Zvezdi u Minhenu sudi talični Škot koji je isključio Pavkova

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.09.19. | 12:58

Određene sudije za meč u Minhenu

Crvenoj zvezdi će na otvaranju sezone u Ligi šampiona prvo suditi škotski arbitar Robert Bobi Maden.

Škot je određen za glavnog sudiju meča prvog kola grupne faze protiv Bajerna u Minhenu. Pomagaće mu zemljaci Dejvid Rum, Daglas Ros i Kevin Kolensi, a u VAR sobi će biti Holanđani Pol van Bukel i Danijel Higler.

Izabrane vesti

Bobi Maden je sudija poznat našoj sportskoj javnosti. Reč je o trenutno najboljem škotskom arbitru. A Zvezdine navijače za Madena vežu lepe uspomene. Sudio je na Marakani onaj presudni meč protiv Kelna pre dve sezone za plasman u šesnaestinu finala  Lige Evrope i odsudio ga perfektno u pobedi crveno-belih od 1:0.

Doduše, Madena po dobru ne pamti Zvezdin napadač Milan Pavkov. U letošnjom prijateljskom meču reprezentacija Nemačke i Srbije, Maden je isključio Pavkova u finišu merča. Ali i tada je postupio ispravno jer je srpski napadač brutalno startovao na nogu Leroja Sanea i zaslužio je crveni karton.

Maden je od 2010. godine počeo da sudi međunardone mečeve, a interesantno je da je debitovao u kvalifikacijama za EP omladinaca i prva dva meča je sudio baš omladincima Srbije protiv vršnjaka iz Austrije i Danske. Ligu Evrope je počeo da sudi 2012. godine, a Ligu šampiona propšle sezone kada je sudio na dva meča u grupnoj fazi. Prošle jeseni je sudio meč Lige nacija između Litvanije i Srbije i tom prilikom dosudio dva penala u korist Orlova.  

Madenova statistika u Evropi kaže da ima ravnopravan kriterijum za oba tima i da nije „domaćinski sudija“. Na 64 međunardona meča je svirao 10 penala za domaće, a devet za gostujuće timove. Pokazao je sedam crvenih i 106 žutih kartona domaćinima, a četiri crvena i 130 žutih kartona gostima.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara