Svet nije bio pravedan na osam minuta: Krihovjak zaljuljao Krasnodarovo mesto u LŠ (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.03.20. | 18:57

Krasnodaru se opet ljulja Liga šampiona

Rostov je izašao na teren silno motivisan da pokaže da nije slučajno u vrhu tabele, stavio je Lokomotivu pod veliki pritisak, međutim... Nije fudbal uvek pravedan. Lokomotiva je uz malu dozu sreće i veliki doprinos danas fenomenalnog Gžegoža Krihovjaka za svega osam minuta postigla tri gola i tako se izjednačila sa Krasnodarom na drugom mestu na tabeli - 3:0 u derbiju 22. kola šampionata Rusije.

Sve je dakle dobro izgledalo po Rostov, dok Krihovjak nije raspalio po lopti sa skoro 30 metara, uzdrmao stativu toliko jako da je poremetio balans univerzuma. Ako je kosmos uglavnom pravedan to nije bio slučaj na Donu, jer je u narednih osam minuta apsolutno svaka "pola-pola" situacija išla na vodenicu Lokosa.

Izabrane vesti

Taj udarac Krihovjaka se o stativu odbio o leđa golmana domaćeg tima Sergeja Pesjakova, završio u mreži i samo signalizirao šta nas tek čeka. Svaka ničija lopta, svaki pogrešan pas, sve je išlo u korist Lokomotive. U pravilnim razmacima od po četiri minuta dve ubitačne kontre gostiju, kačila je lopta malo vamo, malo tamo, ali je nekako uvek padala pred nogu gostiju. 

Krihovjak je oberučke prihvatio svaki dar s nebesa. Prvo asistencija za Rifata Žamaljedinova, pa i gol za 3:0... Trudio se Rostov koliko je mogao, ali iz takvog nokdauna ni jači timovi ne bi mogli da se podignu. Utešni pogodak Ivelina Popova u 64. minutu nije bio dovoljan, Lokomotiva se razumljivo povukla u odbranu, kapital od tri gola ipak je bio nedostižan.

Rostov je tako ostao na koti 38, Lokomotiva je sustigla Krasnodar i sada sa 41 bodom preti Bikovima da ih opet ostavi bez toliko čekane Lige šampiona. Jer iako su Rusi na Uefinoj rang listi pretekli Portugalce samo prva dva na tabeli idu direktno u grupnu fazu, dok trećeplasirani ide u kvalifikacije. Zavisno od rezultata u Ligi šampiona i Ligi Evrope u treći krug kvalifikacija ili u baraž. Ali tamo će imati jake protivnike, a Krasnodar nema posebno dobrih iskustava sa takvih mečevima u poslednje vreme.

PREMIJER LIGA, 22. kolo:

Subota
Orenburg - Spartak Moskva 1:3 (1:1)
/Famejah 17 - Ponce 44, Larson 72, Mirzov 90/

Zenit – Ural  7:1 (4:0)
/Azmun 8, 15, 61, Dzjuba 12, 72, Malkom 27, Drijusi 69 – Panjukov 65p/

Arsenal Tula - Rubin 0:1 (0:1)
/Davitašvili 43/

Nedelja
Soči - Krasnodar 2:0 (0:0)
/Noboa 47, Mostovoj 90+3/

CSKA Moskva - Ufa 0:0

Rostov - Lokomotiva 1:3 (0:3)
/Popov 64 - Pesjakov34ag, Žamaljedinov 38, Krihovjak 42/

Ponedeljak
17.30: (2,45) Tambov (3,00) Krila Sovjetov (3,20)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara