Zvezdan Terzić: Letos smo napravili grešku, Gavrić i Nikolić su naši najbolji igrači

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.01.20. | 11:32

„Imamo ozbiljne razgovore na temu transfera Boaćija, Pavkova, Bena, Degeneka, Borjana... Neće svi otići, ali od njih petorice jedan ili dvojica hoće sigurno", poručio generalni direktor crveno-belih

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Turske)

Dva učešća u Ligi šampiona, pobeda nad Liverpulom i proleće u Evropi posle 26 godina. Bliža prošlost je lepa, ali navijače Crvene zvezde zanima kakva je bliska budućnost najtrofejnijeg srpskog kluba. Novi trener Dejan Stanković imaće nezahvalan zadatak i Milojevićevu zaostavštinu kao teg oko vrata, međutim ni ostalim odgovornima sa Marakane neće biti lako. Tražiće navijači ponavljanje uspeha, čega je svestan generlani direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Izabrane vesti

Delije, izvinite! Džabe se ovi iz Partizana nadaju da ću otići
 Nismo smeli da dozvolimo onakve cene ulaznica za Ligu šampiona...
► Mirko Ivanić je zabagovao
Sanogo pauzira deset dana

On je u razgovoru sa srpskim izveštačima u Beleku sumirao dosadašnje zimske aktivnosti i otvoreno priznao da je napravio nekoliko grešaka zajedno sa članovima sportskog sektora. Pre svega kada je u pitanju forsiranje mladih igrača.
„Ja sam vam rekao da će prelazni rok biti nikad pasivniji sa naše strane. Imamo sačuvan igrački kadar od prošle godine, kada smo ušli u Ligu šampiona, osvojili titulu, zatim dobili jesenje počasti. Sačuvali smo ceo igrački kadar osim Marka Marina. Došao je Sanogo, jer nam je potreban zadnji vezni koji svojim fizičkim  predispozicijama može da odgovori zahtevima Crvene zvezde. Imamo preglomazan igrački kadar, imamo po tri četiri rešenja za neke pozicije. To otežava posao treneru… Ako bude nekih odlazaka dopunićemo to igračima iz Grafičara", poručio je na početku razgovora Terzić.

Zvezda nije impresionirala u drugoj proveri u Beleku. Ako je nešto bilo pozitivno u igri srpskog šampiona onda su to izdanja Gavrića i Nikolića.
„Po mojoj proceni kasnimo šest meseci sa forsiranjem mladih igrača. Moramo da ih afirmišemo, posebno Gavrića i Nikolića. Neprijatno je reći, ali oni su trenutno najbolji igrači Zvezde. Ostaje žal što ih ranije nismo gurnuli u vatru. Imali bi strašnu cenu da su odigrali Ligu šampiona. Tu smo napravili grešku, ali ko radi taj i greši. Oni bi odigrali na istom nivou kao ovi što su bili u prvom planu“.

Evropsko tržište se sutra zatvara. Međutim, jasno je da Crvena zvezda pokušava u Aziji da pronađe klubove nekim igračima i rastereti igrački kadar.
„Imamo Boaćija, Pavkova, Tomanea i Krstovića. Samo jedan može da igra. Imamo petoricu igrača za srce manevra, a svi zaslužuju da igraju. Mnogo smo investirali u igrački kadar, treba da se rastereti tim. Moramo da radimo i na budžetu, naši igrači nisu malo plaćeni. Prosto, potreban nam je reset sistema. Evo sada su nam se nudili igrači ozbiljnih karijera, imali su između 28 i 30 godina. Ali smo ih odbili. Doneli bi nam mnogo na terenu, međutim već smo mnogo investirali“.

Osim Marka Marina Crvena zvezda nije prihodovala ozbiljan novac u zimskom prelaznom roku.
„Imamo ozbiljne razgovore na temu transfera Boaćija, Pavkova, Bena, Degeneka, Borjana... Neće svi otići, ali od njih petorice jedan ili dvojica hoće sigurno. Imamo još sedam dana da napravimo transfere, evropsko tržište prepoznaje samo mlade igrače. Ostala nam je Azija“.

Terzić je istakao da klub nije dobio zvaničnu ponudu za Degeneka, niti da neko iskusnog štopera tera iz kluba.
“Niti ga neko tera, niti smo mi dobili ponudu. Svi igrači su sa spakovanim koferima. Nikakve razgovore nismo imali sa njim. Živimo od transfera igrača, to je neminovnost Crvene zvezde. Naša je obaveza da dovodimo kvalitetnije igrače nego što prodajemo. I za sada u tome uspevamo“.

Direktor za sada ima samo reči hvale za novog šefa stručnog štaba...
„Zadovoljan sam kako Dejan radi. Ne očekujem visok stepen igre, jer svaki dan imamo sastanke sa igračima i stručnim štabom. Siguran sam da ćemo imati ogromnu količinu trčanja. Ne treba suditi na osnovu jedne utakmice. Zadovoljan sam pre svega fizikom i visokim presingom protiv Vardara", zaključio je Terzić.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara