Zvezdin Božić Bata dolazi iz Praga: Olajinka igrao Ligu šampiona, a sada dolazi za Ligu šampiona!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.01.23. | 11:05

Crveno-beli na dobrom putu da obezbede kvalitetno pojačanje za narednu evropsku jesen

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić na prozivci za start zimskih priprema najavio da će Crvena zvezda dovoditi igrače kojima ističu ugovori i za koje se neće plaćati obeštećenje, a koji bi prema mišljenju sportskog sektora podigli kvalitet ekipi Miloša Milojevića za očekivano učešće u Ligi šampiona naredne jeseni. Prema informacijama Mozzart Sporta, srpski šampion je na dobrom putu da završi jedan izuzetno važan posao za leto, pošto se prilično odmaklo u pregovorima sa krilnim napadačem Slavije iz Praga, Piterom Olajinkom.

Nigerijac ima 27 godina i jedan je od važnijih igrača češkog velikana u proteklih pet godina. Sa Slavijom je osvojio tri šampionske titule, odigrao 169 utakmica i postigao 43 gola, uz 23 asistencije. Ono što je još važnije za crveno-bele jeste da je stekao i ogromno iskustvo u evropskim takmičenja, igravši grupne faze stva tri evropska takmičenja. Konkretno, sa Slavijom je u učestovao u elitnom takmičenju u sezoni 2019/2020. kada se praški klub osvojio dva boda u "grupi smrti" sa Interom, Barselonom i Dortmundom.

Izabrane vesti

Olajinka je najkonkretniji bio protiv italijanskog giganta, protiv koga je zabeležio gol i asistenciju dva međusobna meča (1:1 i 1:3), a pet puta na šest utakmica je odigrao svih 90 minuta. U Ligi Evrope je ostvario 19 utakmica i zabeležio po dva gola i dve asistencije, dok je najubojitiji bio u Ligi konferencije, gde je na 16 utakmica postigao šest golova, uz dve asistencije. U ovoj sezoni Olajinka je takođe na visokom nivou, pošto je odigrao 23 utakmice i postigao 11 golova, uz četiri asistencije u svim takmičenjima.

Dolazak Nigerijca će konkurenciju na levom Zvezdinom krilu dovesti do usijanja, pošto tu već dejstvuju Aleksandar Katai i Stefan Mitrović. Mlado krilo se tokom jeseni izborilo za ozbiljnu minutažu i privuklo pažnju zainteresovanih klubova, pre svega iz Španije, koji će pokušati da ga angažuju već na leto. Sa druge strane na Marakani su svesni da polako moraju da počnu da se razmišljaju i o periodu posle majstora iz Srbobrana. Olajinka je nešto drugačiji profil igrača, izuzetno je probojan po krilu i brz na driblingu, ali ima i izuzetan osećaj da se ušunja iza leđa protivniče odbrane i postigne gol, te da zaigra na mestu polušpica. Nešto slično što je krasilo Mohameda el Fardu Bena u najboljim danima u crveno-belom dresu.

Peter Olajnika je u Slaviju stigao iz Genta u julu 2018. godine za obeštećenje od 3.200.000 evra. Ugovor je poslednji put produžio u decembru 2020. godine, a ističe mu 30. juna ove godine. Izvesno ga neće produžiti, što crveno-belima omogućava da već sada završe kompletan posao i obezbede kvalitetno pojačanje za narednu evropsku jesen.



tagovi

Piter Olajinka

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara