Zvezdi su sad potrebni najodmorniji

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.11.19. | 15:40

Tomane u špicu, Pankov i Kanjas ponovo u timu, može li Ivanić da odmori Marina?

Još jedan bolan poraz od Totenhema je arhiviran, Crvena zvezda se okrenula svom prioritetnom cilju, domaćem prvenstvu, gde želi zadrži udaljenost od najbližih pratioca pred početak reprezentativne pauze. Stoga se na stadionu Rajko Mitić okršaj sa Javorom dočekuje na maksimalnom nivou ogdovornosti i opreza, s obzirom da su Ivanjičani značajno podigli formu i u poslednja četiri kola ostvarili tri pobede i remi, otkinuvši dva boda Vojvodini u Novom Sadu.

Zvezda blindirala štopera, Ben pred produžetkom ugovora, borba za najboljeg igrača Grafičara

Izabrane vesti

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević ne krije da su mu za sutrašnji meč (14.30, TV Arena Sport) neophodni zdravi igrači, koji će uspeti da iznesu zahtevan okršaj u Ivanjici. Crveno-beli će kao i nakon svakog evropskog meča morati da naprave značajan broj izmena u timu, kako zbog limita po broju stranaca, tako i zbog ogromne istrošenosti igrača.
"Očekuje nas veoma teška utakmica. Dolazimo u goste ekipi koja igra sjajno u poslednje vreme. Borbeni su, čvrsti i igraju vrlo strpljivo. Napravili su dobre rezultate i pokazuju da imaju odličan karakter. Pohvalio bih i stručni štab Javora koji radi sjajan posao. Oni su lokal patriotska ekipa i takva im je i publika. To je klub u kom sam napravio prve seniorske korake kao trener i zahvalan sam im na pruženoj prilici. Imaćemo vrlo težak zadatak. Želim da bude sjajna utakmica, da sve prođe u najboljem redu i da napravimo spektakl u Ivanjici", rekao je Milojević na današnjoj konferenciji za medije.

S obzriom na povredu Pavkova, kao i činjenicu da Boaći nije potpuno spreman, može se očekivati da ulogu startnog špica ponovo dobije Tomane. U poslednju liniju će ponovo Gajić, umesto rovitog Gobeljića, dok će mesto istrošenog Rodića zauzeti Žander. Umesto jednog od dvojice standarnih štopera zaigraće i Pankov, dok će u veznom redu nazad ponovo Kanjas i Vulić. Kada su u pitanju krilne pozicije tu će takođe doći do izmena. Garsija i Van la Para bi mogli da predahnu, pa će mesto četvrtog stranca zauzeti Mohamed el Fardu Ben, dok će drugi bok pokriti Vukanović, koji takođe nije potpuno spreman, ili Veljko Simić.

Ukoliko se stručni štab Crvene zvezde odluči da odmori kapitena Marka Marina, mesto u timu bi ponovo mogao da dobije Mirko Ivanić, na svojoj prirodnoj poziciji. U proteklih mesec dana bivi igrač Vojvodine i BATE Borisova dobijao je šansu na kašičicu u domaćem prvenstvu (pet minuta protiv Rada, 11 protiv Radnika), dok je u Evropi u konkurenciji za tim bio samo na gostovanju Totenhemu. Premalo od igrača sa kojim su na stadionu Rajko Mitić imali velike planove.
"Pojedini igrači su pod znakom pitanja posle utakmice sa Totenhemom. Videli ste da smo taj duel završili sa devet igrača. Za ovaj susret mi trebaju zdravi igrači koji mogu da iznesu intenzitet koji neće biti lak. Čeka nas težak raspored i moramo da vodimo računa o zdravlju igrača", dodao je Milojević.

Crvena zvezda će imati dve nedelje pauze, posle čega je oekuje derbi sa Radničkim u Nišu, pa okršaj sa Bajhernom i Voždovcem na stadionu Rajko Mitić. Do kraja prvog dela sezone tu su još meč sa Mladosti u Lučanima, utakmica sa Spartakom na Marakani, pa dva gostovanja Olimpijakosu u Ligi šampiona i Čukaričkim na Banovom brdu, gde će biti stavljena zavesa na jesenji deo sezone.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara