Zvezda se u Novom Sadu zagreva za Totenhem, Miloje menja osmoricu igrača

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.11.19. | 09:54

Crveno-beli nikada nisu primili gol od Proletera...

Ne vidim zbog čega je Totenhem važniji od Proletera; za Crvenu zvezdu titula je prioritet, utakmice u Ligi šampiona samo su satisfakcija za dobar rad.

Ovako je Vladan Milojević govorio prilikom poslednjeg obraćanja medijima uoči puta u Novi Sad, gde se srpski šampion zagreva za novi izazov protiv Totenhema. U nekim ranijim prilikama Zvezda je pred utakmice elitnog takmičenja - ili posle njih - uglavnom igrala s kombinovanim timom. Proleteru će, sva je prilika, biti učinjena čast da ugosti najjači tim crveno-belih, čime će strateg kluba iz Ljutice Bogdana na najbolji način potkrepiti svoje reči.

Izabrane vesti

Prema nekim najavama Milojević će na Karađorđe izvesti tim sa čak osam izmena u odnosu na onaj što je dobio TSC pre dva dana. Na klupu su vraćaju golman Popović, defanzivci Gobeljić i Žander, vezisti Vulić, Ben, Vukanović i Njegoš Petrović, te napadač Tomane. Borjan ponovo ide na gol, desno bi trebalo da zaigra Gajić, levo Rodić - štoperski par ostaje isti, Milunović/Degenek - dok bi vezu trebalo da čine Kanjas i Jovančić kao zadnji vezni, odnosno ispred njih Mateo Garsija, Marko Marin i Radživ van la Para. Startni centarfor biće Milan Pavkov.

Proleter mesec i po dana ne zna za pobedu, međutim isto toliko nije ni igrao kod kuće u Novom Sadu. Prethodni poraz Slanobarci su doživeli još od Partizana polovinom septembra, kada je bilo 3:0 za crno-bele. Zvezda, s druge strane, juri sedmi vezani ligaški trijumf posle neuspeha u derbiju. Poseban motiv igračima biće činjenica da Vladan Milojević može da uđe u istoriju Crvene zvezde kao tek drugi trener, posle Miljana Miljanića, koji je na klupi crveno-belih ostvario trocifren broj pobeda. Pedantni stručnjak trenutno je na koti 99.
"Ne vodim statistiku, informaciju sam dobio od vas, novinara... Meni je svaka pobeda važna i draga. Neka ovo bude samo prolazno vreme, o statistici ćemo pričati na kraju sezone. Ali svakako prija kad čujete da ste pred tako velikim jubilejom", skromno je poručio Milojević.

A na račun Proletera - pohvale:
"Naš rival je veoma disciplinovana i čvrsta ekipa koja ima zanimljiv spoj mladosti i iskustva. Neće nam biti lako u Novom Sadu. Umorni smo, ali to je sport. Videću na koga mogu da računam, jer zdravstveni bilten nije idealan"...

Crvena zvezda je četiri puta igrala protiv Proletera, od čega tri puta u Novom Sadu. Nikada nije ni gol primila i ostvarila je sve četiri pobede. U finišu prošle sezone namučila se na Karađorđu protiv ovog rivala, dobivši kasnim golom Milana Jevtovića.


PROLETER - CRVENA ZVEZDA (16.00, TV Arena Sport)

Novi Sad.
Stadion: Karađorđe.
Sudija: Danilo Grujić.

Proleter (4-2-3-1): Petrić - Tanasin, Leandro, Andrejević, Kovačević - Jovanović, Balabanović - Čolović, Babić, Marjanović - Mirosavljev.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Rodić - Kanjas, Jovančić - Garsija, Marin, Van la Para - Pavkov.




 

SRBIJA 1 - 15. KOLO: 

Subota

14.00: (1,55) Partizan  (4,00)  Vojvodina (6,25) 
16.00:  (20,00) Proleter  (9,00)  Crvena zvezda (1,12) 

Nedelja

13.00:  (2,25) Inđija  (3,15)  Javor (3,45) 
15.00:  (2,85) TSC  (3,10)  Radnički Niš (2,60) 
15.00:  (5,00) Mačva  (3,40)  Čukarčki (1,80) 
15.00:  (2,15) Napredak  (3,20)  Spartak (3,60) 
15.00:  (2,60) Rad  (3,05)  Mladost (2,90) 
15.00:  (2,45) Radnik  (3,10)  Voždovac (3,10) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara