzart Sport)
Jovan Milošević (©Rastko Šurdić/Mozzart Sport)

Zvezdin novi juriš: Poodmakli pregovori oko Vošinog vunderkida Jovana Miloševića

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.12.22. | 09:26

Talentovanom napadaču Vojvodine ugovor sa novosadskom Starom damom ističe sledećeg leta

Štutgart je prvi krenuo u akciju i mada nije bio jedini zainteresovan – priča se da su još dva kluba bila konkretna – činilo se da će Jovan Milošević definitivno prihvatiti poziv Svena Mislintata. Međutim, krajem novembra “Dijamantsko oko“, kako Mislintata zovu u Nemačkoj zbog dara da prepozna supertalente (Levandovski, Obamejan, Kagava, Dembele, Humels), odbija novi ugovor i ide iz kluba, posao oko Miloševića umesto "sigurnog" dobija epitet "neizvesnog", a još više činjenicom da se prema saznanjima Mozzart Sporta u trku uključila i – Crvena zvezda.

Nije tajna da je branilac titule šampiona krenuo u akciju osvežavanja ekipe, da očekuje da već od proleća bude jači za repezentativne igrače kakvi su Uroš Spajić i Nemanja Maksimović, te juriš na Miloševića ne čudi previše. Posebno imajuću u vidu da je jesenas Zvezda u špicu zavisila isključivo od Aleksandra Pešića. Kalifa Kulibali bar zasad nije uspeo da sa sebe skine etiketu promašaja, 17-godišnji Jovan Mijatović je nagovestio ozbiljan potencijal, ali tek treba da nadođe, kao uostalom i njegov vršnjak Milošević.

Izabrane vesti

Činjenica je međutim da je Milošević među najtalentovanijim igračima Evrope na svojoj poziciji. Prošlog leta je sa pet golova na pet utakmica poneo zvanje najboljeg strelca Evropskog U17 prvenstva na kome je Srbija stigla do polufinala u kojem je u penal seriji eliminisana od Holandije.

Međutim, kada se očekivao Miloševićev proboj u prvi tim Vojvodine on je prosto nestao. Svega 66 minuta za prvi tim novosadske Stare dame, spekuliše se baš zbog toga što nije prihvatio da produži ugovor sa Vošom.

Ističe on narednog leta i zbog toga na Karađorđu neće dobiti obeštećenje kojem su se nadali. Niti imaju preveliki prostor za manevar. Samo je pitanje od koga će se naplatiti. I kada, jer vreme curi. Crvena zvezda je ozbiljna u nameri i prema našim informacijama ozbiljno pritiska. S tim da mladi napadač još nije prelomio i rekao definitivno “da“. U Novom Sadu se može čuti da je do nedavno insistirao na transferu u Štutgart, mada je to bilo dok je Mislintat bio u klubu. Pitanje je kako sada razmišlja o Zvezdi.



tagovi

Jovan MiloševićZimski prelazni rok 2023FK VojvodinaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara