Zvezda srušila rekord i razigravala decu na Krovu: Mijatović majstorijom do prvenca! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.05.23. | 20:55

Andrija Katić sačuvao Zmajeve težeg poraza – 2:0

Crvena zvezda je oborila klupski rekord i podigla lestvicu na 58 utakmica bez poraza u domaćem šampionatu. Od novembra 2021. godine i meča u Surdulici, crveno-beli su demonstrirali moć na terenima Mozzart Bet Superlige, da bi večeras laganim preznojevanjem protiv Voždovca stigli do još jednog trijumfa – 2:0. Mogla je Crvena zvezda kao u februaru da pošteno izrešeta mlade i nemoćne Zmajeve, ali ih je u tome sprečio sjajni Andrija Katić. Odbranio je nekadašnji omladinac Crvene zvezde bar tri zicera i isto toliko šuteva i pored pobede srpskog šampiona bio apsolutni heroj duela u Zaplanjskoj.

Nisu mogli ni Rakonjac, ni Ivanić protiv Katića, sprečio je golman Voždovca i het-trik Aleksandra Pešića, ali ga je majstorijom u drugom poluvremenu slomio Jovan Mijatović. Najmlađi Zvezdin prvotimac je u 72. minutu rolingom smotao loptu i potom levom nogom pogodio dalji ugao, otklonivši bilo kakvu dilemu.

Izabrane vesti

Ako je dileme uopšte i bilo, jer je Crvena zvezda i kod minimalnog vođstva čvrsto držala kontrolu igre.

U nedostatku takmičarskog motiva trener Crvene zvezde Miloš Milojević imao je privilegiju da gostovanje na Voždovcu poistoveti sa još jednom audicijom. Ostali su na klupi Borjan, Katai, Eraković, Mijailović i Vigo, ali je Zmajevima, sa osmoricom bonusa, bilo potrebno vreme da se na veštačkoj podlozi priviknu na presing šestostrukog šampiona Srbije.

Počelo je da puca oko Andrije Katića od prvog minuta, a gol Pešića, posle kornera Kange, bio je logična posledica jednosmernog meča na jednoj polovini. Lepo je povratnik u startnu postavu „trznuo“ glavom i stigao do 11. pogotka u Mozzart Bet Superligi.

Lepo je u paru sa Aleksandrom Dragovićem delovao mladi štoper Stefan Leković (2004. godište), mada odbrana gostiju i nije bila pod velikim pritiskom. Uspeo je Voždovac samo u dva navrata da uđe u Zvezdin šesnestrac. Junak meča bio je na drugoj strani terena.

Kada god je Crvena zvezda stiskala Zmejeve spašavao je Andrija Katić. Bivši omladinac crveno-belih bravurama je osujetio Pešića u dve dobre situacije. Junak omladinske Lige šampiona sprečio je viđen pogodak u finišu prvog poluvremena kada je strašan udarac Lazara Nikolića odbio do prečke.

Imalo je šta da se vidi na Krovu, ali je utakmica igrana u prilično laganom ritmu.

Imao je Voždovac uzlet na početku drugog poluvremena, kada je Vujinović mogao da kazni indolentnost odbrane Crvene zvezde. Međutim, nedostajalo je hrabrosti Zmajevima da pomere težište igre ka Nikoli Vasiljeviću.

Golman Andrija Katić bio je na streljani, i pravo je čudo kako Crvena zvezda nije imala mnogo ubedljiviju prednost... Kod udarca Jovana Mijatovića ništa nije mogao. Zvezdin đak je uradio sve školski, pogodivši dalji ugao.

VOŽDOVAC – CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)

/Pešić 5, Mijatović 72/

Stadion: TC Krov

Sudija: Pavle Ilić

VOŽDOVAC (3-4-2-1): Katić 7,5 – Zečević 5,5, Damjanović 5,5, Đorđević 5,5 – Ivezić 6 (od 81. Stoisavljević), Jočić 5,5, Nešković 5,5 (pd 64. Matić), Đuričić 5 – Pantović 5, Vujanović 5 – Burmaz 5 (od 81. Kadrić)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Vasiljević – L.Nikolić 6,5, Leković 6,5, Dragović 6,5, Azarov 6,5 – Kangva 6, (od 60. Nikolić) – Kanga 6 – Prucev 6 (od 64. Mituljikić), Ivanić 6 (od 71. Katai), S.Mitrović 6 (od 71. Mijatović 7) – Pešić 7 (od 60. Rakonjac).

Igrač utakmice: Andrija Katić

SUPERLIGA, 34. KOLO

Plej-of

Radnički - TSC 1:4 (1:2)

/Milunović 27 - Đakovac 20 pen, Čalušić 43, Petrović 60, Ratkov 86/

Čukarički - Vojvodina 1:0 (1:0)

/Docić 30pen/

Voždovac - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

/Pešić 6, Mijatović 72/

Partizan - Novi Pazar (u toku)



tagovi

Aleksandar PešićAndrija KatićJovan MijatovićMirko Ivanić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara