Zvezda u društvu šampiona Evrope: Beograd čeka Barsu, Benfiku, PSV...

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.08.24. | 17:50

Crveno-beli dva puta gostuju na San Siru, Milanu i Interu

Crvena zvezda se našla u društvu šampiona Evrope, na današnjem žrebanju parova za novoforimiranu Ligu šampiona. Želeo je Vladan Milojević spektakle i dobio ih je. Na najveći srpski stadion dolaze Barselona, Benfika, PSV i Štutgart, dok će crveno-beli dva puta gostovati na San Siru (Inter i Milan), potom dužniku Jang Bojsu i na kraju Monaku, još jednoj ekipi sa kojom su igrali u novijoj istoriji.

Karte prošlosti su se poigrale sa Crvenom zvezdom. Softer joj je prvo dodelio šampiona Italije, i velikog dužnika iz 1981. godine – milanski Inter. Tada su se Neroazuri plasirali dalje, pošto su na beogradskoj Marakani slavili sa 0:1.

Izabrane vesti

Šta tek onda reći za drugog rivala iz najjačeg šešira, Barselonu. Crvena zvezda će posle tačno 28 godina dočekati giganta iz Katalonije na Marakani. Prethodni put je Blaugrana drhtala u Beogradu (1:1) i plasirala se u narednu rundu zahvaljući pobedi na Nou Kampu. Odigrale su Barselona i Zvezda i one mečeve iz 1982. godine, kada je Dijego Maradona plesao i dobio aplauz 90 hiljada ljudi na Marakani.

Reklo bi se da je žreb bio naklonjen crveno-belima donekle. Međutim, sreću je pokvario poslednji šešir. Iz tog društva Zvezda je mogla da dobije i lakšeg rivala. Moraće na Marakani da ukrsti koplja sa Štutgartom, dok će ponovo gostovati u Monaku, gde je loše prošla 2022. godine.

Zvezda je dobila vrlo atraktivne rivale za beogradske mečeve. Posle Barselone, Kristijano Ronaldo je u Beograd poslao Benfiku, potom i PSV.

Tačni termini i raspored Zvezdinih utakmica biće poznati u subotu.

ZVEZDINI RIVALI

KOD KUĆE

Barselona

Benfika

PSV Ajndhoven

Štutgart

NA STRANI

Inter

Milan

Jang Bojs

Monako


tagovi

FK Crvena zvezdaVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara