Zvezdin lider je Ben!

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.12.19. | 16:55

Crveno-beli golom reprezentativca Komorskih Ostrva savladala Mladost u Lučanima - 1:0

Kad je teško – El Fardu Ben! Kada ne može da se probije defanzivni bedem rivala opet se čeka – El Fardu Ben! Kad se drugi kriju ili im nije dan, opet rešava - El Fardu Ben.  Imala je Crvena zvezda dobre momente u Lučanima, ali je Mladost pala tek kada je to odlučio sjajni reprezentativac sa Komorskih Ostrva. Pokazao je El Fardu Ben da je u varljivoj jeseni srpskog šampiona možda i jedina konstanta, pošto je u 64. minutu odličnim udarcem desnom nogom spržio ambiciju golmana tima iz Lučana Zlatka Zečevića da može da poraste do statusa najboljeg igrača meča – 1:0.

Crvena zvezda je nastavila niz pobeda i utakmica bez primljenog pogodak u domaćem šampionatu, ali se opet mučila u poslednjoj trećini terena, dozvolivši da sa svakom propuštenom šansomsamopouzdanje domaće ekipe raste. Zvezda je već počela da gori u nervozi, kada je u 64. minutu Marko Marin konačno podesio koordinate i lepom loptom izbacio El Fardu Bena u šansu. Za ostalo se pobrinuo momak koji bi mnogo značio crveno-belima i u mečevima Lige šampiona i osmim pogotkom u prvenstvu doneo mirne dane lideru i lidersku poziciju na prvenstvenoj pauzi (ostala još dva meča).

Izabrane vesti

Zvezda je imala defanzivnu stabilnost u Dragačevu. Mladost je samo jednom ugrozila Milana Borjana koji je bio na visini i odrbranio udarac Stojanovića. Međutim, kada jer Marko Marin izašao iz ritma, nastajali su problemi za crveno-bele. Mučio se Mateo Garsija, isto tako i napadač Tomane, dok je više od prelazne ocene zaslužio Mirko Ivanić. Ponovo mu je nedostajao pogodak, ali je kreativcni vezista gurao loptu napred, pokušao udarcima sa distance...

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević pokušao je defanzivni bedem Mladosti i težak teren u Dragačevu da probije kreativnim veznim redom, u kojem su ponovo u tandemu delovali Mirko Ivanić i kapiten Marko Marin. Kada gostuje srpski šampion u Lučanima utakmica liče jedna na drugu. Kao u trenerskoj eri Neška Milovanovića domaćin se oslanjao na pojačani odbrambeni blok i brze kontre.

Zvezda, bez Milunovića, Pavkova i Radživa Van La Pare, je imala mnogo više od igre u prvih pola sata. Agresijom i visokim presingom crveno-beli su pokušali što pre da stignu do vođstva i olakšaju sebi muke. Dobili su opomenu u vidu dobre prilike za Stojanovića, neutralisane od strane sigurnog Milana Borjana. Detalh iz sedmog minuta naterao je crveno-bele da ubace u brzinu više. Povratnik Mirko Ivanić koristio je šansu, tako što je bio, i pored prisustva Marka Marina, najuticajniji igrač u Zvezdinom veznom redu. Tri puta je bivši kapiten Vojvodine ulazio u dobre situacije pred golo Zečevića. Nije bio sreće da solidno izdanje kruniše pogotkom.

Na mukama je bio Zečević i posle udaraca Matea Garsije. Visio je gol Mladosti u prvih 25 minuta, odgovarala je sporadično i Mladost kao u situaciji kada je Oditu oborio Radovan Pankov. Međutim, solidan standard nije ispoštovan u finišu prvog poluvremena. Mnogo duela, prekidi i evidento mučenje Crvene zvezde, koja je imala devet udaraca ka golu Zlatka Zečevića.

Crvena zvezda je pritiskala Mladosti u nastavku i konačno probila bunker u 64. minutu. Domaćini su se posle toga otvorili, ali Crvena zvezda je bez većih napora stigla do tri boda.

MLADOST LUČANI - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)

/Ben 63/

Stadion: Mladosti

Gledalaca: 2000

Sudija: Lazar Lukić (Beograd).

Žuti karton: Stojanović (Mladost).

MLADOST (4-4-2): Zečević - Andrić, Šatara, Stojanović, Mićević - Pavlović, B. Milošević, Radivojević (od 85. Eliomar), Jovanović - Bojović, Odita (od 70. Tanko).

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić (od 88. Milunović) - Petrović - Garsija (od 66. Vukanović), Ivanić (od 70. Jovančić), Marin, Ben - Tomane.

SRBIJA 1 – 19. KOLO

Sreda
Inđija - Rad 1:0 (1:0)
/Ilić 13/
Čukarički - TSC 2:1 (0:1)
/Šapić 82, Vidosavljević 88 - Tumbasević 34/
Mladost - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
/Ben 63/
Voždovac - Radnički Niš 1:0 (0:0)
/Dević 90/

Partizan - Napredak 2:3 (2:0)
/Suma 13 i 34 - Vukadinović 43, Bjeloš 83, Eskić 90+5/

Spartak - Proleter 4:1 (1:1)
/Tufegdžić 10, 62 i 84, Maričić 66 - Marjanović 28/

Mačva - Javor 2:1 (2:1)
/Adamović 1 i 36 - Dolmagić 29/

Vojvodina - Radnik 1:0 (1:0)
/Bojić 63/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara