Zvezda želi Romino dete

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.01.20. | 21:57

Crveno-beli na listi velikog broja zaintereosvanih klubova za Mirka Antonučija

Talentovani krilni napadač Rome Mirko Antonuči će ove zime napustiti Večni grad u potrazi za značajnijom minutažom, a jedan u nizu zainteresovanih klubova je i srpski šampion Crvena zvezda, tvrdi Korijere delo Sport.

Antonuči je jedan od igrača koji su mnogo obećavali u Rominoj trigoriji. U omladinski pogon Vučice sa samo 13 godina doveo ga je legendarni Bruno Konti, a debitantski nastup za prvi tim zabeležio još u januaru 2018. godine. Iste sezone zaigrao je i u polufinalu Lige šampiona protiv Liverpula. Prošle sezone ostvario je 18 nastupa na pozajmici u Peskari, a u ovoj je ponovo u prvom timu Rimljana. Ipak, u dosadašnjem toku sezone zabeležio je svega četiri nastupa kod trenera Paula Fonseke, od čega po dva u Seriji A i Ligi Evrope, pa su u Romi odlučili da je za njegov razvoj daleko bolje da promeni sredinu, nego da dobija minute na kašičicu.

Izabrane vesti

Lista zainteresovanih klubova je prilično dugačka, pa se pored Crvene zvezde pominju još i Sampdorija, Empoli, Kremoneze, Peruđa, Peskara, Krotone, Vitorija Setubal i Majorka.

Antonuči je ugovorom sa Romom vezan do leta 2022. godine, što znači da bi Vučica svog igrača poslala na šestomesečnu pozajmicu u drugi klub. U ovakvim situacijama veliki italijanski klubovi uglavnom biraju manje sredine iz svoje zemlje za pozajmicu, ali to nije uvek slučaj, što je prezentovala i sama Roma u slučaju Umara Sadika. Nigerijac je već posle šest meseci zadovoljio čelnike Partizana, koji su potom odlučili da otkupe njegov ugovor od Rimljana.

Antonuči je prošao sve mađe nacionalne selekcije Italije, radi se o izuzetno brzom igraču koji se dobro snalazi na oba krila. Ostaje da se vidi gde čiji će dres obući u narednih šest meseci, ali je izvesno da ove zime napušta Rim.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara