(©Reuters)
(©Reuters)

Zvezda saznala potencijalne rivale: Izbeći Galatu, premija Slovan ili Apoel

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.24. | 22:51

Crveno-beli će u ponedeljak dobiti ime protivnika u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona

Mozzart Bet Superliga je uveliko u toku, a fudbalere Crvene zvezde uskoro čeka i start sezone na međunarodnoj sceni. Ime rivala u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona prvak Srbije saznaće na žrebu u ponedeljak, prve utakmice će biti igrane 20. ili 21. avgusta, a revanši su nedelju dana kasnije.

Nakon što smo večeras saznali sve parove trećeg kola kvalifikacija, dobili smo i potencijalne rivale crveno-belih. Najteži "na papiru" sigurno je Galatasaraj, dok bi se kao najpoželjniji mogao okarakterisati pobednik duela Slovan Bratislava - Apoel.

Izabrane vesti

Klub iz Istanbula je ovog leta doveo Hakima Zijeha i Mišija Batšuaija kao slobodne igrače, dok je Kopenhagenu plaćeno 9.000.000 evra za desnog beka Elijasa Jelerta. Uz starosedeoce Ikardija, Zahu, Mertensa, Toreiru... jasno je da Galata u Evropi više u odnosu na prošlu sezonu, kada je bila treća u grupi elitnog takmičenja, iza Bajerna i Kopenhagena, a ispred Mančester Junajteda, da bi potom ispala od Sparte iz Praga u Ligi Evrope.

Upravo je češki predstavnik još jedan mogući rival Crvene zvezde na poslednjem stepeniku do Lige šampiona, ukoliko prethodno preskoči FCSB. Sa osmehom se sećaju navijači crveno-belih leta 2017. kada su praškog velikana eliminisali na putu ka Ligi Evrope i povratku na evropsku mapu posle dugo godina čekanja, mada ne bi bilo loše zaobići i slavni klub iz Praga.

Sparta se, inače, našla među nepovlašćenim klubovima pošto je FCSB eliminisao Makabi iz Tel Aviva i time među povlašćene pogurao Jang Bojs.

Utisak je da sa ostalim ekipama Crvena zvezda ne bi trebalo da ima (većih) problema. To su pobednici između norveškog Bode/Glimta i poljske Jagjelonije, te starog znanca Ludogoreca i prošlosezonskog hita u Ligi Evrope, azerbejdžanskog Karabaga i već pomenuti Slovan Bratislava ili Apoel.

Pored srpskog šampiona, među povlašćenim ekipama su još Jang Bojs, Dinamo Zagreb, pobednik duela Midtjiland - Ferencvaroš i bolji iz okršaja PAOK - Malme.

POTENCIJALNI RIVALI CRVENE ZVEZDE U PLEJ-OFU ZA LIGU ŠAMPIONA:

Karabag (Azerbejdžan) - Ludogorec (Bugarska)

Galatasaraj (Turska)

Slovan Bratislava (Slovačka) - Apoel (Kipar)

Bode/Glimt (Norveška) - Jagjelonija (Poljska)

Sparta Prag (Češka) - FCSB (Rumunija)


tagovi

FK Crvena zvezdažreb za ligu šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara