Zvezdi dao četiri gola, delovalo da ide putem Harija Kejna, danas otišao za 8.000.000 posle pet pozajmica

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.24. | 13:29

Totenhem konačno digao ruke od nekada velikog projekta

AZ Alkmar je postavio novi rekord u kopovini igrača, pošto je iz Totenhema doveo mladog napadača Troja Perota za 8.000.000 evra. Irski napadač je tako "srušio" rekord Munira El Hamdauija, za kojeg je AZ na leto 2007. godine izdvojio 7.000.000.

Ovaj transfer sam po sebi ne bi bio previše zanimljiv da Perot nije bio veliki projekat Pevaca i neko kome se predviđalo da bi mogao da bude naslednik Harija Kejna u Totenhemu. Čak mu je i pravac bio sličan, išao je po brojnim pozajmicama, ali nijedna od njih nije uspela da ubedi čelnike londonskog kluba da je kadar za glavnu ulogu u prvom tomu.

Izabrane vesti

Ipak, ona poslednja, koju je proveo u holandskom Ekscelzioru, ubedila je čelnike AZ Alkmara da je Perot vredan ulaganja. Holandski fudbal mu je prijao, pa je postigao 17 golova na 32 utakmice u svim takmičenjima.

Perot je pažnju ovdašnje javnosti privukao još 2019. godine, kada je postigao četiri pogotka u ubedljivoj pobedi nad Crvenom zvezdom u omladinskoj Ligi šampiona (9:2). Te igre su uticale da u sezoni 2019/2020. dobije priliku da debituje za Pevce u Premijer ligi, nakon čega je zaređao sa pozajmicama. Prvi deo sezone 2020/2021. odigrao za Milvol, a drugi za Ipsvič. U narednoj je igrao za MK Dons u Ligi jedan i postigao 10 golova na 47 mečeva. Ipak, najbolji potez je predstavljao odlazak u Holandiju, ligu koja je poznata po tome da izuzetno prija napadačima.

Odlazak u AZ Alkmar ubedljivo je najveći izazov za Troja Perota, ali i velika prilika da napravi još veći iskorak u karijeri.


tagovi

Troj PerotLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara