ZVEZDA – TIM ZA DERBI: Koliko će minuta dobiti Olajinka?

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.04.24. | 20:41

Apsolutno poverenje imao je Vladan Milojević u tim uoči prethodnog derbija, ima ga i sada i zato će izvesti identičan sastav

Vladan Milojević nije poznat kao neko ko voli da improvizuje ili eksperimentiše. Nije takav bio u prvom mandatu, ništa se na tom planu nije promenilo ni po povratku u Crvenu zvezdu. I neće, osim ako ga okolnosti ne nateraju. Pred minuli derbi našao se u situaciju u kakvoj nije do tada, gledao je u leđa večitom rivalu. Sada je drugačija, daleko povoljnija za crveno-bele, što opet ne znači da će iskočiti iz šablona. Naprotiv.

Apsolutno poverenje imao je u tim uoči prethodnog derbija, ima ga i sada i zato će sve ponoviti. Za takvu odluku ima uporište u tome što je Crvena zvezda u potpunosti nadigrala Partizan, imala čak 29 udaraca ka golu rivala – dominaciju još bolje oslikava podatak da je klub iz humske imao četiri – ali su crveno-beli, ipak, sa kiselim osmehom napustili teren, jer u najboljem derbiju u poslednjih desetak godina nisu pobedili. Sada bi bi voleo da vidi sve isto, izuzev krajnjeg rezultata. Otuda i identična postavka.

Izabrane vesti

Štošta je dobro funkcionisalo u tom prvom pravom velikom izazovui za Vladana Milojevića od povratka u Ljutice Bogdana. Naročito saradnja Mirka Ivanića i In Bom Hvana po levoj strani, gde su priključivanjem Milana Rodića u nekoliko navrata izigrali Partizanovu odbranu i bili ogromno opterećenje za Aranđela Stojkovića, pa i Leonarda Ovusua, koji se plitko spuštao. Biće to opet jedna od karti na koju će zaigrati lider Mozzart Bet Superlige, a ujedno i ona koja isključuje Pitera Olajinku iz startne postave.

Nigerijac je prekinuo dvomesečni post u Pančevu, međutim, iako ga trener Crvene zvezde izuzetno ceni, jer sve karakteristike podređuje timu i neretko ima veći uticaj na igru no što to brojke govore, još jednom će biti žrtva taktike.

U martovskom večitom derbiju je bio prvi džoker za kojim je posegao Vladan Milojević. Kada je Geloru Kangi došla žuta minuta, kada se unervozio, a protivnik po desnom boku počeo da pravi sve veće probleme Srđani Mijailoviću, izrotirao je. Nije želeo da gabonski vezista pregori i ispoljavanjem nervoze negativno utiče na tim, pomerio je Srđana Mijailovića na poziciju na kojoj se najkomfornije oseća. Na njegovo mesto posalo je Ognjena Mimovića i zaigrao ofanzivnije ubacivanjem Pitera Olajinke umesto Gelora Kange.

Imao je nigerijski ofanzivac prostora po levom boku, dobijao je direktne duele sa čuvarima, ali nije bio majstor haosa u šesnaestercu. I sada će, kao i tada, moći da računa na minute. Pitanje je samo: od kog trena? Umnogome će zavisiti i od raspleta događaja i razvoja situacije na tereku. Kako god, zasigurno će biti među prvim izborima Vladana Milojevića sa klupe, ako ne i prvi. Ispred Aleksandra Kataija, Žan Filipa Krasoa

Što se tiče startne postave, Marko Stamenić će biti bonus i osigurač, no često će se Gelor Kanga, bez koga Zvezdina igra nije ista kada je van tima, spuštati skoro do štoperskog tandema Aleksandar Dragović – Uroš Spajić kako bi započinjao napade i sistribuirao loptu ka ustaljenom tercetu iza napadača.

In Bom Hvan će biti u sredini, Osman Bukari i Mirko Ivanić dejstvovati po krilima, a težište će opet biti na levom delu, jer će Milan Rodić izlaziti visoko na polovinu Partizana, znatno više se ponavljati od Srđana Mijailovića.

Kao što je Omri Glazer zacementiran na golu, tako je i Šerif Endijaje u špicu. Probio je led protiv Partizana, dao prvenac u Mozzart Bet Superligi baš u Humskoj, a u martovskom derbiju potvrdio da mu leže crno-beli. I sutra, u 173. večitom derbiju, najbolji strelac Crvene zvezde predvodiće juriš.

Prema tome, tim Crvene zvezde za 173. večiti derbi činiće (4-1-4-1): Omri Glazer – Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić – Stamenić – Bukari, Kanga, Hvan, Ivanić – Endijaje.



tagovi

FK Crvena zvezdaMozzart Bet Superliga173. večiti derbiVladan MilojevićPiter OlajinkaOmri GlazerSrđan MijailovićMilan RodićAleksandar DragovićUroš SpajićMarko StamenićGelor KangaMirko IvanićOsman BukariHvan In BomŠerif Endiaje

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara