Zvezda sa dva nova bonusa: Mituljikić i Krstić u timu za Radnički

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.21. | 18:20

Talentovani omladinci na klupi za rezervne igrače u derbiju na Čairu

Povreda Veljka Nikolića i suspenzija Njegoša Petrovića primoraće Dejana Stankovića da napravi određene promene u ekipi za sutrašnje gostovanje Radničkom u Nišu (15.30), ali su ujedno ostavila prostora za nove bonus igrače u redovima srpskog šampiona. Kako saznaje Mozzart Sport, šef struke crveno-belih u Niš vodi dvojicu supertalentovanih omladinaca Nikolu Mituljikića i Vukašina Krstića.

Stručni štab Crvene zvezde na taj način želi da nagradi mlade igrače, koje u budućnosti vidi kao deo seniorskog tima i nekoga ko bi mogao da ostavi trag na stadionu Rajko Mitić. Mimo njih dvojice, Stanković u ovom trenutku od bonusi igrača ima još Strahinju Erakovića, Željka Gavrića i Nikolu Krstovića. Izvesno je da će i Mituljikić i Krstić meč na Čairu početi sa klupe za rezervne igrače.

Izabrane vesti

Nikola Mituljikić je zajedno sa jednojajčanim bratom blizancem Jovanom stigao 2017. godine u omladinski pogon Crvene zvezde i od obojice se mnogo očekuje na Marakani. Rođeni su početkom 2003. godine, obojica su ofanzivci, mogu da igraju na pozicijama krila i desetke, pa su golovi i asistencije nešto što je obeležilo njihov dosadašnji fudbalski razvoj.

Velika su očekivanja i od Vukašina Krstića, takođe rođenog 2003. godine. U pitanju je prototip modernog štopera, koji može da zaigra i na beku.

"Situacija u kojoj Petrović ima kartone, a Nikolić povredu, utiče na to, već nam fale dvojica “bonusa”. To će doneti promene u startnoj postavi, ali videćemo šta će se desiti", rekao je danas Dejan Stanković.

Od svog dolaska na klupu, mladi šef struke je insistirao na promociji talentovanih igrača, tako da će se taj trend nastaviti i ovog proleća. Mladi igrači često dobijaju šansu u seniorskom timu srpskog šampiona, a ostaje da se vidi da li će Mituljikić i Krstić već u Nišu dobiti priliku da debituju za prvi tim.

Meč na Čairu predstavljaće poslednju proveru Crvene zvezde pred prvi meč 1/16 finala Lige Evrope protiv Milana koji je na programu u četvrtak od 18.55.


 


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara