©Reuters
©Reuters

Zvezdan Terzić: Pregovaramo sa Artjomom Dzjubom!

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.05.22. | 22:01

Crveno-beli žele iskusnog napadača

Crvena zvezda pregovara sa bivšim ruskim reprezentativcem i dosadašnjim kapitenom Zenita Artjomom Dzjubom, kome ističe ugovor na kraju ove sezone.

Tu vest je za ruske medije potvrdio i generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić. Iskusni golgeter u avgustu će proslaviti 34. rođendan, a ovog leta će postati slobodan u izboru nove sredine.

Izabrane vesti

"Želimo da dovedemo Dzjubu. Uz njegovu pomoć želimo da obezbedimo plasman u Ligu šampiona", rekao je Terzić.

Iako mu je Zenit ponudio nastavak saradnje na još godinu dana, Dzjuba je odlučio da ode. Napadač Zenita ima ponude i iz Rusije, ali i nekoliko iz drugih zemalja, pa je najverovatnije da će se oprobati u nekoj drugoj ligi, pisali su danas tamošnji mediji.

U sezoni koja je na izmaku i u kojoj je Zenit već osvojio titulu, Artjom je doprineo sa 13 golova i deset asistencija na 36 odigranih utakmica. Tokom prethodnih sedam sezona uspeo je da ostvari 236 nastupa u svim takmičenjima i postigne 106 golova.

U Crvenoj zvezdi ne kriju da žele igrača drugačijeg profila od onih koje imaju trenutno. Dzjuba je u zenu karijere predstavljao ozbiljnu klasu, ne samo u ruskom fudbalu, već i u evropskim okvirima.

Snažni napadač je rođen u Moskvi, karijeru je započeo u Spartaku, gde je proveo prvih devet godina kao profesionalac, uz nekoliko pozajmica u Tom i Rostov. Za Spartak je odigrao 166 mečeva i postigao 38 golova. Dzjuba je u Zenit prešao u julu 2015. godine kao slobodan igrač.

Za reprezentaciju Rusije iskusni golgeter odigrao je 55 utakmica i postigao 30 golova, izjednačivši rekord Aleksandra Keržakova. Od Zbornaje se oprostio nakon Evropskog prvenstva prošle godine.


tagovi

Artjom Dzjuba

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara